Ahoj plánuju investici do nového počítače. Cíl je nakoupit hned, jak vyjdou nové grafiky. Samozřejmě chápu, že ještě neznáme cenovou relaci nových grafik, ale byl bych rád, kdybyste mi navrhli střeva a případně čím se řídit při výběru grafiky, abych předobjednal hned, jak se objeví na trhu. Jaká značka má stabilně nejlepší poměr výkonu a chlazení atd.
Mám předobjednán CPU AMD Ryzen 7 9800X3D.
Rád bych koupil RTX 5080.
PC budu využívat převážně na hraní her - nejnovější AAA tituly a hry náročné na CPU (Paradox Interactive, Football Manager). Představoval bych si dát do PC maximálně 70 tisíc. CPU předobjednán za 14 500
Monitor plánuju pořídit Dell Alienware AW3225QF. Mimo rozpočet na počítač. Pokud je to špatný nápad rád si nechám poradit.
Neplánuju taktovat.
Budu moc rád za každou radu a pomoc.
Herní PC 60-70 tisíc bez OS
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Re: Herní PC 60-70 tisíc bez OS
Pokud bych chtěl solidní konfiguraci a přehnaně neutrácel: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... E6A6979659
Ale do vyjití grafik se můžou ceny a dostupnost změnit.
4K monitor bych dobře rozvážil, nároky na výkon grafiky jsou zde velmi vysoké a třeba už za dva roky ta 5080 může mít častěji u nových her problém udržet na plné detaily 60 fps. Na druhou stranu v tomto rozlišení vypadají případné upscalovací režimy (DLSS, FSR) už docela dobře. Osobně bych si vybral rozlišení UWQHD, ale nechci to nikomu cpát - nejlepší je jít se na to podívat někam do prodejny.
Ale do vyjití grafik se můžou ceny a dostupnost změnit.
4K monitor bych dobře rozvážil, nároky na výkon grafiky jsou zde velmi vysoké a třeba už za dva roky ta 5080 může mít častěji u nových her problém udržet na plné detaily 60 fps. Na druhou stranu v tomto rozlišení vypadají případné upscalovací režimy (DLSS, FSR) už docela dobře. Osobně bych si vybral rozlišení UWQHD, ale nechci to nikomu cpát - nejlepší je jít se na to podívat někam do prodejny.
-
- nováček
- Pohlaví:
Moc díky. Já právě přemýšlel o AW3423DW /F, ale nechtělo se mi dávat tolik peněz za 3 roky starý monitor. Pokud ale pořád drží top standardy, tak bych to určitě zvážil.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
-
- nováček
- Pohlaví:
Díky. Ještě si řikám, jestli nesáhnout spíš po 850W zdroji? Co sem četl mají být nový grafiky celkem žravý.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Podle grafiky, ale já bych teda nechtěl provozovat něco, co vytvoří přes 500W tepla. Dnes se 850W doporučuje jen na přetaktovanou RTX4090, takže 750W bude určitě stačit.
-
- nováček
- Pohlaví:
Jasně, díky za všechny rady. A po jakém výrobci grafiky sáhnout až vyjdou? Jaká značka je nejzaručenější kvalita? Pokud se to dá říct.
-
- nováček
- Pohlaví:
Ahoj nakoupil jsem vše z doporučeného seznamu. Chci se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti, jak funguje ALza s předobjednávkama nových grafik. Stojí za to vstávat na CES a hned v noci předobjednat, nebo to dávají až ráno po objednání? Jestli někdo máte zkušenosti z minulých let? Díky moc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1764
-
od pcmaker
24 lis 2024 12:50
-