chtěl bych poprosit o radu a pomoc s výběrem vhodného řešení. Chtěl bych počítač, na kterém bych mohl hrát ve fullHD, aktuálně forza horizon 5. Dále jako hobby modelování v blenderu, takže grafika musí být nvidia.
Aktuálně mám notebook DellG5 s gpu 2070 a cpu intel 10750h. Výkonově v pohodě stačí na to co dělám. Jen je to služební noťas a nebaví mě ho přenášet. Navíc dělá pořád kravál i pří malé zátěži.
Mám možnost koupit starší počítač s těmito parametry:
- CPU: intel I7 10700
GPU: rtx 3070 ventus 2x 8G
Ram 16gb (myslím že 2600mhz)
SSD: 1TB
WIN 11 home
Pročetl jsem si zdejší rady a vypadá to, že často doporučujete spíše poskládat nový pc, než kupovat starší. Chtěl bych se tedy zeptat, zda to platí i v tomto případě.
Chtěl jsem pc za 20.000 a pokud bych vzal ten starší, tak po dokoupení ramek případně disku se na tu cenu víceméně dostanu.
Zkusil jsem si poskládat pc v alze (moc se v tom nevyznám, ale vycházel jsem z toho, co se tu tak doporučuje).
Zde je odkaz: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 96A6D667E4
Pokud bych k tomu koupil rtx 3070 z bazaru za 6.200, dostanu se taky zhruba na těch 20.000.
Ale budu mít většinu pc novou. Jen si PC neumím složit, takže příplatek za složení.
Protože tomu nerozumím, poprosil bych o radu:
1. Má smysl to starší pc nebo jít spíš rovnou do nového?
2. Je ta moje sestava v pořádku?
3. Nepotřebuji barvičky ani prosklenou skříň (ale nevadí mi). Je beze skla nějaká levnější skříň dobrá?
Děkuji všem, kteří se mi rozhodnou poradit