Zajímaly by mě reference výrobce tracer. Jde o polskou firmu vyrýbějící převážně periferní zařízení, zdroje, case atd. (viz. http://www.tracer.pl/en/Products). Ptám se, protože kupuju PC (Phenom II X6 1055T, 4GB DDR3 RAM, GF GTX 460) a má mít skříň Tracer Oregon Tro-408 a zajímalo by mě, jestli třeba nejde o výrobce budget shitu, který by nějak mohl ohrozit třeba air flow (měly by být využity všechny sloty pro větráky) a jestli existuje fakt vážný důvod skříň vyměnit vzhledem k zmíněným komponentám.
Tenhle thread mě napadlo založit nejen kvůli mému problému, ale celkově kvůli hodnocení značky tracer.
Značka Tracer Vyřešeno
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Značka Tracer
Myslím si,že to bude vzhledem k ceně podobná značka jako EuroCase,RedStar,KME apod.Takže asi nic moc.Tzn.tenké plechy,ostré hrany uvnitř apod.Kdyby to byla dobrá značka,tak by se už na internetu o ní vědělo.Ale zkusit to můžeš - vypadá zajímavě.Polsko nemusí zároveň znamenat špatné zboží.Vyrábějí například i slušné operační paměti GoodRAM.Já bych však do takové drahé sestavy raději koupil osvědčenou značkovou skříň.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Pohlaví:
Faktem je, že jí budu muset zkusit. Ve skutečnosti totiž zmiňovaná sestava stojí přes aukro 13500. Vidím to tudíž tak, že nakoupím kvalitní komponenty s nekvalitní bednou, kterou vyměním za lepší, až budu mít zase peníze. Každopádně sem alespoň napíšu své dojmy.
-
- Pohlaví:
Takže jí mám Tracer Tro-408 Oregon a můžu jí stručně zhodnotit.
Praktická stránka:
+celá přední strana je z jemné mřížky a zajišťuje přísun vzduchu (mřížka je podložena prachovým filtrem)
+ovládací prvky (vypínač, reset, 4x USB, eSata, mic. in a audio výstup) jsou snadno přístupné na horní straně case (což by možná nebylo tak ideální při použití v počítačovém sotlku
+chlazení- vpředu je zabudovaný podsvícený a poměrně tichý 12cm fan, hned za ním pozice pro harddisky. Vzdu je klasicky pod zdrojem pozice pro 8cm-12cm fan. Na bočnici je výřez pro 8cm fan s tunelem zajišťujícím proudění vzduchu přímo na procesor.
-docela tenké plechy, hned po rozbalení mi upadla taková podsvícená lišta:D ale přilepil jsem ji (jde jen o kus plastu)
pro zjištění víc negativ mi chybí delší provoz
Po estetické stránce zrovna dvakrát elegantně nepůsobí, ale zase to není přeplesk. Vpředu hezky modře svítí fan a lišty.
Celkově můžu říct, že jsem čekal horší produkt a jsem ZATÍM docela příjemně překvapen.
Praktická stránka:
+celá přední strana je z jemné mřížky a zajišťuje přísun vzduchu (mřížka je podložena prachovým filtrem)
+ovládací prvky (vypínač, reset, 4x USB, eSata, mic. in a audio výstup) jsou snadno přístupné na horní straně case (což by možná nebylo tak ideální při použití v počítačovém sotlku
+chlazení- vpředu je zabudovaný podsvícený a poměrně tichý 12cm fan, hned za ním pozice pro harddisky. Vzdu je klasicky pod zdrojem pozice pro 8cm-12cm fan. Na bočnici je výřez pro 8cm fan s tunelem zajišťujícím proudění vzduchu přímo na procesor.
-docela tenké plechy, hned po rozbalení mi upadla taková podsvícená lišta:D ale přilepil jsem ji (jde jen o kus plastu)
pro zjištění víc negativ mi chybí delší provoz
Po estetické stránce zrovna dvakrát elegantně nepůsobí, ale zase to není přeplesk. Vpředu hezky modře svítí fan a lišty.
Celkově můžu říct, že jsem čekal horší produkt a jsem ZATÍM docela příjemně překvapen.
Naposledy upravil(a) hipiry dne 26 lis 2010 20:59, celkem upraveno 2 x.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To jsi špatně nekoupil. důležité u skříně je mimo osbní spokojenost, prostor, především nízký hluk (aby nevadil dotyčnému) a air flow, tedy dobré chlazení. s fotkama bys mohl hodit teploty s hwmonitoru.
Zdroj tam je jaký? Taky TRACER?
Zdroj tam je jaký? Taky TRACER?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- Pohlaví:
Zdroj tam je zatím bohužel modecom, měním za Seasonic. Teploty sem klidně hodím, ale bude to nějaký čas trvat, protože mi ještě zbývá koupit monitor:D K tomu hluku je důležité dodat, že ještě nemám odzkoušený hluk v zátěži, ale dal jsem tam až na ten přední všechny fany Nexus na gumičkách, tak by snad nemělo jít o žádný dramatický nárůst. Ten přední není napojený na žádnou regulaci otáček, takže by se snad ani rychleji a hlučněji točit neměl. Mimochodem je v pořádku sériové zapojení fanů (snad se tomu tak dá říct- v podstatě napojím jeden fan na druhý, namísto abych ke každému zvlášť připojil zdroj)?
Naposledy upravil(a) hipiry dne 26 lis 2010 21:15, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Re: Značka Tracer Vyřešeno
Kdysi jsem slíbil, že sem hodím teploty, tak tady jsou
[album]344[/album]
[album]344[/album]
-
- Pohlaví:
Čistě pro zajímavost:
Moje bedna Tracer Oregon stará více než rok:
[album]296[/album]
Nově oznámená skříň Ace Power:)
http://www.czechcomputer.cz/art_doc-06E ... 918BF.html
Bohužel teď nemám lepší fotku své skříně, ale snad jde alespoň trochu vidět, že přední část je úplně stejná. Zřejmě firma Ace Power koupila ten design, nebo nevím, jak si to vysvětlit. Ace Power je ale vybavenější, než originálně moje skříň:)
edit: Akorát teda nechápu, proč skříň, která má distanční sloupky na zdroj a podobné vychytávky, nemá eSata konektor na front panelu. To mi teda přijde jako celkem velký nedostatek.
Moje bedna Tracer Oregon stará více než rok:
[album]296[/album]
Nově oznámená skříň Ace Power:)
http://www.czechcomputer.cz/art_doc-06E ... 918BF.html
Bohužel teď nemám lepší fotku své skříně, ale snad jde alespoň trochu vidět, že přední část je úplně stejná. Zřejmě firma Ace Power koupila ten design, nebo nevím, jak si to vysvětlit. Ace Power je ale vybavenější, než originálně moje skříň:)
edit: Akorát teda nechápu, proč skříň, která má distanční sloupky na zdroj a podobné vychytávky, nemá eSata konektor na front panelu. To mi teda přijde jako celkem velký nedostatek.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”