Vybírám teď notebook ... a dostal jsem se do problému.
Prodejce mi vychvaloval http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/230 ... black.html
Akorát se mi zdál málo výkoný procesor Intel Pentium P6100 2.0 GHz DualCore vs. nějaký i3 s 2.5 Ghz co se dnes prodavaj.
Bylo mi řečeno, že Pentium P6100 je jen o 10% méně výkonější než i3 , protože i3 je pouze degredovaná i5 a že 2GB ram DDR3 uplně stačí. tohle mi bylo divný a tak se radši zeptám vás, jak to teda je.
Jinak co říkáte na ten notebook ?
i3 vs. dual core Vyřešeno
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: i3 vs. dual core
Na Gigacomputer se vykašli. Jsou to antické kousky za do nebe volající ceny. Kup raději v lepším obchodě. V GC ti samozřejmě vychválí vše
Co se týká CPU, tak bych bral i3

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- Pohlaví:
Díky ... málem jsem ho koupil. Z toho výběru NTB mi jde hlava pryč ... Včera jsem si vybral Acer ... ten mi, ale dneska všichni kritizovali. Mam si prej vybírat značky HP nebo DELL
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
HP a DELL už taky není co bývalo
Dneska musíš mít štěstí na kus, bohužel

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Vem klidně i Acer. Ve finále jsou totiž Asus, HP a Acer jedno a to samé. Reklamují se všechny (tzn. ser... se taky).
Všichni jedou na cenu a vyrábějí levněji, všude kde se dá. Koukej na design a výbavu, podle toho se rozhoduj (a možnosti servisu).
Je pravda, že za 15500,- už pořídíš procesor Core i3 s 5650 grafikou. Ale nenapsal jsi použití? Na něco to stačí, na něco je to málo.
Všichni jedou na cenu a vyrábějí levněji, všude kde se dá. Koukej na design a výbavu, podle toho se rozhoduj (a možnosti servisu).
Je pravda, že za 15500,- už pořídíš procesor Core i3 s 5650 grafikou. Ale nenapsal jsi použití? Na něco to stačí, na něco je to málo.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
Koupím tenhle http://www.alza.cz/hp-probook-4320s-d200699.htm#popis
Na internet, filmy a popřípadě starší nebo nenáročnou hru to stačí. A myslím, že je i docela dobrej.
nebo připlatím za lepší http://www.alza.cz/hp-probook-4320s-d20 ... i.cz#popis
Na internet, filmy a popřípadě starší nebo nenáročnou hru to stačí. A myslím, že je i docela dobrej.
nebo připlatím za lepší http://www.alza.cz/hp-probook-4320s-d20 ... i.cz#popis
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Dnes prý nízkou chybovostí vynikají SONY.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dnes co koupíš po tom h***o.Všechno je dělaný "fórově" na ty +- dva roky a konec.Viz. např. TADY.Že se nestydí i taková značka jako HP prodává za takový prachy to,že ji pojedou jejich stroje o něco déle.Zákazníku kup si tu naději,že ti něco chvíli vydrží...Já vím,že většinou to už za ty roky už je zastaralé,ale jde o princip.To jsme to dopracovali.
Ale vlastně jsme si to mi,zákazníci,tak zařídili sami.Výrobci dělají jen tolik ,kolik dovolí zákazník.
Ale vlastně jsme si to mi,zákazníci,tak zařídili sami.Výrobci dělají jen tolik ,kolik dovolí zákazník.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
P6100 že je jen o 10% méně slabší než i3, ať už kterýkoliv? Koukám, že pan prodavač se nebojí lhát, aby skladový kus prodal. Vzhledem k IPC a HT u i3 i jeho neslabší prodávaná verze, tedy 330M (pro informaci 2,13 GHz), podává o cca. 25% větší výkon než stařičké pseudojádro P6100. Souhlasím snad jen s tím, že běžnému uživateli 2GB RAM stačí, ale když už je dnes vše osazeno 4GB..
A ještě něco málo k těm výrobcům, Sony je bezesporu výborná značka, ale nechají si to kluci zaplatit, to samé pak platí o Lenovu a Dellu. Asusy hodně spadly (levnější modely především), HP si kvalitu vcelku drží, akorát mi občas jejich ceny přijdou napálené. U Probooků by mě jen zajímalo, zda-li již zapracovali na tom chlazení. U Gigabyte těžko říct, stejně jako u Samsungu, zatím jsem s nimi tu čest neměl. A značku jako Packard Bell nebudu snad ani zmiňovat.
A nakonec Acer, na něj mám vlastní, negativní názor, který nehodlám měnit. Pro zajímavost, kamarád pracuje už nějaký ten rok v Datartu, čili má informace k reklamacím. A věřte, že počet reklamovaných Acerů (samosebou je to i dáno faktem, že se prodávájí více než ostatní - ale zase ne o tolik) je mnohonásobně vyšší. Záleží na týdnu, ale je to tak 5-8x více než u ostatních značek.

A ještě něco málo k těm výrobcům, Sony je bezesporu výborná značka, ale nechají si to kluci zaplatit, to samé pak platí o Lenovu a Dellu. Asusy hodně spadly (levnější modely především), HP si kvalitu vcelku drží, akorát mi občas jejich ceny přijdou napálené. U Probooků by mě jen zajímalo, zda-li již zapracovali na tom chlazení. U Gigabyte těžko říct, stejně jako u Samsungu, zatím jsem s nimi tu čest neměl. A značku jako Packard Bell nebudu snad ani zmiňovat.
A nakonec Acer, na něj mám vlastní, negativní názor, který nehodlám měnit. Pro zajímavost, kamarád pracuje už nějaký ten rok v Datartu, čili má informace k reklamacím. A věřte, že počet reklamovaných Acerů (samosebou je to i dáno faktem, že se prodávájí více než ostatní - ale zase ne o tolik) je mnohonásobně vyšší. Záleží na týdnu, ale je to tak 5-8x více než u ostatních značek.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Single Fan vs Dual Fan a aka case?
od AirCrew » 04 dub 2025 11:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1178
-
od AirCrew