notebook bez předinstalovaného balastu
notebook bez předinstalovaného balastu
Existuje nějaký výrobce notebooků který předinstalovává jen čistý OS bez toho přebytečného balastu vč. programu od výrobce pro "snadnou údržbu". Díky za odpovědi. 

Re: notebook bez předinstalovaného balastu
Jo, ty co se prodávají s Linuxem.
Proč myslíš že je k tomu ten OS tak levně když normálně stojí 2k? Právě proto že je zas*anej těma programama.
Proč myslíš že je k tomu ten OS tak levně když normálně stojí 2k? Právě proto že je zas*anej těma programama.
Just Fucking Google It!
Achjo
...a zas*ávaj tím balastem už i stolní počítače? můj současný s Vistou měl předinstalovaný jen systém...

...a zas*ávaj tím balastem už i stolní počítače? můj současný s Vistou měl předinstalovaný jen systém...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je to předinstalovaný OS od některého z velkých výrobců, tak je situace stejná jako u laptopů. Ale klasický PC se vyplatí, když si ho necháš sestavit a nainstalovat čistý OEM software.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Ach jo, kdyby aspon ten balast dávali na DVDčko které by bylo v balení spolu s kompem/notebookem :/ a každý by si rozhodl co z toho chce nainstalovat...
tohle at ta blbá EU nařídí, stejně furt vymýšlí jiné nesmysly...
tohle at ta blbá EU nařídí, stejně furt vymýšlí jiné nesmysly...
Tak si kup do PC komponenty a nech si to složit tam kde to koupíš, je to výhodný i z jinejch důvodů než že tam nemáš ty nesmysly nainstalovaný. Například cena, kvalita,...
Just Fucking Google It!
Taky když jsem cca před půl rokem kupoval noťas, tak OS už před instalovanej a u toho všechny ty hovadiny... Samozřejmě, že jsem to nechtěl a tak jsem si hned stáhnul čistou kopii W7 (najít čistý ISO je celkem vzácnost, ale povedlo se mi), nainstaloval s vlastním keyem ze štítku a no problemo. 

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Očekávej hlášku o nelegálnosti, protože pasuješ PK na zcela odlišnou licenci - a dopouštíš se ač v dobré víře porušování licencčních ujednání. Ale třeba budeš mít štěstí a kontrola Ti bude procházet.
//pokud si ovšem nestáhnul čisté ISO, které dal k dispozici samotný výrobce - ale o tom pochybuju.
//pokud si ovšem nestáhnul čisté ISO, které dal k dispozici samotný výrobce - ale o tom pochybuju.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Štítek mám "Windows 7 Home Prem OA Acer Group" a instalačka byla W7 HP x64 OEM (jak říkám čistá kopie, bez jakýchkoliv úprav). Stahuju zcela všechny aktualizace vč. SP1 a zatím bez problému.
Nevím jak jinak to řešit, když mám od výrobce lincenci a instalační DVD ne, nechápu tenhle postoj. To je pak tedy ta licence k ničemu, to samý i kdybych třeba koupil jinej HDD.
Nevím jak jinak to řešit, když mám od výrobce lincenci a instalační DVD ne, nechápu tenhle postoj. To je pak tedy ta licence k ničemu, to samý i kdybych třeba koupil jinej HDD.
Na HDD je oddíl kde je instalace OS uložená, je ta ovšem ale i s těma nesmyslama.
Just Fucking Google It!
co říkáte třeba u Alzy na ty jejich vlastní sestavy? http://www.alza.cz/pc-sestavy/alza-sestavy/18845023.htm
tam kde mají systém, tak snad aspon Alza má jen čistou instalaci, ne? a nebo kvůli nižší ceně taky tam strkají blbosti?
--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Črc 15, 2011 6:44 pm) ---
no toho se "bojím" až někdy třeba bude potřeba mamčin notebook reinstalovat, pak zase "půl dne" dávat pryč blbosti...
a ještě navíc tam nacpou i různé trialy a demo verze...
tam kde mají systém, tak snad aspon Alza má jen čistou instalaci, ne? a nebo kvůli nižší ceně taky tam strkají blbosti?

--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Črc 15, 2011 6:44 pm) ---
petaq píše:Na HDD je oddíl kde je instalace OS uložená, je ta ovšem ale i s těma nesmyslama.
no toho se "bojím" až někdy třeba bude potřeba mamčin notebook reinstalovat, pak zase "půl dne" dávat pryč blbosti...
a ještě navíc tam nacpou i různé trialy a demo verze...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 3443
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
11 dub 2025 00:09