Ahoj, rozhodl jsem se pořídit si nové součástky do pc, nechávám si jen základní desku, bednu a to je asi vše. Kamarád mi doporučil toto:
Sapphire Radeon HD 6950 2GB DDR5 11188-05-20G
AMD Phenom II X4 955 Black Edition
Seasonic Energy Knight SS500ET-Bronze 500W OEM
Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz
Toto mi kamarád doporučil po shlédnutí mojí základní desky:
Asus M3N-H/HDMI
Takže grafika/procesor/ramky/zdroj to je jediné co potřebuji, a chci se zeptat jestli je to poskládané dobře, do těhle součástek chci narvat nejvíc 11 tisíc Kč, přičemž by to mělo být pouze na hry, a proto chci opravdu maximální výkon (monitor mám 1920x1080), budu si kupovat Guild Wars 2, a kde například v svět proti světu proti světu by mi asi shořel počítač v okamžiku. Děkuji všem za případné rady jak a co. Děkuji moc.
Koupě nových komponentů
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Koupě nových komponentů
K Phenomu si do seznamu připočti ještě chladič, jinak se zmítneš. Necháváš-li si tedy MB, case, HDD a mechaniku?
Osobně bych si místo 6950 vzal GTX 560 Ti a nataktoval ji. Ovšem výkonem na tom bude AMD i nVidia obdobně, čili je to vlastně prašť jako uhoď. MB 955BE podporuje, jen ještě zkontroluj RAMky.

Osobně bych si místo 6950 vzal GTX 560 Ti a nataktoval ji. Ovšem výkonem na tom bude AMD i nVidia obdobně, čili je to vlastně prašť jako uhoď. MB 955BE podporuje, jen ještě zkontroluj RAMky.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Zapomněl jsem tenhle chladič Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 , ano základní desku, bednu, harddisk a mechaniku... A jak to myslíš s RAMkama, moc se v tomhle neorientuju.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Kamarád má buďto velké kladivo nebo nadpřirozenou moc. Protože bez toho to možná ani nesloží. RAM jsou DDR2 nebo DDR3? Potřebuješ DDR2. Kvůli procesoru budeš asi muset flashnout BIOS.
GK bych vzal http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX6O213K9 - stejná cena. odpovídající výkon, funkce navíc (PhysX, CUDA)
GK bych vzal http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX6O213K9 - stejná cena. odpovídající výkon, funkce navíc (PhysX, CUDA)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Ah pardon, jedná se o DDR2, ve flashnuti BIOSu neni problém, o té grafické kartě ještě uvidíme.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Paměti by to chtělo zkontrolovat v Support listu MB, měl by si ho najít na ofiko stránkách..
Poznámka s kladivem není moc na místě, vždyť navrhl DDR2 paměti, soudě dle frekvcence.

Poznámka s kladivem není moc na místě, vždyť navrhl DDR2 paměti, soudě dle frekvcence.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Já zůstal u HyperX Blue chladiče a na frekvenci už můj zrak nedošel :)
Každopádně ten flash BIOSu bude na 99% potřeba
Každopádně ten flash BIOSu bude na 99% potřeba
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Podle mne je to nesmyslný upgrade.Jedna z nejlevnějších desek,která není vhodná pro procesory s TDP 125W.Navíc díky pouze čtyřpinovému konektoru pro napájení CPU si moc nezataktuješ.Když už máš tolik peněz na grafiku,tak bych raději koupil i novou desku a DDR III paměti.Navíc OEM Seasonic byť 500W taky nebude k tak výkonným komponentům to pravé.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Pokud tedy tak, tak mi prosímtě Marfy doporuč základní desku/grafiku/procesor/RAM/zdroj za 11 tisíc.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Abych nemusel moc ubírat na výkonu,tak jsem musel dát přes 11 000,-kč.Takže takto http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... LG0116BV01
Kdybych měl někde ubrat kvůli ceně,tak asi jedině zas na tom zdroji a vzít ten 500W OEM Seasonic.Utáhnout to utáhne,ale je to prostě jen základní zdroj.Takže neopletená-kratší kabeláž a nižší účinnost.
Kdybych měl někde ubrat kvůli ceně,tak asi jedině zas na tom zdroji a vzít ten 500W OEM Seasonic.Utáhnout to utáhne,ale je to prostě jen základní zdroj.Takže neopletená-kratší kabeláž a nižší účinnost.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2263
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
11 pro 2024 16:13
-
- 3
- 2913
-
od PavelKilleR
13 čer 2025 15:10
-
-
Kontrola komponentů herní sestavy
od PARKR » 18 led 2025 18:24 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 1868
-
od second32
18 led 2025 18:42
-
-
-
Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 6266
-
od Overlord
14 bře 2025 11:54
-
-
- 11
- 10365
-
od AirCrew