Zdravím,
už delší dobu uvažuji, že si koupím notebook.
Měl by sloužit převážně k práci do školy a kancelářské práce (zpracování dokumentů, programování, střih asi 15minutových videí, práce s grafikou, občas nějaké slabší hry). Příští rok se chystám na vysokou školu, ocenil bych tedy vyšší výdrž baterie. Notebook si nekupuju každý rok, takže by měl výkonnostně i konstrukčně pár let vydržet.
Předběžná maximální cena by měla být do 14 000 Kč.
Bohužel vůbec nemám odhad, jak moc výkonný by měl být. Chtěl bych tedy poprosit o nějaké konkrétní návrhy, popř. zhodnocení výrobců v této cenové kategorii.
Při hledání tady na fóru jsem dost často narážel na ASUS K53SV-SX786 hnědý.
S ohledem na výši ceny mám v plánu si jej koupit na e-shopu, nejspíš alza.cz. Jaké s ním máte zkušenosti?
Předem děkuji za odpovědi.
Notebook do 14K Vyřešeno
Notebook do 14K
The manual said "Windows XP or better" so I installed GNU/Linux...
I changed all my passwords to "incorrect". So my computer tells me when I forget.
I changed all my passwords to "incorrect". So my computer tells me when I forget.
Re: Notebook do 14K
Zdravím i já tebe, také si ho budu kupovat - akorát tu verzi s os win7 (s DPH 15 000). Ovšem nevím jestli to pro tebe není zbytečné, 2GB grafika na kancelářské práce je dost, pokud ovšem nemáš v plánu pracovat s nějakými lepšími 3D programy na externích monitorech, televizích apod.
Já se v PC nevyznám, také jsem tu hledal radu, moc mne neber v potaz jen říkám svůj názor.
Co se Alzy týče, určitě tě nechci odrazovat. Také jsem měl v plánu koupit ho na Alze ale když jsem si do googlu zadal "alza recenze" tak po 2 navštívených stránkách raději skočím do města, do osvědčeného obchodu kde mi nota objednají přímo od výrobce a na druhý den ho budu mít doma. :-) Je to na tobě. :-)
Já se v PC nevyznám, také jsem tu hledal radu, moc mne neber v potaz jen říkám svůj názor.
Co se Alzy týče, určitě tě nechci odrazovat. Také jsem měl v plánu koupit ho na Alze ale když jsem si do googlu zadal "alza recenze" tak po 2 navštívených stránkách raději skočím do města, do osvědčeného obchodu kde mi nota objednají přímo od výrobce a na druhý den ho budu mít doma. :-) Je to na tobě. :-)
Díky zas tvůj názor. Před chvílí jsem si našel pár recenzí na alzu a je pravda, že ji moc lidí nevychvalovalo.
armink píše:Co se Alzy týče, určitě tě nechci odrazovat. Také jsem měl v plánu koupit ho na Alze ale když jsem si do googlu zadal "alza recenze" tak po 2 navštívených stránkách raději skočím do města, do osvědčeného obchodu kde mi nota objednají přímo od výrobce a na druhý den ho budu mít doma.
Co se ti na Alze nezdá? Koupil jsem si tam meteostanici, notebook, sluchátka, myš a ani jednou jsem neměl problém s doručením. Notebook mi do 24 hodin doručili a zbytek osobní odběr. Za hodinku poslali sms že si zboží mohu vyzvednout

AMD Phenom II X3 Triple-Core N830 2,1 GHz 1,5 MB L2 Cache, 4 GB DDR3 1066 MHz, ATI Mobility Radeon HD5730 1GB, 15,6" TFT LCD s LED 1366 x 768 (HD), 500 GB 7200 RPM, Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud budeš NTB hodně přenášet a vyžaduješ tedy, jak výdrž, tak i kvalitní konstrukci, která něco vydrží. S tím, že primární je kancelářská práce, popř. práce kladoucí nároky spíše na CPU a hry budou až druhořadá záležitost, volil bych zřejmě Lenovo ThinkPad Edge E520 za 14 148,- (bez OS). GK bude jen o 20% slabší než GT540M, ovšem na druhou stranu, máš zaručenu kvalitu a i výdrž je solidní 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Na Lenovu se mi strašně nelíbí ten joystick, co je umístěný uprostřed klávesnice. Vím, že při psaní všema deseti nezavazí a po čase si na to člověk zvykne, mě se tam prostě ale nelíbí. JInak ta slabší grafika by vůbec nevadila a matný display se mi taky zamlouvá. Určitě o něm popřemýšlím.
Dík
Dík
To ano, také se mi tam nelíbí ovšem ten výkon je hodně slušný - hodně muziky za málo peněz. Bohužel ještě musíš počítat s koupí OS ale jako notebook pro studenta pro něhož jsou prvořadé kancelářské práce je to úžasné.
Co se Alzy týče, nic proti ní nemám, pouze jsem řekl svůj názor. Byl jsem rozhodnutý ho na Alze koupit ale holt jsem si nepřečetl dobré recenze tak raději zvolím kamenný obchod s veškerou podporou tak to bude daleko lepší. :-)
Co se Alzy týče, nic proti ní nemám, pouze jsem řekl svůj názor. Byl jsem rozhodnutý ho na Alze koupit ale holt jsem si nepřečetl dobré recenze tak raději zvolím kamenný obchod s veškerou podporou tak to bude daleko lepší. :-)
Ještě jsem našel asi poslední možný, a to Asus P53SJ. Je ve všem slabší, než to Lenovo.
Jaký je váš názor na něj?
Jaký je váš názor na něj?
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Horší HW výbava, horší výdrž, horší kvalita, ovšem nemá uprostřed klávesnice čudlík! Opravdu to je ten důvod, proč by si zvažoval jeho koupi? 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
No, nevím nevím. Kvůli nějakému nechtěnému tlačítku bych nedával skoro stejné peníze za ten samý počítač, jak myslíš ovšem můj názor je že tento asus je horší. :-)
EDIT: Spyke - přesně tak
EDIT: Spyke - přesně tak

Re: Notebook do 14K Vyřešeno
Ten Asus byl jen návrh a nejspíš půjdu do toho Lenova.
Označuju jako vyřešené.
Všem moc díky za odpovědi a za pomoc.
Označuju jako vyřešené.
Všem moc díky za odpovědi a za pomoc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2654
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
21 říj 2024 20:23