Apple iPad 2 64GB

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Apple iPad 2 64GB

Příspěvekod p3!An » 01 led 2012 20:57

Proč nekupovat? Tak bych mohl nazvat název tématu.

Včera mi kamarádka s radostí oznámila, že vyhrála aukci. Bylo znát, že ji to potěšilo, proto jsem se otázal, oč se jedná. Prozradila mi, že vyhrála zmínění přístroj.

Patřím do skupiny, která značku Apple nevyzdvihuje, ale také i zaujatě nekritizuje. Obávám se, že pro člověka, který tři roky využíval notebook, tablet nebude dostatečnou náhradou, poté co odezní počáteční euforie. Protože 12 tisíc pro studenta není málo, snažil jsem se jí nákup rozmluvit.

S klidem mohu tvrdit, že notebook po pár letech šetrného používání je stále použitelný. U tabletů, pokud pominu opotřebení baterie, avšak si jist nejsem. Nabývám dojmu, že iPady jsou primárně konstruovány za účelem zábavy, jako určitý druh rozmaru, který kupuje vyšší třída, která se nezabývá ohledem na reálnou hodnotu. Samozřejmě různé případné zařízení, kupříkladu externí klávesnice bezesporu ulehčí jakoukoli činnosti, především práci na samém tabletu, ale mezi účely pro toto zařízení lze práci na první místo stěží zahrnout.

Co si myslíte vy? Budu rád, za každou myšlenku, postřeh i příspěvek.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Apple iPad 2 64GB

Příspěvekod memphisto » 01 led 2012 21:03

No a k čemu asi myslíš, že byly tablety zkonstruovány? Snad ne na práci... Je to přenosná multimediální knížka a využití u mě našel. když se chci mrknout na net a nechci kvůli tomu zapínat komp, přečíst si knížku a nemusím zapínat notebook, poslechnu hudbu, zahraju hry, odepíši na meily, apod. Souhlasím ale, že to je rozmar. Pro mnoho lidí je značka Apple i módní doplněk či gadget :? Když už ale teda brát tablet, tak ať má 3G, aby to bylo opravdu mobilní.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Coxx-cz
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Coxx-cz » 01 led 2012 21:06

Pro mnoho lidí je značka Apple i módní doplněk či gadget

Taky jsem to hrozně dlouho říkal a nechápal jsem jak za iPod shuffle můžou chtít 1400 Kč. Ale stačilo vyzkoušet. Tak hezky to prostě umí vyrobit asi jen Apple...

--- Doplnění předchozího příspěvku (01 Led 2012 21:07) ---

Jinak ještě k tématu - kdybych měl 12k tak si radši koupim noťas než tablet, přeci jen využití je všestranější...
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

p3!An
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod p3!An » 01 led 2012 21:28

memphisto: Notebooky s konvertibilním displejem, které se už vyrábějí nějaký ten rok, jsou zřetelným důkazem, že primární funkcí tabletů nebyla zábava. Profi kategorie a vysoká cena by to málokomu dovolila. Tvrzení je to možná odvážné, ale zase takový rozdíl mezi čistokrevným tabletem a předchůdcem tabletu není. Stejně tak samotná myšlenka stvoření tabletu nebyla nic převratného a exkluzivního.

K četbě se více hodí čtečka, u které cena dosáhla zlomu, ale tablet jako univerzální přístroj nepřekoná.

Coxx-cz: Souhlasím, že po stránce zpracování iPod Shuffle je vzhledný i kvalitní, ale možná převažuje psychologický efekt. Stačí koupit přehrávač hudby kvalitnějších a dražších značek, a dostaneme se na stejné místo.

Že je notebook všestranější, s tím mohu jen souhlasit.

556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod 556996324 » 01 led 2012 21:31

Rozhoduji se take mezi tabletem a netbook/notebookem ,ale ten iPad me tolik pritahuje (zadny jiny tablet bych nevzal :D )
počkám na 3generaci a uvidím

Jen me stve ,ze kazdy rok apple vydá nový tablet ja do neho jako novinku vrazim 20k a za rok jako 15tilety nemam na dalsi ;(

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 01 led 2012 21:35

Jenže jak dlouho trvá než ten notebook zapneš, jak dlouho vydrží na baterku? Rozměry? Hmotnost? Já tablet nijak neprosazuji. Jen jsem napsal, k čemu ho používám já a proč jsem ho pořídil. Samozřejmě mám notebook a PC, ale od té doby, co jsem pořídil tablet, tak se mi na notebook jen práší, protože to, co jsem dělal na booku mi pohodlně stačí tablet.

Proč bys měl kupovat každý rok nový? Apple podporuje novým iOS vždy dvě generace zpátky...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”