Hardware na zvýšení výkonu ve hrách Vyřešeno
Hardware na zvýšení výkonu ve hrách
Chtěl bych si zvýšit výkon ve hrách, abych si v současných hrách mohl dovolit nastavit na vysoký detaily při stabilním FPS na rozlišení 1440x900. Mám investovat raději do 3-jádrového procesoru (AMD, socket AM3) nebo si mám koupit lepší grafiku? (PCI Expres 2.0 x16, pouze DirectX11 a s pasivním či aktivním chladičem?). Grafiku prosím kolem 1000 Kč.
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Hardware na zvýšení výkonu ve hrách
Určitě ano grafiku, určitě ale ne za 1000. To chce aspoň HD5750
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Co říkáte na tuhle? http://interlink.tsbohemia.cz/graficka- ... 25142.html
Daná technologie HyperMemory umožňuje vzít další 2 GB z volné systémové paměti, když mám 4 GB RAM.
Má i svého kolegu rovnou s 2 GB paměti. http://www.alza.cz/sapphire-hd-6450-d253476.htm. Co říkáte na tuhle?
Daná technologie HyperMemory umožňuje vzít další 2 GB z volné systémové paměti, když mám 4 GB RAM.
Má i svého kolegu rovnou s 2 GB paměti. http://www.alza.cz/sapphire-hd-6450-d253476.htm. Co říkáte na tuhle?
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ty grafiky se dávají do kacelářský sestav, kde potřebuješ připojit např. další monitor. Ani jedna z nich není určena na hraní a výkon mají srovnatelný s tou Tvou stávající nebo ještě nižší.
Ta paměť bude k ničemu i v 1GB, natož 2. Doba kdy se výkon posuzoval podle velikosti pamětí je dávno pryč.
Ta paměť bude k ničemu i v 1GB, natož 2. Doba kdy se výkon posuzoval podle velikosti pamětí je dávno pryč.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 07 úno 2012 20:57, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Grafiku nemůžeš hodnotit jenom podle velikosti paměti, pokud chceš lepší grafiku tak si příprav tak 3K, ideálně 3,5K.
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Grafika za 3,5k bude k tomu procesoru plonková. Navrhnul bych nějakou bazarovou 5670, případně novou 6670. Nic jiného nemá význam. A stejně tak nemá význam grafika za 1k.
A dle čeho se posuzuje kvalita grafiky?
Nejsem nějaký náročný pařan, protože nad hrama strávím tak max. 30 % stráveného času u PC, většinu času trávím na internetu nebo sledováním filmů. Se současnou grafikou jsem rozjel skoro všechno na střední-vysoké detaily na 19 palc. monitoru. Jen mám dojem, že by to chtělo drobek vylepšit, třeba skrz V-Sync nebo AA, abych to neměl tak zubatý.
A když už hraju, tak spíše se zaměřuji na starší hry, na osvědčené klasiky, např. Left 4 Dead, Call of Duty Modern Warfare, NFS Carbon a starší, NHL a tak.
Battlefield 3, ARMA nebo série Crysis mě právě vůbec nechytla. Pro mě jsou hry příležitostným odpočinkem, nikoliv hlavní nápln práce u PC
Nejsem nějaký náročný pařan, protože nad hrama strávím tak max. 30 % stráveného času u PC, většinu času trávím na internetu nebo sledováním filmů. Se současnou grafikou jsem rozjel skoro všechno na střední-vysoké detaily na 19 palc. monitoru. Jen mám dojem, že by to chtělo drobek vylepšit, třeba skrz V-Sync nebo AA, abych to neměl tak zubatý.
A když už hraju, tak spíše se zaměřuji na starší hry, na osvědčené klasiky, např. Left 4 Dead, Call of Duty Modern Warfare, NFS Carbon a starší, NHL a tak.
Battlefield 3, ARMA nebo série Crysis mě právě vůbec nechytla. Pro mě jsou hry příležitostným odpočinkem, nikoliv hlavní nápln práce u PC
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ale se stavájící grafikou jsi výš, než s vybranými. To že podporují DX11 neznamená, že to k něčemu bude. DX11 je prostě dnes standard, bez ohledu na výkon grafiky. A ještě k tomu potřebuješ W7, protože DX11 níž nejde. Takže mi z toho vyjde, že u starých her stejně DX11 není podporován, bez W7 taky nepůjde a nové hry Tě nenadchly. Proč tedy novou grafiku?
Takže pokud si chceš opravdu výkonem polepšit, musíš sáhnout "hlouběji" do kapsy.
Takže pokud si chceš opravdu výkonem polepšit, musíš sáhnout "hlouběji" do kapsy.
Srovnával jsem svoji GK vyloženě s kancelářskýma na Alze.cz a pak s herníma a všiml jsem si, že ty herní mají taktování paměti 4x tolik než mám já a ke všemu je to ta pokročilejší technologie GDDR5.
Ta 1 GB, co mám v odkazu, tak ta má pouze o 400 MHz větší takt, takže ten nárůst výkonu bude asi jen minimální a tudíž by to byl zbytečně vyhozený litr? Krom toho, když mají pasivní chladič oproti herním, mohl bych mít problémy s teplotami, že?
Ta 1 GB, co mám v odkazu, tak ta má pouze o 400 MHz větší takt, takže ten nárůst výkonu bude asi jen minimální a tudíž by to byl zbytečně vyhozený litr? Krom toho, když mají pasivní chladič oproti herním, mohl bych mít problémy s teplotami, že?
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
V této cenové kategorii to budou vždy vyhozené peníze
s cenou do 1K neseženeš lepší než to co máš, a když by se ti náhodou podařila najít nějaká výkonější tak to bude jen o desetiny procent 

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ber to tak, že ty grafiky cos vybral, prostě nejsou na hry stavěné. Nikdy nebyly, nikdy nebudou. Je to výkonější verze integrovaných.
A když budu si v budoucnu kupovat herní grafiku, bude nutné vzít k tomu i 3-jádrový procesor nebo postačí 2-jádro?
Už vím, na co si můžu šetřit - http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... tu?start=3.

Už vím, na co si můžu šetřit - http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... tu?start=3.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3316
-
od Steage7717
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 18:49
-
- 2
- 1592
-
od Gerra
11 lis 2024 12:46
-
- 17
- 4033
-
od rara01
30 pro 2024 21:09
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6787
-
od Minapark
16 zář 2024 10:47
-
-
- 3
- 1964
-
od Galli