Zdravím všetkých. Potreboval by som poradiť. Potrebujem si kúpiť nový chladič na procesor, pretože ten čo som mal pribalený ku cpu nestačí. CPU sa mi prehrieva. Chladič často začne dosť hučať.
Neviem podľa čoho si vybrať resp. aký si vybrať. Vopred veľká vďaka
Moja zostava:
CPU: CPU AMD Phenom II X6 1090T Six-Core (AM3) BlackBox
MB: GIGABYTE 890FXA-UD5 (rev. 2.0)
Zdroj: Fortron EVEREST 600W 85PLUS BRONZE, EPS, modular
skrinka: COOLERMASTER Elite 332 skříň midi tower
VGA: ATI Sapphire HD6870 1GB (256) aktiv 2xD H
ram: Kingston 4GB (Kit 2x2GB) HyperX 1600MHz DDR3 CL9 (9-9-9-27) DIMMs, chladič, XMP
Chladenie CPU
Re: Chladenie CPU
Kolik do něj chceš investoat? Jinak ten Gelid je nejlepší co za tuhle cenu můžeš sehnat.
Just Fucking Google It!
cca do 50euri. Mohlo by tomu pomôcť aj večšia ram? asi nie že
res. dokúpiť ku skrinke ešte prídavný chladič plus nový na cpu?

Přídavná RAM ? Ne fakt by nepomohla k chlazení cpu
Vem ten Gelid je asi nejlepší 

i3 3220 3.3 GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS B75, Kingston HyperX black 4GB, AMD Radeon HD 6850 OC, Samsung 250gb HDD, Fortron HEXA 500
Jak by mohla větší paměť snížit teploty?
A kam chceš dávat ten druhej chladič? Jeden na CPU stačí.
A kam chceš dávat ten druhej chladič? Jeden na CPU stačí.
Just Fucking Google It!
ram asi nie to je blbosť. Myslel som len že ak má nedostatok pamete pri práci tak si berie niečo s iných zdrojov ako napríklad HDD alebo tak a tým že má málo pamäte tak sa viac trápy. ale to je asi tiež blbosť že. Moc sa nevyznám preto sa pýtam. Som PC laik. Počítač mám hlavne na zložité statické výpočty. Práve pri nich sa mi začne prehrievať ( a niekedy len tak lebo sa mu chce). Ten druhý chladič som myslel primontovať na skrinku. Myslím tým na ten plech čo dávam dolu. Je tam nejaká taká rúra na ktorú je možnosť primonovať dalšie chladenie. Preto som myslel že chladič na PCU + ešte prídavný ventilátor na tú skrinku. Bol mi ešte odporučený tento: http://eshop.arnet.sk/zbozi/coolermaste ... p=z:236557
fakt neviem. Asi kuknem ten Gelid
fakt neviem. Asi kuknem ten Gelid
Pokud děláš nějakou práci. Tak by možná pomohlo nové HDD, nevím jestli to říkam správně ? Ten větrák co si teď poslal je na CPU, takže vem ten Gelid na to cpu a pokud chceš nějaké chlazení do pc tak to mužeš zkusit: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU000TUT
i3 3220 3.3 GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS B75, Kingston HyperX black 4GB, AMD Radeon HD 6850 OC, Samsung 250gb HDD, Fortron HEXA 500
Aha, myslíš větrák.
Nevim jak máš řešený chlazení ve skříni teď ale základ je 120mm vepředu a 120mm vzadu. Jestli chceš investovat víc tak napiš kolik, my ti tu něco vybereme.
To s tou pamětí je blbost.
Nevim jak máš řešený chlazení ve skříni teď ale základ je 120mm vepředu a 120mm vzadu. Jestli chceš investovat víc tak napiš kolik, my ti tu něco vybereme.
To s tou pamětí je blbost.
Just Fucking Google It!
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”