Zdravím,
mám notebook IBM ThinkPad T41 (model 2373-B40), v něm je standartně disk s rozhraním ATA/IDE.Doma se mi taky válí jeden disk SATA z jinýho notebooku.Na netu jsem dneska narazil na rámeček, do kterého se vloží ten SATA disk a mělo by to jít strčit místo mechaniky v notebooku.Ptám se tedy,bude mi to takto fungovat?Rámeček jsem našel tento http://pocitace.aukro.cz/optibay-superd ... 04812.html .Bude ten SATA disk fungovat v PC,který má standartně ATA/IDE?
Děkuju
Koupě rámečku pro druhý disk Vyřešeno
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Koupě rámečku pro druhý disk
Je takovy problem mechaniku vyjmout a podivat se jaky ma konektor? Ja to tipuji na ten jeho druhy ramecek. Podle obrazku se nespletes. A ano, bude to fungovat, je tam aktivni prevodnik.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Ano,myslel jsem ten druhý,odkaz jsem opravil.Na konektor jsem se samozřejmě díval,ale nevím přesně jak vypadaj ty konektory,tak se radši ptám.
Přikládám foto mojí mechaniky,neni na ní napsáno zda je ATA nebo SATA,tak chci mít jen jistotu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Kvě 2012 18:22) ---
A ještě vlastně dotaz.Ty mechaniky jsou všechny stejný?U všech značek NTB?Aby mi tam pak vůbec pasoval ten rámeček.
Přikládám foto mojí mechaniky,neni na ní napsáno zda je ATA nebo SATA,tak chci mít jen jistotu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Kvě 2012 18:22) ---
A ještě vlastně dotaz.Ty mechaniky jsou všechny stejný?U všech značek NTB?Aby mi tam pak vůbec pasoval ten rámeček.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, mechaniky jsou rozmerove stejne, lisi se jen 'celickem' (tedy plastem, co je videt zvenku). Pouze si pohlidej vysku - 9,5 vs. 12,7.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Tak mám ještě jeden dotaz.Mám HDD z notebooku viz fotky, a potřeboval bych vědět,zda bude pasavat do tohoto rámečku http://aukro.cz/show_item.php?item=2324090898 ?
například na Aukro:
odstraněn odkaz. Aneb proč si neudělat reklamu na své aukce, že ano?!memphisto
odstraněn odkaz. Aneb proč si neudělat reklamu na své aukce, že ano?!memphisto
Rámeček již mám a funguje, takže z toho stejně nic nebude :).Můžu to tu tedy zamknout.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3052
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 dub 2025 08:18