Speed fan a jemu podobné.

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

siola-kecinvart
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Speed fan a jemu podobné.

Příspěvekod siola-kecinvart » 13 srp 2012 22:29

Ahoj jak už z názvu vyplývá mám dotaz ohledně speed fanu a jemu podobných prográmků. Někde jsem četl že stejné informace jako speed fan mi řekne i bios ale já nejsem moc zkušený uživatel ohledně softwaru tohoto typu. Ještě jedna otázka jak se v tom mám vyznat v tom speed fanu vůbec nevím co to znamená třeba to temp1/2/3, CPU, GPU, HD1 a HD2 vím ale dám nic. A jak jak si nastavím ty větráky strašně mi jeden řve a tak bych ho potřeboval trochu zpomalit. Jen tak pro info ten větrák co mi řve je původně ze starého CPU. Předem děkuji za pomoc. :D

Reklama
556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Re: Speed fan a jemu podobné.

Příspěvekod 556996324 » 13 srp 2012 22:41

Kup si nový větrák není dobré ,aby se cpu.. přehříval...

Na teploty si stáhni HWmonitor.

satam
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod satam » 13 srp 2012 22:57

Dej si Speedfan do češtiny (Configure - Options - Language - Czech) a přes google si najdi a stáhni návod na Speedfan. Regulace rychlosti větráků Speedfanem je závislá na tom, zda to základní deska umožňuje, někde lze i stáhnout seznam podporovaných desek, jen už si nepamatuji, kde. Možná znovu pomůže google.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 13 srp 2012 23:54

556996324: Špatně sis přečetl předchozí příspěvek. Tazatel se neptá co si má stáhnout a co si má koupit, ptá se po nastavení Speed Fanu.

siola-kecinvart: Musíš si sám vysledovat, čemu odpovídají jednotlivé teploty a jednotlivé rychlosti. Samozřejmě se vylučují teploty které jsou svojí hodnotou "mimo mísu", tj, jejichž hodnoty jsou nemožné (teploty menší, než je momentální pokojová teplota a vyšší, než +/- 60 stupňů, pokud systém není zatížený). Které otáčky přísluší kterému ventilátoru zjistíš jednoduše tak, že ventilátory postupně zastavuješ rukou a díváš se přitom, hodnota kterých otáček klesne na nulu a ventilátor pak hned zase rotočíš - sám se po odbrzdění většinou nerozjede . Postup nastavení je celkem názorně uvedený v Nápovědě k programu, další informace jsou třeba tady nebo tady.
Na kartě Info v okně Speed Fanu je návod, jak a kde si stáhnout a jak se používá konfigurační soubor s nastavením Speed Fanu pro některé základní desky. Ale pozor, pokud se ti nastavení povede udělat vlastními silami a funguje ti, zůstaň u něj, některé nabízené konfigurační soubory nefungují!!
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 14 srp 2012 10:19

"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”