Nový PC - 2 varianty ke zhodnocení

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RastaXin
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Nový PC - 2 varianty ke zhodnocení

Příspěvekod RastaXin » 29 srp 2012 19:17

Zdravím. Jelikož je můj stávající PC již velmi slabý, rozhodl jsem se pro nový. Napsal jsem dvěma známým aby mi zkusili něco složit, jenže jeden z nich nadával na sestavu kterou navrhl ten druhý takže jsem se rohodl pro pomoc tady na foru. Pro zkárcené info, PC chci herní, vhodný pro hraní náročných her, a jejich záznamu (Fraps). Vkládám zde dva odkazy na dvě sestavy, a řekněte, která se vím zdá lepší, či pokud byste sami něco změnili nebo mi dokonce chtěli sestavit budu rád.
Sestava 1 http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RD010EI102
Sestava 2 http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 8Q010TUP02
Pro info, přítel, jenž navrhl první sestavu se na druhé nelíbil procesor (že prý to nemá sandy bridge), dále prý základní deska není vhodná pro mé požadavky, taky tam prý je zastaralá grafárna, a je prý novější, dále prý zdroj 600w je málo a že prý už je 660w.

Omluvám se, jenže v hardwaru se zastak nevyznám , takže pokud odpovíte sérií odborných výrazů, neporozumím :D Spíš bych byl radši kdybyste mi řekli která z těch sestav se vám zdá lepší a co byste na nich změnili / vylepšili. Děkuji :)

Reklama
Schlonzak
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Nový PC.

Příspěvekod Schlonzak » 29 srp 2012 19:42

U prvního - nevyhovující MB, totálně předimenzovaný zdroj a špatný chladič (stačí Gelid Solutions Tranquillio).
U druhého - stará GK, deska (mimochodem velmi špatná volba) a chladič (opět je vhodnější Gelid) značí, že asi chtěl vytvořit sestavu na taktování, ale nemá k tomu správný procesor.

600W zdroj je více než dostačující.

Radši bych počkal, až ti někdo sestaví něco zde, na tomhle fóru. Jinak myslím, že u sestavy s limitem 20k bude možnost taktování na úkor výkonu.

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 29 srp 2012 19:45

OS chces? Taktovat chces?

20 177,-
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

RastaXin
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod RastaXin » 29 srp 2012 19:54

OS mám, HDD, monitor taky. Taktovat? Jak jsem řekl, nevyznám se moc a proto nevím co taktování je.. Zkus mi to vysvětlit, díky :) A pokud by mi teda někdo zkušenější, třeba vy nebo někdo jiný mohl sestavit , byl bych rád. A napadl mě ještě jeden požadavek a to aby to bylo tiché a ne příliš hlučně, abych neměl v natáčení šum, díky :)

--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Srp 2012 20:30) ---

Ještě zde je jeden návrh sestavy, zkuste ho taktéž ohodnotit. Děkuji http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... RD011LE301

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 29 srp 2012 20:43

Opět zbytečně předimenzovaný (silný) zdroj. Pro Tvé účely stačí mnohem slabší. Dále, proč tam dáváš procesor na taktování, když ani nevíš, co to je. Jestli se v HW nevyznáš, nech spíše sestavení na někom jiném. Né, že bych ti chtěl upřít Tvůj podíl na sestavě, ale nemá cenu sem házet sestavu za sestavou.. :wink:

Tady máš můj návrh:
Odkaz na košík
za 20 639,- Kč

Ještě ale dodej, co máš za disk a OS, pro jistotu.. :wink:
Naposledy upravil(a) Kotik dne 29 srp 2012 20:46, celkem upraveno 1 x.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 29 srp 2012 20:45

Tvůj poslední návrh byl za necelých 21k, takže sem Ti to taky do te ceny sestavilé=>20 975,-

Jak jsem řekl, nevyznám se moc a proto nevím co taktování je.. Zkus mi to vysvětlit

Taktování je složitá věc, je to na principu: zvedaní násobiče a zvyšování napětí, což není zrovna nejjednodužší + máš dostatečný výkon aniž bys musel něco taktovat!

A těm tvým kamarádům řekni, že to jsou dobrodějové.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

RastaXin
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod RastaXin » 29 srp 2012 21:07

Jo, a k tomu zdroji, myslím že by bylo nejlepší těch 800W, jelikož chci aby ten pc byl považován za kvalitní ještě za třeba 3, 4 roky ;) Ale díky za vaše sestavy, co jste navrhli, určitě je všechny prověřím, poptám se a poté se rozhodnu :) Díky moc

RastaXin
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod RastaXin » 30 srp 2012 12:02

Takže, Na základě vašich doporučených požadavků, vytvořil přítel finální sestavu, která by měla vyhovovat každému :) Prosím ohodnoťte, je to jen trošku dražší http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... C8011LIQ01

Schlonzak
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Schlonzak » 30 srp 2012 12:29

Bohatě stačí 600W zdroj. Výkon PC bude do budoucna pořád stejný, výkonný zdroj neznamená perspektivní budoucnost PC. Stačila by i levnější deska, když se nebude taktovat, a RAMky bych bral Kingstony, např. tyhle. Zbylé peníze se pak můžou někam investovat, např. do lepšího chladiče CPU, skříně či GPU.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 30 srp 2012 13:49

Nemám rád lidi, kteří sem přijdou - chtějí pomoct se sestavením=>my to udělíme a potom od toho úplně odbočují což nechápu (asi si nechcou přiznat že my jsme lepší než oni) a chtějí si jen odsouhlasit svoji dobrodějskou sestavu...
Takže, Na základě vašich doporučených požadavků

jo jasně, ani jeden náš komponent sis nevybral do svoji sestavy a nám by to mělo vyhovovat.

Závěr: Oficiálně Tě jmenuji na dobroděje číslo 1. tohoto týdne.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 30 srp 2012 17:28

Já si teda myslím, že každému vyhovovat nebude... Asi si to neuvědomuješ, ale nabídli jsme sestavu do 20k a tvůj "přítel" (nevím jestli je to kamarád, nebo přítel v pravém slova smyslu...) sestaví zase něco jiného, s jinými komponenty.

Možná vynalezne zdroj 2kW, protože dnešním sestavám méně nestačí.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 30 srp 2012 18:04

Přítel,kterému se nelíbila druhá sestava,protože to není Sandy Bridge asi není moc v obraze.Ivy bridge je totiž nástupce Sandy Bridge a je vyráběn novějším 22nm procesem,takže je lepší.Každopádně kvalitně složená sestava už tu padla.Tahle http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5K01192P01
Pokud disk máš,tak ten 500GB z košíku vyhoď a dej tam SSD Kingston 120GB na systém.Do takové sestavy už SSD rozhodně patří.
A nebo vem i tu druhou sestavu http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... PQ011LEG01 a k ní přidej SSD disk.Ovšem to už bude dražší.Na druhou stranu máš ale výkonější grafiku.Můžeš taky udělat kompromis a vzít Radeon HD 7950
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní pc. Hodně muziky za málo peněz. 3 varianty.
    od pidlo » 13 črc 2025 09:44 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    12
    6872
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    20 črc 2025 10:59
  • Zhodnocení kancelářské sestavy
    od Tumultuous » 08 zář 2025 10:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    1789
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    08 zář 2025 14:29
  • Nový PC
    od michal.wollmann » 12 čer 2025 09:15 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    6118
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    19 čer 2025 16:24
  • Nový procesor
    od Shokata88 » 12 led 2025 11:36 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    16
    4948
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    13 led 2025 11:22
  • Nový herní PC do 70 000
    od Kouhen » 10 úno 2025 20:24 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC