RAM výber
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
RAM výber
Dobrý deň, chcel by som sa niečo spýtať. Mám stolný PC s RAM-kou 526 MB a chcel by som ju rozšíriť na 1 GB dá sa to??...Mám procesor, Intel Celeron D 2,6 GHZ a chcel by som tam dať ramku o výkone 800 MHZ.
Re: RAM výber
Vítej na PC-help!
Doplň prosím svůj dotaz minimálně o typ základní desky.
Nemáš RAMku 526MB, ale 512MB. 800MHz není výkon RAMky, ale kmitočet, který vypovídá o její rychlosti a PC pojede vždy na rychlosti nejpomalejší RAMky. Takže jestli tam máš 333MHz, paměť si zvětšíš, ale nezrychlíš, pojede pořád max. na 333MHz. Na CPU v podstatě nezáleží.
Doplň prosím svůj dotaz minimálně o typ základní desky.
Nemáš RAMku 526MB, ale 512MB. 800MHz není výkon RAMky, ale kmitočet, který vypovídá o její rychlosti a PC pojede vždy na rychlosti nejpomalejší RAMky. Takže jestli tam máš 333MHz, paměť si zvětšíš, ale nezrychlíš, pojede pořád max. na 333MHz. Na CPU v podstatě nezáleží.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Aha, takže keď si rozšírim ramku 512 Mb na 1 GB tak sa rýchlosť PC nezmení?? A chcel by som sa opýtať, dalo by sa to, aby išla nová ramka samostatne (512 by som vyhodil)??
Zvýšení kapacity RAMky počítač zrychlí v případě, že je jí do té doby nedostatek; tehdy, kdy pro ni bude mít systém rozumné využití.
Nepíšeš, co máš za Windows. Jestliže máš XP, pak je stávajících 512 MB rozumným minimem, takže přidáním dalších 512 MB rozhodně pomůže; i když se samozřejmě výkone nezvýší dvojnásobně, budou mít Windows víc prostoru pro odkládání dat. Pokud má systém málo RAMky, odkládá aktuálně nepotřebná pracovní data z RAMky dočasně na harddisk (swapuje) a načítá je do RAMky až ve chvíli, kdy je opět potřebuje; a protože je harddisk nepoměrně pomalejší než operační paměť, tak swapování samozřejmě zpomaluje práci. Poznáš to zejména v situacích, kdy máš spuštěno víc programů zároveň, případně když máš spuštěný nějaký program, který víc ramky sežere.
Sám jsem XP provozoval dokonce i při 256 MB RAM, ale to bylo opravdu hodně málo. Nejprve jsem zvýšil na 512 a práce začala být rozumná, ale teprve když jsem přidal další GB, přestala být třeba rozsáhlejší práce v GIMPu utrpením.
Každopádně napiš typ své základní desky. Pokud ho neznáš, zjistíš to pomocí programů jako třeba CPU-Z nebo Everest. Pak se můžeme pohnout z místa.
Nepíšeš, co máš za Windows. Jestliže máš XP, pak je stávajících 512 MB rozumným minimem, takže přidáním dalších 512 MB rozhodně pomůže; i když se samozřejmě výkone nezvýší dvojnásobně, budou mít Windows víc prostoru pro odkládání dat. Pokud má systém málo RAMky, odkládá aktuálně nepotřebná pracovní data z RAMky dočasně na harddisk (swapuje) a načítá je do RAMky až ve chvíli, kdy je opět potřebuje; a protože je harddisk nepoměrně pomalejší než operační paměť, tak swapování samozřejmě zpomaluje práci. Poznáš to zejména v situacích, kdy máš spuštěno víc programů zároveň, případně když máš spuštěný nějaký program, který víc ramky sežere.
Sám jsem XP provozoval dokonce i při 256 MB RAM, ale to bylo opravdu hodně málo. Nejprve jsem zvýšil na 512 a práce začala být rozumná, ale teprve když jsem přidal další GB, přestala být třeba rozsáhlejší práce v GIMPu utrpením.
Každopádně napiš typ své základní desky. Pokud ho neznáš, zjistíš to pomocí programů jako třeba CPU-Z nebo Everest. Pak se můžeme pohnout z místa.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Detaily: HDD Kingston 80 GB, Ram pql 512 MB 266MHZ, možnosť rozšírenia na 2 sloty, Grafická karta- ATI Radeon Xpress 200 series (64MB), procesor- Intel Celeron D (331) 2,8 MHZ.
Chcel by som vymeniť moju staru RAM (512 MB, 266MHZ) za lepšiu (1GB, 800 MHZ), rozdielne značky...Dalo by sa to? Zlepšilo by mi to výkon?
Ďakujem za ochotu. :)
Chcel by som vymeniť moju staru RAM (512 MB, 266MHZ) za lepšiu (1GB, 800 MHZ), rozdielne značky...Dalo by sa to? Zlepšilo by mi to výkon?
Ďakujem za ochotu. :)
Bez toho ti vážně nikdo neřekne, jestli to lze nebo nelze udělat!
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Neviem to nájsť v tom CPU-Z, tak som vám to odfotil..dúfam že dobre..: http://leteckaposta.cz/144409350
Ja osobne mam doma 2x512MB kingsotn dual chanel 800MHZ nebo 1x1GB kingston 800MHz. Pokud bys mel zajem napis SZ.
CPU:i5 8600k 5.3GHZ MB:MSI MPG Z390 Edge AC RAM:2x16GB 4133MT/s OS DISK:SATA Samsung 860 500gb NVME:KINGSTON NV2 1TB NVME2:WD SN 560 1TB HDD:2TB WD RED HDD2: WD DC HC330 10TB PSU:Seasonic 750GM GPU:RX5700 XT CASE:CoolerMaster COSMOS Custom
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak čo, poradíte mi, či by to šlo do môjho PC?? Napr. toto: http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... D21G800816
alebo: http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... 800D2N6-1G
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Zář 2012 10:42) ---
Ja by som chcel túto...išlo by to?? http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... abC4310572
alebo: http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... 800D2N6-1G
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Zář 2012 10:42) ---
Ja by som chcel túto...išlo by to?? http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... abC4310572
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ne, potrebujes pomalejsi RAM.
Kód: Vybrat vše
Non-ECC DIMMs
Serial Presence Detect
DDR2 533 or DDR2 400 SDRAM DIMMs
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Nepotřebuješ pomalejší RAM, jen Ti ta 800MHz pojede v nižším taktu. Takže by to šlo!
Za úvahu stojí, zda nezkusit sehnat nějakou levnější použitou s nižším taktem.
Za úvahu stojí, zda nezkusit sehnat nějakou levnější použitou s nižším taktem.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nepojede! Osobni cerstva zkusenost na stejnem chipsetu :(
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3289
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
29 led 2025 18:30