Zdravím,
potřeboval bych znát váš názor a rád bych věděl, jestli na tomhle nějak slušně rozjedu hry, pro které to je určené. Vybíral jsem hlavně podle ceny. Nevím, jak zjistit více informací o základní desce, ale CPU-Z mi ukazuje: Gigabyte m68m-s2p
Takhle tedy vypadá ten můj návrh:
Procesor: AMD Phenom II x6 1045T
Grafická karta: Gigabyte GeForce GTX 650 TI, 2GB
Operační paměť: 2x ADATA 4gb- DDR3
Zdroj: Corsair 650W
Upgrade PC - jaký je váš názor?
Upgrade PC - jaký je váš názor?
Naposledy upravil(a) Ltb dne 20 lis 2012 09:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Upgrade PC
Vítej na pc-help.cz
Sestavit pc, nebo komponenty by šly líp vybrat. Na tohle máš nějakou akci/slevu nebo za kolik to hodláš koupit? kolik Ti za to nabízejí? Nebo normálně tyhle komponenty nové?
tady máš test te grafiky, takže at máš přehled jak daleko se s ní dostaneš.
Sestavit pc, nebo komponenty by šly líp vybrat. Na tohle máš nějakou akci/slevu nebo za kolik to hodláš koupit? kolik Ti za to nabízejí? Nebo normálně tyhle komponenty nové?
tady máš test te grafiky, takže at máš přehled jak daleko se s ní dostaneš.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
I tak by se to dalo říct. Kdyby se počítač překopával na intel, tak by to vyšlo podstatně dráž. Tento procesor je poměrně slušný a cenově taky přijatelný. Existuje tu šance, že to bude bez dph. Vychází to cca. procesor-2 600, grafická karta-3 600, zdroj něco přes 1 000 a ty ram 700. K tomu upgrade na windows 8. Celkově s dph to vychází na cca. 11 000
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud už máš desku, tak bych šel do AMDčka no...ale klidně vezmi levnějšího bráchu X4ku ve hrách Ti X6 nepomůže, ramky Kingstonky, zdroj nemusíš brát tak moc silný, postačí tenhle OCZ a když vezmeš tyhle věci tak ušetříš z toho tvého a nakonec vezmeš tuhle parádu HD 7850ku
A mezi těmi g. kartami je nějaký rapidní rozdíl? Přece jenom má 2GB a slušné parametry... + K tomu procesoru. (proč by X6 nepomohlo?- asi dobře, že jsem napsal). Ono je pravda, že nemám až tak velké finanční možnosti a vyloženě herní počítače vyžadují daleko větší investice, ale byl bych rád, abych se nemusel stydět za nějaký průměrný výkon. Proto jsem se taky registroval sem, abych zjistil názory/ připomínky...a jelikož tomu nerozumím na 100%, tak se rady hodí.
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
HD 7850 je daleko výkonější než GTX 650 Ti, GTX 650 Ti je úměrná HD 7700ce. Nejde o 2GB, 6GB paměti - to jsou kraviny, jen marketinkový tah, člověk si řekne, "tyy jo, 2GYGA, WAAUW, to musím mít" ale ve skutečnosti se to tak max. hodí až při vyšším rozlišení než je 1920x1080. Mnohem víc se hledí na výrobní chipset. Mnoho her je zaměřeno na grafický výkon, grafická karta, grafika - něco co se zobrazuje na monitoru, takže největší, nejhlavnější roli na hraní by měla mít grafika. AMD spoléhal na bezmyšlenkovitý obyčejný nárust jader, bez žádné ideí, že by se spíš měli zamyslet na jejich architektuře. X4 jádrový procesor Ti postačí na všechny tituly, bez toho, aniž by ses musel bát o výkon ve hrách!
No... tak procesor asi nechám být, ale koukám na tu kartu.
Jestliže je tohle ta, co doporučuješ, tak tam nějaký extra rozdíl není (cca. 500 Kč), takže jestli to má cenu, tak o tom budu uvažovat.: http://graficke-karty.heureka.cz/gigaby ... 785oc-1gd/
Jestliže je tohle ta, co doporučuješ, tak tam nějaký extra rozdíl není (cca. 500 Kč), takže jestli to má cenu, tak o tom budu uvažovat.: http://graficke-karty.heureka.cz/gigaby ... 785oc-1gd/
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Takhle a jednoznačně: HD 7850 má skvělý poměr cena/výkon! + s WindForcem 2x je ideální volba. Já sám bych si ji pořídil, kdybych byl ještě v letech, kdy mě hry bavily hrát.
A čili moje hlavní otázka. Beru v potaz tu grafickou kartu. Budu s tím tedy na nějaké slušně hranici, kdy si budu moct zahrát s něakou slušnou kvalitou?
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
určitě, na všechno ostatní je tady MasterCard, ne sranda: na všechno ostatní je tady google, čili si můžeš zadat "HD7850 test" a potom se stane kouzlo.
Tak jsem trochu pozměnil výběr a jdu se opět poradit. Grafická karta ale bohužel asi nevýjde, jelikož to nebude kompatibilní s deskou. Zároveň je potřeba dokoupit základní desku.
Takhle to tedy vypadá po úpravě:
Procesor: AMD FX-6200 (rozdíl "pár kaček")
Zdroj: Fortron FSP600-80BPN
Z. Deska: Gigabyte 78LMT-S2P
G. Karta: Gigabyte GeForce GTX 650 Ti -spíš bych potřeboval názor na tohle. Když se smíříme s tím, že si koupím tuhle kartu, bude výkon adekvátní? Docela mě zaskočil warcraftan, když psal, že se výkonem rovná HD 7770, která stojí znatelně míň...
Takhle to tedy vypadá po úpravě:
Procesor: AMD FX-6200 (rozdíl "pár kaček")
Zdroj: Fortron FSP600-80BPN
Z. Deska: Gigabyte 78LMT-S2P
G. Karta: Gigabyte GeForce GTX 650 Ti -spíš bych potřeboval názor na tohle. Když se smíříme s tím, že si koupím tuhle kartu, bude výkon adekvátní? Docela mě zaskočil warcraftan, když psal, že se výkonem rovná HD 7770, která stojí znatelně míň...
Nějaké názory?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2445
-
od Alferi