Zdravím,
nadešel čas, kdy je třeba mašince trošku přiložit a proto bych Vás rád jako lajk požádal o pomoc.
Počítač potřebuji především pro nahrávání videí z her a následný encoding (render).
Z níže uvedených specifikací můžete vidět, že na tom zas tak hrozně nejsem. Ovšem dle mého názoru je na čase vyměnit procesor + přidat Ramky.
Bohužel zde mé odhady končí, a proto Vás prosím o radu ohledně výběru procesoru (základové desky) + ramek.
Procesor (+deska?)
Ačkoliv jsem si myslel, že mi postačí koupit nějaké výkonnější AMD, ze všech stran slýchám, že s AMD nikdy nedosáhnu takového výkonu jako s Intelem, přesněji samozřejmě I7. Proto by mě zajímalo, je to pravda?
Nejspíše bych měl uplatnit přísloví "Když už, tak už." Ovšem samozřejmě s výměnou Procesoru AMD za Intel se váže výměna základové desky. Zde mi bylo řečeno, že je možné ušetřit a desku vhodnou pro I7 pořídit vcelku levně.
Abych to shrnul. Opravdu si myslíte, že mám sáhnout po 1000x potvrzené I7? Nebo jen zbytečně vyhodím peníze a v pohodě bych si vystačil s výkonnějším AMD?
Jde mi samozřejmě o maximální výkon při nahrávání videí a renderu.
RAM
Zde nevím prakticky nic. Bylo mi řečeno, že u mých ramek by se hodil také značný upgrade. Proto se ptám? Kolik a čeho? Stačí pár ramek přikoupit nebo všechny kompletně vyměnit?
Cena
Samozřejmě vždy hraje roli rozpočet. A myslím, že není třeba připomínat ono "Čím levněji, tím lépe."
Ovšem jsem takřka smířen s rozpočtem:
Procesor + (deska včetně): 10.000Kč
Ram: 2.000Kč
Je to vůbec možné? Je možné někdy ušetřit nebo se naopak vyplatí připlatit?
Budu opravdu rád za jakoukoliv radu, připomínku či postřeh. :)
Děkuji předem.
-Jakub V.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SOUČASNÁ SESTAVA:
Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition http://bit.ly/tCDzLv
Základová deska: Asus M4A88T-V EVO/USB3 - AMD 880G http://bit.ly/sgYx0E
Paměť: Kingston DDR3 4GB -1600MHz HyperX CL9 XMP kit 2x2GB http://bit.ly/rsYd1v
Grafika: NVIDIA GeForce GTX560 http://bit.ly/sXRVpf
Zdroj: Seasonic SS-500ET-T3 500W, OEM http://bit.ly/tq2abo
Case: CoolerMaster Elite 330, černá, průhledná bočnice http://bit.ly/upioCt
Render+Nahrávaní videí - Upgrade PC
Re: Render+Nahrávaní videí - Upgrade PC
myslím, že by stačil i5 procesor
ale tady do 10k komplet s i7 své ramky k tomu přidáš a máš 12GB to na střih videa už stačí
http://www.czc.cz/8r2ik0emr6iilb2f70d233lsc4/seznam
ale tady do 10k komplet s i7 své ramky k tomu přidáš a máš 12GB to na střih videa už stačí
http://www.czc.cz/8r2ik0emr6iilb2f70d233lsc4/seznam
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
- Scofield_CZ
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Taky si myslím že by ti stačil i5 procesor. Ale pokud chceš tak klidně můžeš tu i7.
Do AMD bych být tebou nešel, intel má lepší procesory.
PS:Housi, zrovna tebe bych nečekal, že si pujdeš zde upgradovat PC
Do AMD bych být tebou nešel, intel má lepší procesory.
PS:Housi, zrovna tebe bych nečekal, že si pujdeš zde upgradovat PC

PC1: Seasonic 620W|Intel Core i5 4590, 3,3 GHz |MB: MSI B85-G43|2x4GB + 2x8GB DDR3 1600MHz|MSI GeForce GTX 1060 6GB|Windows 10 Pro 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
PC2: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz|MB:GIGABYTE G41MT-D3|Kingston 4GB DDR3 1066MHz|nVida GeForce GTX650 1GB|Windows 10 64bit
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Podle mě by sis vystačil s dostatečně výkonou i5kou (upgrade do AMD rozhodně ne, to radši nech ten Phenom), i7 je to samé, akorát má Hyper-Threading, který umožnuje zpracovat až 8 vláken najednou, což se více uplatní u toho renderingu, čili sam zvaž, jak moc s tím renderingem si náročný, jinak - pokud na to máš...Jinak konecně pěkně sepsaný článek o tom, co vlastně chci a jestli se to vyplatí...většinou to je typu využití/cena/poděkování
8GB Ram bude stačit, a chtělo by to nějaký tichý chladič na procesor, přitom renderingu a hraní musí být hučák :-)
8GB Ram bude stačit, a chtělo by to nějaký tichý chladič na procesor, přitom renderingu a hraní musí být hučák :-)
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
- HopXXII
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Také zdravím,
pokusím se Ti nějak poradit - říct můj názor.
Procesor + deska
Ano, AMD jsou takový kompromis... Koupíš silnější a levnější AMD, ale bude tam značný rozdíl od Intelu - ten to prostě umí líp.
Jak napsali i jiní, myslím, že klidně asi postačí Intel Core i5 Ivy Bridge (3. generace: označení 3XXX - pokud náhodou nevíš), ale pro právě toto "renderování" je důležitý hlavně procesor, takže protože se dá říct, že jsi v tomto oboru 'profesionál', tak doporučím i7 (Ivy Bridge).
RAM
Nevím, co Ti kdo řekl, řeknu to takto: Na ten encoding potřebuješ hlavně procesor. Na nahrávání je pravda, že se může hodit ta RAMka (Minecraft i Fraps pěkně žerou). Osobně mám také 4 GB - někdy jsem si říkal, že by se hodilo víc. Co mě překvapilo, tak po přechodu na Windows 8 mi to "žere" méně, takže mi to postačí. Pokud chceš, můžeš dokoupit (samozřejmě DDR3 - podle desky) - ano, je možné, že se vyskytnou problémy s kompatibilitou, takže buď doporučím koupit co nejpodobnější RAM (v nejhorším vrátit) a pokud bys chtěl 'jistotu', tak můžeš vyměnit všechny a zbytek třeba prodat.
Cena
S procesorem to máš dle uvážení, vejít by ses do toho měl.
U RAMky máš možná až moc vysoký rozpočet, takže jak uvážíš, můžeš něco přehodit k procesoru a desce.
Záleží na Tobě, jestli míváš puštěno plno záložek v prohlížeči, plno Java aplikací a jiných programů, které "žerou" nebo se raději budeš soustředit na procesor a rychlost procesů.
Zdraví Honza :)
pokusím se Ti nějak poradit - říct můj názor.
Procesor + deska
Ano, AMD jsou takový kompromis... Koupíš silnější a levnější AMD, ale bude tam značný rozdíl od Intelu - ten to prostě umí líp.
Jak napsali i jiní, myslím, že klidně asi postačí Intel Core i5 Ivy Bridge (3. generace: označení 3XXX - pokud náhodou nevíš), ale pro právě toto "renderování" je důležitý hlavně procesor, takže protože se dá říct, že jsi v tomto oboru 'profesionál', tak doporučím i7 (Ivy Bridge).
RAM
Nevím, co Ti kdo řekl, řeknu to takto: Na ten encoding potřebuješ hlavně procesor. Na nahrávání je pravda, že se může hodit ta RAMka (Minecraft i Fraps pěkně žerou). Osobně mám také 4 GB - někdy jsem si říkal, že by se hodilo víc. Co mě překvapilo, tak po přechodu na Windows 8 mi to "žere" méně, takže mi to postačí. Pokud chceš, můžeš dokoupit (samozřejmě DDR3 - podle desky) - ano, je možné, že se vyskytnou problémy s kompatibilitou, takže buď doporučím koupit co nejpodobnější RAM (v nejhorším vrátit) a pokud bys chtěl 'jistotu', tak můžeš vyměnit všechny a zbytek třeba prodat.
Cena
S procesorem to máš dle uvážení, vejít by ses do toho měl.
U RAMky máš možná až moc vysoký rozpočet, takže jak uvážíš, můžeš něco přehodit k procesoru a desce.
Záleží na Tobě, jestli míváš puštěno plno záložek v prohlížeči, plno Java aplikací a jiných programů, které "žerou" nebo se raději budeš soustředit na procesor a rychlost procesů.
Zdraví Honza :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Při nahrávání záznamu O2TV je černá obrazovka
od atari » 05 lis 2024 21:27 » v Internet a internetové prohlížeče - 8
- 5705
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
08 lis 2024 15:17
-
-
- 7
- 3885
-
od JosefLasak
16 úno 2025 18:28
-
-
Aplikace pro analýzu videí
od pavel2010 » 24 bře 2025 21:20 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4690
-
od pavel2010
25 bře 2025 20:54
-
-
- 14
- 9771
-
od Kadel33