Zdravim.
Som tu novy, ale pri hladani som nasiel k svojmu problemu riesenie iba pre desktopy a nie pre NTB.
Chcel by som poprosit znalych v problematike, idem si kupovat novy notebook. Som student a potrebujem k svojmu studiu notebook ktory bude hravo zvladat CAD/CAM systemy ako Catia, AutoCAD, Siemens SolidEdge, Edge CAM atd.
Po konzultacii s viac znalymi spoluziakmi som sa dostal k znackam ASUS a DELL (znacky ako Acer alebo HP sice nezatracujem, ale vyradil som ich z vyberu koli viacerym zlym skusenostiam od znamych-ano viem mohlo ist o vadne modely, ale najradsej by som Asus alebo Dell, pripadne Lenovo ale to bude v tejto cenovej kategorii asi problem).
U Dell-u som si nic v mojej cenovej kategorii do 600-maximalne 630€ nenasiel. Pri Asus-e som sa zamerial na radu K55 (hlavne koli dizajnu, telom s prvkami hliniku a koli 6 clankovej baterii).
Problem mam s vyberom procesoru, GK a WIN-u. Rozhodujem sa konkretne medzi tymito dvomi modelmi:
http://www.alza.sk/asus-k55vj-sx071h-bl ... heureka.sk
http://www.alza.sk/asus-k55vj-sx069h-bl ... heureka.sk (je uz sice nad cenovy limit ale da sa zohnat aj lacnejsi-630€)
Tak nejako som sa rozhodol pre grafiku GeForce 635M ani nie tak koli jej 2GB pamete, ako skor koli vyssiemu poctu CUDA jadier (144) oproti 630M s 96 CUDA jadrami. Sam ale presne neviem co tie jadra znamenaju, a ci by mi na vyssie spominane programy stacila aj grafika 630M ktora je lacnejsia alebo ci by bolo mozne taketo programy prevadzkovat aj napriklad na vyrazne lacnejsej GeForce 610mm. Alebo su tieto grafiky vyslovene nevhodne pre taketo programy? Pri stolnych PC sa odporuca nVidia QUADRO. Na ake grafiky sa mam zamerat pri NB? V ATI-ckovych sa akosi nevyznam. O GeForcke 610mm som sa docital ze je slaba, ale neviem posudit si je slaba aj premna.
Dalsim problemom je procesor. Samozrejme najradsej by som bral i7, na ktory nemam, na i3 mam s istotou a zohnat Asus s i5 a s operacnym systemom je tiez tazky oriesok (poznamka: student som externy, cize nemam narok na akusi studentsku licenciu na windows-potrebujem teda NB s uz predinstalovanym operacnym systemom). A dostavame sa k mojej poslednej dyleme: WIN 7 alebo WIN8? Osobne sa mi viac paci a je mi sympatickejsi WIN7, ale zase som niekde pocul ze osmicka kladie mensie hardwerove naroky. Na RAMku sa az tak nepozeram ale myslim si ze 4GB su minimum, 6GB by bolo lepsie a 8GB do buducnosti ideal. Hardisk mi urcite vklude musi stacit 500GB. Mam v tom celkom chaos, uvazujem o procesorov Ivy Bridge, ale sam neviem ani posudit ci by mi stacil napriklad aj Pentium B980 atd. Mohli by ste mi prosim poradit? Samozrejme obcas si urcite rad zahram aj nejaku hru na styl NFS, maximalne tak GTA IV. Ale herny typ naozaj niesom. Iba fakt sviatkovy-hry ma nikdy az tak velmi nebrali.
Dakujem vopred za cenne rady.
Pomoc pri vybere NTB
Re: Pomoc pri vybere NTB
No pár výsledků tady mám. Ale sehnat s W7 je už docela problém, W8 už cpou všude...
GT 630M, i5 3210M Ivy, Windows 7: ASUS K55VM-SX102V (ale v poměru cena/výkon už nic moc).
GT 635M, i5 3210M Ivy, Windows 8: Lenovo IdeaPad G580 (dost dobrý poměr cena/výkon).
GT 640M, i5 3210M Ivy, Windows 8: Acer Aspire V3-571G (sice příplatek, ale poměr cena/výkon vynikající - 640M)
A jinak z těch tvých vybraných bych ten dražší kvůli nic moc ceně vyřadil z výběru a uvažoval akorát o tom levnějším s i3 3110M.
GT 630M, i5 3210M Ivy, Windows 7: ASUS K55VM-SX102V (ale v poměru cena/výkon už nic moc).
GT 635M, i5 3210M Ivy, Windows 8: Lenovo IdeaPad G580 (dost dobrý poměr cena/výkon).
GT 640M, i5 3210M Ivy, Windows 8: Acer Aspire V3-571G (sice příplatek, ale poměr cena/výkon vynikající - 640M)
A jinak z těch tvých vybraných bych ten dražší kvůli nic moc ceně vyřadil z výběru a uvažoval akorát o tom levnějším s i3 3110M.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Dakujem moc, vidis to Lenovo mi na alze ani nenaslo. Asi som zle hladal.
A mozem sa spytat na tvoj nazor na tie grafiky-ktoru by si odporucal? Alebo neviete niekto zo skusenosti popripade nejako inak povedat aka graficka karta by mohla splnat moje poziadavky (Catia, SolidEdge, AutoCAD)?
Tie 610mm mam teda uplne vyradit z vyberu?
Inak ten Acer je fakt dobry za tu cenu-Acery som ani nehladal, ale asi sa zacnem pozerat aj po nich. Pozeram ze do vyberu si dal len same Core i5-takze sa asi naozaj zameriam na tieto procaky. Co som sa docital, tak ten TurboBoost im vraj dost pomaha oproti i3. Este sa spytam, ma sancu bezny uzivatel ako ja postrehnut rozdiel medzi pametami procesorov L3 Cache? Lenovo ju ma 2MB a dalsie dva ju maju 3MB. Je to znatelny rozdiel?
Dakujem za odpoved :)
A mozem sa spytat na tvoj nazor na tie grafiky-ktoru by si odporucal? Alebo neviete niekto zo skusenosti popripade nejako inak povedat aka graficka karta by mohla splnat moje poziadavky (Catia, SolidEdge, AutoCAD)?
Tie 610mm mam teda uplne vyradit z vyberu?
Inak ten Acer je fakt dobry za tu cenu-Acery som ani nehladal, ale asi sa zacnem pozerat aj po nich. Pozeram ze do vyberu si dal len same Core i5-takze sa asi naozaj zameriam na tieto procaky. Co som sa docital, tak ten TurboBoost im vraj dost pomaha oproti i3. Este sa spytam, ma sancu bezny uzivatel ako ja postrehnut rozdiel medzi pametami procesorov L3 Cache? Lenovo ju ma 2MB a dalsie dva ju maju 3MB. Je to znatelny rozdiel?
Dakujem za odpoved :)
Bral bych nejvýkonnější 640M. Proti starým Fermi grafikám 630M (přejmenovaná 540M, OC 435M) a 635M (555M) je z nový architektury Kepler, má menší spotřebu a taky tolik netopí (minimálně proti 635M).
Ta L3 Cache 2 MB v Lenovu je chyba v popiscích - všechny i5 3210M mají L3 Cache 3 MB.
Ta L3 Cache 2 MB v Lenovu je chyba v popiscích - všechny i5 3210M mají L3 Cache 3 MB.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 7027
-
od Dyonysos
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 16:19