Do čeho vrazit 2 tisíce ???

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

keras
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: listopad 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Do čeho vrazit 2 tisíce ???

Příspěvekod keras » 02 lis 2004 10:08

Prosím poraďte.Chci trochu zrychlit své PC. Mám volný zhruba 2 tis. Mám je vrazit do paměti nebo do procáku (ten "starej" by ode mne vzali a doplatil bych na novej...) Konfigurace: A7V880, athlon 2600+ Barton (333 MHz), 2x256MB 400DDR, radeon 9600Pro, 120 hadr SATA. Jedná se mi hlavně o rychlejší start woken xp, rychlejší úpravy fotek v camedii, instalace a nabíhání her. Nabízí mi athlona 3000+ Barton (400 MHZ) s doplatkem kolem 2tis. Nebo ty prachy mám raději vrazit do ramky??? Popřípadě do čeho? Díky za typy...



Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 02 lis 2004 13:10

Já bych hlasoval pro procák. Kdybys kupoval paměti, chělo by to současný vyměnit za 2x512MB a ne jen přikoupi alší modul. A pokud máš na současnej procák kupce, myslím si že není vo čem přemejšlet.

Návštěvník
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Návštěvník » 02 lis 2004 13:58

Jo díky, on ten procák vezmou v prodejně kde jsem to kupoval, doplatím kolem dvojky a budu mít 3000+ Bartona s 400 MHz FSB což si taky myslím, že jde. Sice ten starej 2600+ měl odemklej násobič, ale
proč ho zbytečně taktovat. Když jsem mu zkusil měnit FSB frekvenci tak dělal psí kusy, takže jsem musel jet akorát násobičem. A to moc rozdíl nebyl. Díkes...

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6557
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Ltb » 03 lis 2004 00:11

Jsem s Mirasem, investice do CPU ti přinese rozhodně více, jak investice do dalších 512 RAM. Jen ještě malá informace, co jsem se díval na tebou zmiňovaný procesor, nenašel jsem nikde zmínku o tom, že by měl mít 400FSB, 3000+ má sběrnici "pouze" 333Mhz...alespoň tedy jestli můžu věřit tomu, co jsem viděl v iObchodech..

Návštěvník
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Návštěvník » 03 lis 2004 09:26

Jo, čoveče, já si to taky myslel, že dělaj 3000 jen na 333 MHz, ale pak jsem fakt našel na netu obchody kde ho prodávaj...A ten můj prodejce mi ho taky nabízí. Jo a tu ramku teda nemá cenu přidávat??? Je to teda duál s čipem KT880 a mám tam těch 2x256. Má cenu tam přidávat 1 nebo 2 ks 256 dalších ??? Díky za odpověď...

Mrkni:
http://www.cpunews.cz/index.php?file=zp ... php&id=311

http://www.shotzone.cz/page.php?id=46

keras
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: listopad 04
Pohlaví: Nespecifikováno

ten anonymní před tím to byl taky já...

Příspěvekod keras » 03 lis 2004 09:34

A tady ho přímo prodávaj...
http://www.lgpc.cz/item.php?idit=47190

keras
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: listopad 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod keras » 03 lis 2004 09:44

Jo a prosím Vás jakej je rozdíl v:
Athlon 2600+ Barton
šířka datové sběrnice: 64 bit
architektura: 32 bit

Athlon 3000+ Barton 400 MHz
šířka datové sběrnice: 32 bit
architektura: 32 bit

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6557
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Ltb » 03 lis 2004 09:58

Pravda, je fakt i s 400Mhz FSB:-) ...já jsem hledal v BOXových variantách, tam jsem našel jen 333..

Návštěvník
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Návštěvník » 18 lis 2004 18:02

ja bych investoval 500,- do chlazení a přetaktoval bych to! Ale když už něco kupovat tak paměť !


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr telefonu do 4,5 tisíce
    od HelFix » 24 kvě 2020 11:34 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    11
    503
    od HelFix
    24 kvě 2020 22:54
  • (Poměrně) univerzální reproduktory k PC nejvíše za 3 tisíce korun
    od Guarana » 04 led 2020 05:17 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    388
    od xbs
    04 led 2020 21:05
  • Jak vybrat notebook podle čeho vybírat jde mi hlavně o výdrž baterie a rychlosti
    od Lureš » 13 pro 2019 17:47 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    412
    od Lureš
    13 pro 2019 21:25

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], midder, mirekol, Skeleton a 10 hostů