NAS a ftp
Re: NAS a ftp
Jj ten port jsem tam napsal jen jako příklad. Ten je samozrejme pro html. VPN se mi bohužel nepodařila rozchodit ani pomocí manuálu a vselijakych videí pro ten router. Opravdu to je upload. Pasivní režim jsem jeste nezkoušel. Pomocí vpn jde tedy vidět nas z venku? To zabezpečení moc nechápu, mohu poprosit o trochu bližší vysvětlení jak přes klasický ftp je Velké ohrožení a proc? Vždyť spousta lidi neumí nastavit router a při tom ho má dnes doma každý, i když tedy toto nesouvisí s FTP.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vyzkoušej příkaz
telnet tvoje_ip 21
Jestli ti to napise chybu, mas problem ve forwardingu.
Doufám, že máš veřejnou IP a že nejsi za NATem.
telnet tvoje_ip 21
Jestli ti to napise chybu, mas problem ve forwardingu.
Doufám, že máš veřejnou IP a že nejsi za NATem.
Zítra zkusím, děkuji. Verejku mám. Ještě me vrta ta bezpečnost. Proc tedy nasy mají ftp když je to tak nebezpecne. Ten Můj cloud umi ještě ssh, s Tim to je už bezpečnější? Je taky mozne tedy vidět nas přes vpn?
-
- Pohlaví:
lepší NASy podporují i zabezpečovací protokol (SSH, SSL).
Proč je FTP nebezpečný? Vyzkoušej si to na své síti přes wireshark. Např. zde: viewtopic.php?f=117&t=141396 uvidíš obrázek Odposlech hesla ftp.
A lepší NASy umí i změnit port ftp, takže každý fouňa co nemá co dělat a očuchává náhodně port 21, aby něco našel má smůlu.
Proč je FTP nebezpečný? Vyzkoušej si to na své síti přes wireshark. Např. zde: viewtopic.php?f=117&t=141396 uvidíš obrázek Odposlech hesla ftp.
A lepší NASy umí i změnit port ftp, takže každý fouňa co nemá co dělat a očuchává náhodně port 21, aby něco našel má smůlu.
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
ITCrowd píše:A lepší NASy umí i změnit port ftp, takže každý fouňa co nemá co dělat a očuchává náhodně port 21, aby něco našel má smůlu.
nebo ho přeložíš na nějaký jiný přes router
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

Děkuji za článek, tak to jsem netušil. Sice úplně nevěřím, že by mi tam zrovna někdo čuchal, ale lepší to je opravdu asi nepokoušet. Předpokládám, že aplikace od WD je bezpečná. Takže když bych tam nastavil SSH, bude to relativně bezpečné?
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
pajacz17 píše:Děkuji za článek, tak to jsem netušil. Sice úplně nevěřím, že by mi tam zrovna někdo čuchal, ale lepší to je opravdu asi nepokoušet. Předpokládám, že aplikace od WD je bezpečná. Takže když bych tam nastavil SSH, bude to relativně bezpečné?
ano
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

Ok, zkusím to někde nastudovat, jak to SSH na Cloudu nastavit. Kdybych rozchodil to VPN, co je tedy potom lepší a bezpečnější?
Tak děkuji za odkaz na wireshark. Opravdu jsem si ověřil, že tam lze jednoduše získat heslo pře ftp. Také jsem si ověřil, že se nechá přes ftp připojit z venku na WD My Cloud. V průzkumníku mi to píše, že program FTP neumožňuje šifrovat nebo kódovat hesla před odesláním serveru. Pokud vyžadujete zabezpečení hesel a dat, použijte funkci WebDav. Heslo jsem tam tedy raději nezadával a WebDav vůbec neznám.
Rád bych se tedy zeptal, pokud nastavím přímo v administraci WD My Cloud SSH šifrování pro přenos FTP, potom se mohu bezpečně připojit přes průzkumníka, a přenášet soubory pomocí FTP? Děkuji
Rád bych se tedy zeptal, pokud nastavím přímo v administraci WD My Cloud SSH šifrování pro přenos FTP, potom se mohu bezpečně připojit přes průzkumníka, a přenášet soubory pomocí FTP? Děkuji
-
- Pohlaví:
Normální a slušné NASy, ovšem za slušnou cenu, toto spojení nabízí samy.
Ty budeš muset pohledat v google: "ftp over ssh wd my cloud" a projít si a vyzkoušet nějaké řešení.
Ty budeš muset pohledat v google: "ftp over ssh wd my cloud" a projít si a vyzkoušet nějaké řešení.
V Nasu je pouze položka povolit SSH. Tu když povolím, tak mně to vyplivne pouze jméno a heslo. Našel jsem nějaké softwary pro tento přenos a taky nějaký příkaz. Můžu se zeptat, ssh běží na portu 22? Našel jsem příkaz ftp://$ssh heslo@ip_adresa:22, ale asi to nebude tak jednoduché, protože toto mi nefunguje.
- beather
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
ssh běží klasicky na portu 22... Nastavíš si uživatele a heslo, přes které se budeš připojovat...
koukni na tento návod: https://support.terranetwork.net/web/kn ... Zilla.html
koukni na tento návod: https://support.terranetwork.net/web/kn ... Zilla.html