Dobrý den,
včera jsem dostal od svého poskytovatele internetu Veřejnou IP adresu, abych si mohl založit server, a aby se na něj mohli připojovat kamarádi.
Nevím proč to nefunguje, mám porty nastavené podle:
http://portforward.com/english/routers/ ... ensive.htm
Můj router se jmenuje RT N10LX.
NetConnect mi napsal toto:
Tady mám své nastavení routeru:
Nefungují mi porty, které nastavím v routeru
- ovisekjirka
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Nefungují mi porty, které nastavím v routeru
HERNÍ PC | http://www.twitch.tv/ovisekjirka |
CPU: Intel® Core™ i9 9900K @4.70GHz
GPU: NVIDIA GeForce MSI GTX 1080 Ti GAMING X
MB: Gigabyte Z390 Aorus PRO (v1.1)
RAM: ADATA XPG SPECTRIX D60G 16GB (2x8GB) DDR4 3200
HDD 1: Seagate Barracuda 1TB
HDD 2: Western Digital 250GB
SSD: Samsung SSD 860 EVO, M.2 - 250GB
MONITOR: BENQ XL 2411 24" 1920x1080, 144Hz

CPU: Intel® Core™ i9 9900K @4.70GHz
GPU: NVIDIA GeForce MSI GTX 1080 Ti GAMING X
MB: Gigabyte Z390 Aorus PRO (v1.1)
RAM: ADATA XPG SPECTRIX D60G 16GB (2x8GB) DDR4 3200
HDD 1: Seagate Barracuda 1TB
HDD 2: Western Digital 250GB
SSD: Samsung SSD 860 EVO, M.2 - 250GB
MONITOR: BENQ XL 2411 24" 1920x1080, 144Hz
-
- Pohlaví:
Re: Nefungují mi porty, které nastavím v routeru
Však žádnou veřejnou nemáš. Pořád jsi za NATem.
ITCrowd: Vždyť to píše přímo poskytovatel. Veřejnou adresu má! To ale nevylučuje, že to poskytovatel nezpackal.
Provider zavedl do NATu nové pravidlo, proto píše: "k privátní adrese je staticky přiřazena veřejná adresa pomocí NAT 1:1 (Statický NAT)".
Poskytovatel nemůže v rámci své sítě používat veřejné adresy, když NATuje až na hranici své sítě, což bude tento případ. Jak jinak to má udělat?
Pro tazatele: použij DMZ a zjisti se, že IP adresa 192.168.1.225 je zarezervovaná pro tvůj PC a skutečně ji máš od DHCP přidělenou (pokud nemáš nastavenou IPv4 na PC staticky).
Provider zavedl do NATu nové pravidlo, proto píše: "k privátní adrese je staticky přiřazena veřejná adresa pomocí NAT 1:1 (Statický NAT)".
Poskytovatel nemůže v rámci své sítě používat veřejné adresy, když NATuje až na hranici své sítě, což bude tento případ. Jak jinak to má udělat?
Pro tazatele: použij DMZ a zjisti se, že IP adresa 192.168.1.225 je zarezervovaná pro tvůj PC a skutečně ji máš od DHCP přidělenou (pokud nemáš nastavenou IPv4 na PC staticky).
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
-
- Pohlaví:
Poskytovatel píše, že je za NATem 1:1. A veřejná adresa je to, že ji bude mít přímo na WAN portu routeru, což opět není splněno. Kdyby měl router s rozšířenými službami vázanými na veřejnou IP, pak by mu takhle nefungovaly.
To neodpovídá na moji otázku: Jak tohle poskytovatel může provést, když v rámci své sítě používá pouze neveřejné adresy? Jak ke klientovi prostrčí tu veřejnou adresu, když poskytovatel zřejmě NATuje až na hranici sítě?
Mám jinýho poskytovatele, ale stejnej případ. Mám zaplacenou službu Vlastní veřejná IP adresa a stejně mám od poskytovatele staticky přidělenou IP adresu z rozsahu 10.10.4.x/24. Jak je to pak vůbec možné? (řečnická otázka)
EDIT: To mi skoro připadá, jako by I.T.Crowd chtěl naznačit, že poskytovatel Net-Connect neví, co dělá.
Mám jinýho poskytovatele, ale stejnej případ. Mám zaplacenou službu Vlastní veřejná IP adresa a stejně mám od poskytovatele staticky přidělenou IP adresu z rozsahu 10.10.4.x/24. Jak je to pak vůbec možné? (řečnická otázka)
EDIT: To mi skoro připadá, jako by I.T.Crowd chtěl naznačit, že poskytovatel Net-Connect neví, co dělá.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Představ si, že ISP je router. Ten router je na WANu připojen na veřejnou IP. Potom vede kabel z toho routeru (od ISP) přímo k tobě do routeru, kde to dál rozvádíš do PC. Forwarduješ teda vlastě porty na routeru, který je za NATem, tím pádem úplně zbytečně.
Takhle jsem to teda pochopil. Neříkám, že je to pravda... je to pouze moje domněnka.
Takhle jsem to teda pochopil. Neříkám, že je to pravda... je to pouze moje domněnka.
-
- Pohlaví:
Jednou jsi za NATem a to není veřejná IP. Pokud poskytovatel neumí natáhnout IP k tvému routeru, můžeš změnit poskytovatele.
NAT 1:1 na hry asi fungovat bude, pokud se budou připojovat na veřejnou IP. Nicméně NAT 1:1 není veřejná IP.
NAT 1:1 na hry asi fungovat bude, pokud se budou připojovat na veřejnou IP. Nicméně NAT 1:1 není veřejná IP.
Poskytovatel nemá jinou možnost. Funkčně se skutečná veřejná adresa od použití statického NATu při správném nastavení neliší.
-
- Pohlaví:
To je bohužel nepravdivé tvrzení. Např. routery, které nabízejí služby navíc (ddns, cloudy atd.) a testují si IP na portu WAN z důvodu možné funkčnosti, tyto služby nebudou poskytovat.
Adresa za NATem prostrě není veřejná adresa, ať se ti to líbí, nebo ne.
Poskytovatel má několik možností, jak ti zpřístupnit veřejnou IP na tvém WAN portu - např. virtuální sítě.
Adresa za NATem prostrě není veřejná adresa, ať se ti to líbí, nebo ne.
Poskytovatel má několik možností, jak ti zpřístupnit veřejnou IP na tvém WAN portu - např. virtuální sítě.
ITCrowd: Kdyby tu možnost skutečně měl, tak by tak jistě učinil a neměl by zaveden systém, který automaticky vygeneruje e-mail o přiřazení veřejné adresy pomocí NAT 1:1. (viz 1. příspěvek)
-
- Pohlaví:
Mě je jedno, co ISP umí nebo neumí.
Z hlediska směrování sítí mám buď veřejnou adresu, nebo jsem za NATem. Obojí je nesmysl.
Z hlediska směrování sítí mám buď veřejnou adresu, nebo jsem za NATem. Obojí je nesmysl.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1717
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
17 říj 2024 21:12