Ahoj,
Měnil jsem ISP a zbyla mi tu Nanostation2 loco. Chtěl bych pomocí ní rozšířit sou síť i na zahradu. Potřeboval bych poradit s konfigurací síťových prvků.
Na střeše mám jako klienta Motorola canopy. Za ní je TP-link N750 - na ten bych potřeboval napojit Nanostation2 loco, která mi tu zbyla. Za nanostation můžu dát klidně starý Asus 500g deluxe, pokud by nanostation nemohla vysílat svou wi-fi síť.
Omlouvám se, že píšu tak kostrbatě, sítě jsou pro mě španělská vesnice.
rozšíření sítě na zahradu Vyřešeno
rozšíření sítě na zahradu Vyřešeno
Děkuju za vaše názory a rady. 

Re: rozšíření sítě na zahradu
Takhle těžko říct záleží jak velký máš dum a zahradu a kde co máš umístěný...To by chtělo vidět na živo aby mohl člověk něco navrhnout....
Pokud mas moznost pripojit nanostation pres kabel k tp linku pak v tom nevidim problem. Na ns nastav ip rucne mimo pridelovanou hodnotu dhcp aby ti ip nelitala podle toho jak ji prideli zrovna router. Napr. pokud mas rozsah dhcp 192.168.1.1- 200 tak nastav 192.168.1.201 zbytek masku podsite a dns servery musis vzit z tve site. Idealne si otevri podrobnosti nastavení adapteru lan v nejakem pc ktere mas funkcni na siti. Dale nastav nanostation jako bridge AP a vypni air Max.a to by melo byt asi tak vse. Nejlepsi bude kdyz to vyzkousis. Jeste bych stahl silu signalu na minimum aby jsi zbytecne nerusil vsechny sousedy okolo.
Právě, že propojit kabelem to nemůžu, kdybych mohl táhnout kabel, tak bych použil jen ten starý asus a žádnou nanostation bych do toho zbytečně nepletl. Navíc ta nanosation má navíc jen jeden výstupný port, a to na PoE, takže jako druhý router přes kabel spíš fungovat nemůže??? - píšu záměrně s otazníky, protože tomu bůhvíjak nerozumím.
Zkrátka jak jsem psal. Potřeboval bych to nastavit tak, aby byla Nanostation klienem toho Tp-linku.
Zkrátka jak jsem psal. Potřeboval bych to nastavit tak, aby byla Nanostation klienem toho Tp-linku.

Ten port není výstupní komunikuje oběma směry tam záleží jestli wifi nastavíš jako ap nebo station. Takže chceš nanostation požít jako station a za něj připojit router jako ap? No jít by to mělo místo ap nastavíš station-bridge kabelem připojíš asus a ten necháš routovat jinak nastavení je stejné jako jsem psal předtím. jen ns bych nastavil adresou napr 192.168.1.201 a router 202 (tady záleží na tvé síti). Má to dva háčky první ping bude enormní a ten nanostation má poměrně silné vyzařování takže si doma uděláš trochu mikrovlnku.
máš tam napsané že to chceš připojit ne jakým způsobem proto jsem to nepochopil.
máš tam napsané že to chceš připojit ne jakým způsobem proto jsem to nepochopil.
Zase takový výkon ta anténa nemá, aby mě dokázala uvařit.
Právě, že spojení kabelem není možné.
Udělal jsem si takový maličký plánek, který snad pomůže k vzájemnému pochopení
Modré čáry reprezentují UTP kabel, oranžová bude bezdrátové spojení.
Jak zajistím, aby mezi sebou tp-link a nanostation kominikovali?

Právě, že spojení kabelem není možné.
Udělal jsem si takový maličký plánek, který snad pomůže k vzájemnému pochopení
Modré čáry reprezentují UTP kabel, oranžová bude bezdrátové spojení.
Jak zajistím, aby mezi sebou tp-link a nanostation kominikovali?

Samozrejme ze neuvari jen ohreje
. Jinak jak jsem psal. Otazka zni jak to uvidi ten signal z tp linku pokud tam jsou v ceste jedna nebo dve zdi. No chce to vyzkouset ale vzhledem k tomu ze hw uz mas tak v tom nevidim problem. Popis nastaveni jsem uz psal.
Dodatečně přidáno po 59 minutách 45 vteřinách:
Tak jsem to zacal sepisovat a byl to roman takze bude asi jednodussi mrknout na nejake video a resit konkretni problem co ti nepujde. Treba vis jak se dostat do nastaveni ns? Pokud ano tak v záložce wireless zmen na station v ssid zvol select a vyber svou sit. Dole v security zvol podle sveho nastaveni tplinku predpokladam na wpa2 a zadej heslo. Dale v zalozce network prepni na bridge zmen z dhcp na static ip a zvol adresu mimo pridelivanou DHCP.(nezapomen masku, branu a dns) To by ti v zakladu myslim melo stacit. Pripoj kabelem router a opet zmen z pridelovani dhcp na static ip a pridel rucne treba o jednu vis nez na ns. Samozrejme nestaci jen ip musis zadat i masku branu a dns servery. Jestli jsem nic nezapomel melo by to fungovat.

Dodatečně přidáno po 59 minutách 45 vteřinách:
Tak jsem to zacal sepisovat a byl to roman takze bude asi jednodussi mrknout na nejake video a resit konkretni problem co ti nepujde. Treba vis jak se dostat do nastaveni ns? Pokud ano tak v záložce wireless zmen na station v ssid zvol select a vyber svou sit. Dole v security zvol podle sveho nastaveni tplinku predpokladam na wpa2 a zadej heslo. Dale v zalozce network prepni na bridge zmen z dhcp na static ip a zvol adresu mimo pridelivanou DHCP.(nezapomen masku, branu a dns) To by ti v zakladu myslim melo stacit. Pripoj kabelem router a opet zmen z pridelovani dhcp na static ip a pridel rucne treba o jednu vis nez na ns. Samozrejme nestaci jen ip musis zadat i masku branu a dns servery. Jestli jsem nic nezapomel melo by to fungovat.
Takže, něco mám očividně špatně 
Přikládám screeny z TP-linku:
Z Nanostation
bezdrátový režim lze nastavit na Klient, Klient WDS, Přístupový bod a Přístupový bod WDS)
síťový mód lze přepínat mezi Router a bridge
Vzdálenost lze nastavit od nuly do 5 km, nastavil jsem druhou nejmenší možnost
A z připojeného PC na nanostation (poté bude nahrazeno tím ASUSem)

Přikládám screeny z TP-linku:
Z Nanostation
bezdrátový režim lze nastavit na Klient, Klient WDS, Přístupový bod a Přístupový bod WDS)
síťový mód lze přepínat mezi Router a bridge
Vzdálenost lze nastavit od nuly do 5 km, nastavil jsem druhou nejmenší možnost
A z připojeného PC na nanostation (poté bude nahrazeno tím ASUSem)

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nanostation - WLAN nech radeji DHCP (navic tam mas blbou IP adresu), rezim mi prijde vhodnejsi Bridge.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Pohlaví:
Vzhledem k tomu, že i to nano a asus budeš z něčeho napájet, předpokládám, že do domečku vede 230 silných voltů. Pak bych vůbec nepřemýšlel na wifi a použil powerline a v domečku ten asus pro šíření wifi.
Powerline by použít samozřejmě šla, chtěl jsem ale použít to, co se mi tu zbytečně válí.
Jakou IP mám tedy nastavit?
Dodatečně přidáno po 15 minutách 15 vteřinách:
Nastavil jsem bridge, na PC jsem nechal IP a DNS servery přidělit automaticky a internetové připojení funguje, po zdání adresy IP té Nanostation se ale nenačte administrace.
Pokud nechám vyplněnou IP a DNS podle screenu, který jsem dával výše, tak se dostanu do administrace, ale nedostanu se na internet.
Jakou IP mám tedy nastavit?
Dodatečně přidáno po 15 minutách 15 vteřinách:
Nastavil jsem bridge, na PC jsem nechal IP a DNS servery přidělit automaticky a internetové připojení funguje, po zdání adresy IP té Nanostation se ale nenačte administrace.
Pokud nechám vyplněnou IP a DNS podle screenu, který jsem dával výše, tak se dostanu do administrace, ale nedostanu se na internet.

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nez das bridge, dej si LAN adresu z rozsahu tp-linku, mimo jeho DHCP.
Mas tam 192.168.1.20 pro LAN i WLAN, proto ti to nechodi v rezimu router.
Mas tam 192.168.1.20 pro LAN i WLAN, proto ti to nechodi v rezimu router.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3489
-
od ps
Zobrazit poslední příspěvek
17 zář 2024 15:23
-
- 5
- 2556
-
od zeus
26 lis 2024 22:02
-
-
Jaký vybrat HDD do notebooku na rozšíření ? Příloha(y)
od ski1961 » 16 srp 2024 13:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1759
-
od Grander
16 srp 2024 14:23
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4725
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-