Domácí síť se Synology
Re: Domácí síť se Synology
Ten switch nepotrebuješ.Stačí ho vymeniť za nový router.
Jasně no, to mě taky napadlo. A máš nějaký tip na router (bez wifi) s gigabitovými porty?
-
- Pohlaví:
Tedy ty máš na půdě anténu, která neroutuje a z pokojů kabel vytažený na půdu.
Pokud tedy nechceš obětovat některý z routerů, ať už tplink, nebo asus (vypnout wifi lze na každém), pak doporučuji: https://www.czc.cz/mikrotik-routerboard ... 33/produkt
A ten asus i tplink nastavit jako switch+AP.
Nastavit jako switch je nutné, protože jinak bys měl dva routery za sebou. Což může přinést komplikace, navíc se zařízení v jednotlivých sítích nebudou "vidět".
Asus tohle nastavení sice umí, ale jak je to s tplinkem, netuším.
Pokud tedy nechceš obětovat některý z routerů, ať už tplink, nebo asus (vypnout wifi lze na každém), pak doporučuji: https://www.czc.cz/mikrotik-routerboard ... 33/produkt
A ten asus i tplink nastavit jako switch+AP.
Nastavit jako switch je nutné, protože jinak bys měl dva routery za sebou. Což může přinést komplikace, navíc se zařízení v jednotlivých sítích nebudou "vidět".
Asus tohle nastavení sice umí, ale jak je to s tplinkem, netuším.
Body píše:Mám doma jen jeden router - Wifi router (TP-link Archer C7 - Vámi zmiňovaný Asus) umístěný v jednom z pokojů.
Kľudne ešte jeden Archer C7, ak si s ním spokojný,
Dobře, děkuju za tipy.
S tím TP-link Archer C7 jsem zatím spokojený.
Cena je podobná jako u toho Mikrotiku RouterBOARD RB750Gr3.
Liší se nějak zásadně tyto 2 zařízení?
S tím TP-link Archer C7 jsem zatím spokojený.
Cena je podobná jako u toho Mikrotiku RouterBOARD RB750Gr3.
Liší se nějak zásadně tyto 2 zařízení?
-
- Pohlaví:
Mikrotik umožňuje detailnější nastavení. Ale pokud si na něj netroufáš, pak ten tplink postačí.
Ahoj 
Úspěšně jsem díky Vašich rad zasíťoval svou domácnost. NAS Synology je viditelný v síti. Problém ale mám u TV (přenos přes DLNA)... Občas se stane, že TV NAS nevidí - zkoušel jsem restartovat router, NAS, TV, odpojit a připojit k wifi a nic. Pak zapnu TV třeba další den a TV opět NAS vidí. Napadá Vás, čím by to mohlo být? Druhý router je nastaven jako AP+switch.
Moc děkuji za Vaše nápady.

Úspěšně jsem díky Vašich rad zasíťoval svou domácnost. NAS Synology je viditelný v síti. Problém ale mám u TV (přenos přes DLNA)... Občas se stane, že TV NAS nevidí - zkoušel jsem restartovat router, NAS, TV, odpojit a připojit k wifi a nic. Pak zapnu TV třeba další den a TV opět NAS vidí. Napadá Vás, čím by to mohlo být? Druhý router je nastaven jako AP+switch.
Moc děkuji za Vaše nápady.
-
- Pohlaví:
TV připoj kabelem. Nastav jí pevnou IP adresu.
Co používá synology jako dlna server?
Co používá synology jako dlna server?
Bohužel nemám možnost připojit TV kabelem. Nastavili jsem TV i NAS pevnou IP adresu mimo rozsah DHCP. Co myslíš tím, co Synology používá jako DLNA server?
-
- Pohlaví:
Třeba můj prastarý qnap používá twonky media. Nicméně, dokud nepřipojíš tv kabelem, nehodlám to řešit.
Každopádně - zkus si stáhnout nějakého dlna klienta pro wokna (např..https://www.microsoft.com/cs-cz/p/dlna- ... verviewtab) a když to na TV nepojede a v PC (kabelem) to bude v pořádku, je to jasné.
Pokud to v pořádku nebude, přihlaš se do synology a zkotroluj dlna server.
Každopádně - zkus si stáhnout nějakého dlna klienta pro wokna (např..https://www.microsoft.com/cs-cz/p/dlna- ... verviewtab) a když to na TV nepojede a v PC (kabelem) to bude v pořádku, je to jasné.
Pokud to v pořádku nebude, přihlaš se do synology a zkotroluj dlna server.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Synology router RT2600ac nelze upravovat předávání portů
od pebura » 14 lis 2024 00:44 » v Sítě - hardware - 2
- 3084
-
od pebura