Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1540
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Příspěvekod Microsheep » 26 bře 2020 06:38

Tím si ovšem zmátl, protože jsi psal rozezná, připojení z localhostu nebo zvenku (já beru zvenku, síť za WANem a dál - tedy jiná než tvoje lokální síť a ne z venku počítače v místní síti). Což ještě přidalo fakt, že máš O2, takže ipv6 určitě mají, takže jsem se tomu nijak nedivil. Proto mě nenapadlo, že zkoušíš místní síť, což funguje běžně po ipv6. Proto ty domněnky s FW, že ho vůbec zapnutý nemáš.



Reklama
nicitel
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Příspěvekod nicitel » 26 bře 2020 11:14

Pardon, to jsem v tom úvodním příspěvku napsal trochu zmateně. Pokračoval jsem v tom předchozím odstavci, že jsem se opět připojoval ze stejnýho PC, ale namísto 127.0.0.1 jsem zkusil zadat externí IPv6. A log rozpoznal a ukázal připojení z tý nebo druhý IP, tzn. 127.0.0.1, nebo IPv6. Ačkoliv to bylo ze stejnýho stroje.

Takže když spustím program dvakrát na jednom PC, založím server, druhým klientem na tom stejným PC se zkusím připojit, tak:
1) přes 127.0.0.1, to jde, v logu serveru se ukáže připojení přes 127.0.0.1
2) přes IPv4 (194.228.*.*) to nejde
3) přes externí IPv6 (2a00:1028:... co mi ukáže nějakej whatismyip web), to jde a v logu serveru se ukáže připojení z tý IPv6
To je to, co mi přišlo divný. Netuším, jestli je to nějaká vlastnost IPv6 ve spojení s místní sítí, jen mě to zarazilo. Nicméně skutečně zvenku to přes IPv6 nejde.

Když se zkusím připojit z druhýho počítače na lokální síti, tak se na 10.0.0.něco normálně připojím a v logu se ukáže připojení z místní ip toho druhýho počítače. Chtěl jsem taky zkusit, jestli bych se z toho druhýho notebooku připojil pomocí IPv6, ale nepřipojí se. Zvláštní je, že když vlezu na nějakej cojemojeIPweb z původního pc, tak mi to ukáže IPv4 i 6 adresy. Na tom druhým mi to ale IPv6 nedetekuje. Ale to je detail, kterej mě nijak neomezuje, jen mě to překvapilo, protože bych čekal, že to bude stejný, když to oboje jde skrz stejnej router.

Každopádně zvenku se nejde připojit nijak. Viz marný pokusy v předchozích příspěvcích. IPv4 vůbec, IPv6 taky ne. Zkoušel jsem to s různýma lidma s různými ISP, s povypínanými firewally a povolenými věcmi na jejich routerech. Stejně tak můj win/router FW vypnutý, virtual server nastavený, incoming port 2346 nastavenej jako povolenej, PC v DMZ, prostě nic. To je to, co mě trápí.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9620
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Příspěvekod zeus » 26 bře 2020 22:57

Jestli te to trapi hodne, musis si poridit (a mesicne platit) za verejnou IP adresu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

nicitel
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: březen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Příspěvekod nicitel » 27 bře 2020 13:21

Tak se musím omluvit za svou hloupost ještě jednou, něco jsem dělal blbě. Asi jsem zadal špatně ip nebo co já vím, už se v tom trochu motám. Nicméně – IPv4 je teda zřejmě mimo hru, ale když jsem ještě jednou zkoušel různá nastavení s IPv6, tak jsem zaznamenal posun.

Zapnutý FW na routeru, žádné povolené incoming porty:

- přes "link-local IPv6" se k serveru připojím z jiného počítače na stejné síti
- přes externí IPv6 se nejde připojit ani z onoho druhého počítače, ani skutečně zvenku
- přes místní i externí IPv6 se z podruhé spuštěného programu na stejném počítači "připojím"
- port 2346 se na IPv6 zvenku hlásí jako zavřený

Při povolení incoming portů a/nebo vypnutí firewallu:

- port 2346 se na IPv6 zvenku hlásí ako otevřený, jinak stejná situace

Potud dobré zprávy. Ty špatné – ačkoliv se port hlásí jako otevřený, stejně se ke mně nejde zvenku připojit. Program ipv6 jinak podporuje.

Kde by mohla být chyba v tomhle případě? Kromě mezi klávesnicí a židlí, tam už jsem ji snad odhalil... Přijde mi zvláštní, že port je zvenku vidět jako otevřený – čehož jsem doposud jinak nebyl schopen dosáhnout – ale připojit se nejde. Nebo je to stejný případ jako u IPv4 a nastavení od poskytovatele (ale pak by mi vrtalo hlavou, že u IPv4 není vidět otevřený port, ale u IPv6 ano).

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1540
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Port forwarding nejede (O2, Comtrend VR-3026e, W10)

Příspěvekod Microsheep » 28 bře 2020 06:33

Plno věcí zkoušíš zbytečně a nikdo neví, jak to zkoušíš. Pokud si to nějak sesumíruju z toho co říkáš. Pravděpodobně, lidi, kteří se k tobě snaží připojit po IPv6, sami IPv6 konektivitu nemají (nepodporuje poskytoval, router, mají vypnuté), tudíž jim připojení nemusí fungovat. Což např. otestují zde https://www.test-ipv6.cz/


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunkčný port forwarding ?
    od TheSalon112 » 30 říj 2019 00:03 » v Vše ostatní (sw)
    6
    788
    od TheSalon112
    22 lis 2019 19:50
  • Hostování game "FXserveru" - MikroTik Port forwarding/virtuální server
    od AdamProGaming » 30 pro 2019 07:11 » v Vše ostatní (sw)
    1
    398
    od dvorakj
    30 pro 2019 12:45
  • Nefungující LAN port
    od finwe » 23 bře 2020 19:56 » v Sítě - hardware
    18
    954
    od ITCrowd
    24 bře 2020 19:07
  • Port 5000 Upnp
    od cunik.cz » 17 říj 2019 19:45 » v Administrace sítě
    2
    1172
    od cunik.cz
    18 říj 2019 17:49
  • Windows 10 - problem s ovladači pro COM a LPT port
    od BigSandy » 05 úno 2020 10:42 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    17
    647
    od ITCrowd
    05 úno 2020 14:45

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 12 hostů