vadný router? Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Nejt
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

vadný router?

Příspěvekod Nejt » 10 říj 2020 11:15

Zdravim vespolek,
jiz delsi dobu me trapi bud internetove pripojeni nebo spatny router. Jde o to, ze pravidelne kazdy den priblizne asi 15x - 20x mi vypadne net. Tzn: na routeru se rozsviti oranzova ledka, nejde net jak v PC, tak ani wifi, tohle trva priblizne 10-30 sekund a pak zase vse v pohode.
Patral sem na internetu a nasel sem opravu ktera spocivala v tom, ze jsem v routeru nastavil Clone mac adress, to fungovalo asi mesic a asi 2 dny zpet se to zase vratilo.. Jsem na tohle laik a tak prosim, nevi nekdo co by s tim mohlo byt a jak vyloucit spatny router?
Router: Archer C6 - nejnovejsi firmware, net optika jde do modemu od provozovatele a od modemu hned do routeru.
Vsem diky.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19732
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: vadný router?

Příspěvekod ITCrowd » 10 říj 2020 13:49

Vzhledem k tomu, že router je plečka, zkus jiný. Cena min. 2000,-
Clone mac address na závadu neměla vliv.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Nejt
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: vadný router?

Příspěvekod Nejt » 13 říj 2020 15:09

Tak po dnešku si již nemyslím, že je to doopravdy routerem. Dva dny jsem to nechal běžet jen tak a vše fungovalo.
Po dnešku kdy sem připojil stolní PC k routeru to za půl hodiny zase vypadlo, takže předpokládám že to dělá můj stolní PC(?).

_hm
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: červenec 20
Pohlaví: Muž

Re: vadný router?

Příspěvekod _hm » 14 říj 2020 10:32

Zkus připojit PC drátem přímo k modemu, vynech ten router.
Jak jsi vlastně připojen k internetu? Přes xDSL nebo wifi?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19732
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: vadný router?

Příspěvekod ITCrowd » 14 říj 2020 12:17

Nejt píše:Tak po dnešku si již nemyslím, že je to doopravdy routerem. Dva dny jsem to nechal běžet jen tak a vše fungovalo.
Po dnešku kdy sem připojil stolní PC k routeru to za půl hodiny zase vypadlo, takže předpokládám že to dělá můj stolní PC(?).
A nebo to může být tím, že se router sesype hned potom, co se razantně zvýší síťový provoz. Což je typické pro tyto plečky.
Udělej to, co radí _hm - pokud lze.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Nejt
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: vadný router?

Příspěvekod Nejt » 14 říj 2020 15:43

Zkusil sem přímo od modemu poskytovatele zapojit do PC, internet normálně běží, jak dlouho mám zkoušet?
Jinak internet mám zřízený: Optika- přes koaxiál to vede do modemu poskytovatele a od modemu poskytovatele mi vede kabel do routeru a z routeru mám ještě propojený jedním kabelem PC.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19732
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: vadný router?

Příspěvekod ITCrowd » 14 říj 2020 17:01

A tím se dostáváme k již napsanému:
ITCrowd píše:Vzhledem k tomu, že router je plečka, zkus jiný. Cena min. 2000,-
Clone mac address na závadu neměla vliv.

testuj třeba den, ať máš 100% jistotu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Nejt
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: prosinec 13
Pohlaví: Muž

Re: vadný router?

Příspěvekod Nejt » 14 říj 2020 17:22

ITCrowd píše:A tím se dostáváme k již napsanému:
ITCrowd píše:Vzhledem k tomu, že router je plečka, zkus jiný. Cena min. 2000,-
Clone mac address na závadu neměla vliv.

testuj třeba den, ať máš 100% jistotu.

Ok, můžu kdyžtak potom poprosit o odkaz na nějaký kvalitní router, který má teda gigové porty a má 5G? Nějaký od TP-linku pokud možno, jejich rozhraní mi vyhovuje a nastavení routeru byla hračka.
Moc díky

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19732
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: vadný router?  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 14 říj 2020 17:41

Projdi si v mém podpisu Vybíráme router, popřípadě si odsleduj podobná témata.
A něco pro zajímavost: viewtopic.php?f=41&t=213232
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vadný HDD - 1TB?
    od Knightey- » 29 pro 2019 17:16 » v Problémy s hardwarem
    20
    989
    od petr22
    05 led 2020 23:19
  • Vadný disk
    od N0váček » 13 srp 2020 17:31 » v Vše ostatní (hw)
    8
    351
    od petr22
    13 srp 2020 20:58
  • Vadný disk?
    od Bermiin » 13 led 2020 18:23 » v Problémy s hardwarem
    22
    937
    od Bermiin
    15 led 2020 20:40
  • Vadný HDD nebo SSD
    od 0roshimaru » 17 úno 2020 12:02 » v Problémy s hardwarem
    3
    399
    od ITCrowd
    17 úno 2020 12:14
  • vadný monitor - je to na reklamaci ?
    od Adam339 » 20 bře 2020 03:25 » v Problémy s hardwarem
    13
    1347
    od Santo
    20 bře 2020 17:36

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů