Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20054
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

Příspěvekod ITCrowd » 22 lis 2020 20:35

bluenite píše:polovina vyřešena - z nb do pc se dostanu, obráceně ne.


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9880
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

Příspěvekod zeus » 23 lis 2020 10:08

ITCrowd píše:Jestliže zkoušíš přistupovat po síti k souborům na pc, pomocí účtu bez hesla, tak to není možné. To je vlastnost windows.

Mozne to stale je, jen se tomu musi pomoci v gpedit-u/secpol-u.
Nejsnazsi je mit na obou PC stejne ucty, samozrejme s heslem.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

bluenite
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 142
Registrován: květen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

Příspěvekod bluenite » 23 lis 2020 18:16

polovina vyresena - psal jsem to tam - z nb do pc se dostanu. V pc jsem normalne nasdilel vsechno co jsem chtel a jde to. Ptam se porad na pristup DO nb.
Ve Win 7 to bylo "jednodussi", domaci sit byla v pohode. Tady ve Win10 - ne.
btw - v nb mam Win10Home edition. Tak asi proto tam bude nejake slozitejsi nastaveni pro jednodussí lidi?
Nevim jak zjistim HOSTNAME\USERNAME.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20054
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

Příspěvekod ITCrowd » 23 lis 2020 19:44

Odpověď jsi dostal zde:
ITCrowd píše:Jestliže zkoušíš přistupovat po síti k souborům na pc, pomocí účtu bez hesla, tak to není možné. To je vlastnost windows.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44768
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

Příspěvekod petr22 » 23 lis 2020 20:40

"Nevim jak zjistim HOSTNAME\USERNAME.

Nedelej si legraci ze neznas nazev sveho pocitace a jmeno uzivatele."

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20054
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

Příspěvekod ITCrowd » 23 lis 2020 21:34

No, vzhledem k tomu, že neví, co je hostname a z ntb do pc spoj funguje, prokázal, že hostname potřeba není.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Corve
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: RE: Re: Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

Příspěvekod Corve » 23 lis 2020 22:34

bluenite píše:polovina vyresena - psal jsem to tam - z nb do pc se dostanu. V pc jsem normalne nasdilel vsechno co jsem chtel a jde to. Ptam se porad na pristup DO nb.
Ve Win 7 to bylo "jednodussi", domaci sit byla v pohode. Tady ve Win10 - ne.
btw - v nb mam Win10Home edition. Tak asi proto tam bude nejake slozitejsi nastaveni pro jednodussí lidi?
Nevim jak zjistim HOSTNAME\USERNAME.

Vyzkoušej ve Win10 vypnout sdílení chráněné heslem.

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2558
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

Příspěvekod flowem » 23 lis 2020 22:54

Nebudu to tady číst, jen pošlu odkaz na video: https://youtu.be/x_O75om25zA

Řešil jsem sdílení v domácí sítí, kde na svém PC sdílím jednu složku a na všech ostatních zařízeních k ní můžu přistupovat bez hesel.
Ve videu nastavuje klasické sdílení, a potom ještě nastavuje služby, což je důležitý krok, bez něj mi to nikdy nefungovalo.

Třeba pomůže.
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 20054
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

Příspěvekod ITCrowd » 24 lis 2020 03:30

Proč ne. Jenže povoluje úplně všechno, a to i pro public sítě. V případě, že je povoleno pronatování UPNP v routeru, může se připojit kdokoli. A protože má full control (plná práva) může si udělat se soubory co chce. A stejný případ, pokud se někdo s takto nastaveným sdílením na notebooku připojí na veřejnou síť.
Ale kdo chce kam...
Na jednu stranu tlak na vyšší bezpečnost, ve výchozím nastavení už chybí i podpora SMB1 a na druhou stranu tohle.
Přece není až takový problém nastavit hesla. A pokud mi vadí, že se musím přihlašovat, i to lze řešit automatickým loginem.
Až budu mít čas a chuť, zkusím ověřit, zda toto nastavení náhodou nezpřístupní i skrytá admin sdílení. To by byl teprve mazec :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2558
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť - konfigurace sdílení dat ve Win10Pro.

Příspěvekod flowem » 24 lis 2020 10:18

Asi to nemá nastavené úplně ideálně, co se tak dívám, tak to mám dokonce jinak, např. nesdílím veřejné složky (to jsou hádám ty složky jako Veřejné dokumenty atd.).
A potom na ty jednotlivé sdílené složky mám udělené práva jen pro čtení a funguje to, což mi doma stačí. :-)

Upřímně by mě ale docela zajímalo, jestli by, třeba na tom notebooku, na veřejných sítích, to sdílelo taky, když v profilu "Host nebo veřejný" mám vypnuté zjišťování sítě a vypnuté sdílení souborů a tiskáren. Nejspíš ne, ale chtělo by to otestovat. :-D
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Win10pro po update fixing HDD co s tim?
    od Vaaca » 03 dub 2020 13:25 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    7
    597
    od Vaaca
    03 dub 2020 21:56
  • Chybová hláška při sdílení sešitu "...došlo k narušení sdílení"
    od Marťafiixek » 26 bře 2020 10:51 » v Kancelářské balíky
    0
    1009
    od Marťafiixek
    26 bře 2020 10:51
  • Konfigurace PC sestavy
    od Franco » 26 lis 2020 22:29 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    27
    496
    od xbs
    27 lis 2020 22:26
  • Konfigurace PC - Stačí to?
    od xaverius » 29 led 2020 10:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    777
    od Bobesek14
    02 úno 2020 17:04
  • Neplatna konfigurace Protokolu IP
    od Harry150 » 25 čer 2020 11:59 » v Internet a internetové prohlížeče
    10
    924
    od ITCrowd
    29 čer 2020 17:10

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti