Ano, na tom webu bys měl najít vše, jediné co tam není je, že RAM jde neoficiálně upgradovat laciněji a nad mez (samozřejmě bez záruky), než vytyčilo Synology, já mám třeba ve své Synology DS1515+ neoficiálně 16 GB RAM a navíc lepší a tišší ventilátory Noctua. Pak u starších modelů, to se týkalo i mého, byla chyba procesoru, takže občas nějaký kousek zamrzl a už se neprobudil. Můj kousek byl na toto inovován tím, že mu byla vyměněna deska co tuto chybu vylučuje. A původní majitel, profesionální technik IT z pražské ZOO, se rozhodl, že nebude čekat než mu přijde NAS zpátky a rozhodl se jít ještě do vyššího modelu. A já ho tedy neměl ani za polovičku (cena byla tehdy nového myslím kolem 30 000 Kč), hardware bylo velmi dobře opečováváno a v bezvadném stavu - dojel jsem si pro něj osobně abych to okoukl a také nenechal dopravce ho zničit cestou - navíc jsem za malý příplatek získal ono navýšení RAM + ventilátory Noctua.
Pak jsem asi za 2 měsíce našel ještě lepší kousek - v podstatě stejný model ze stejného roku, ale místo 5 šachet na disky už s 8 šachtami. Zkoušel jsem ho tehdy střelit, tento svůj model a jít do toho s 8 šachtového. Inzerát jsem dal i sem, jde dohledat. Bohužel se mi to nepodařilo
Porovnání mé Synology DS1515+ a DS1815+, na kterou jsem měl zálusk