Mám router NETIS WF2419 (firmware je poslení vydaný) a když si najedu na kolonku SÍŤ a tam LAN, tak se mi tam zobrazují připojené zařízení. Mám tam tiskárnu (která není zapnutá, ale zobrazuje se), pak 1 PC, 1 NB, 2 mobili, vše o čem vím. Akorát mi vrtá hlavou, že je tam jedno zařízení, které jakoby "neexistuje", ta MAC adresa nepatří žádnému zařízení které mám! Jde o MAC adresu "46:d8:bc:d1:e3:b0" a IP má jako 192.168.0.5, nebo 192.168.0.11. Nevyznám se v tom vůbec. Tak by mě zajímalo, jestli mě někdo hacknul, naboural se do mé sítě, popřípadě jí jen využíval, nebo co to znamená?
btw: U modemu jsem změnil jméno a heslo do administrace, změnil jsem i připojení na WIFI a provedl změnu WEP/WPA2 za WPA2. Přičemž jsem dal v "filtrování přístupu" - "filtrování MAC" jen ty MAC adresy které mám/používám.
Ale pořád mi tam jakoby visí ta neznámá MAC adresa "46:d8:bc:d1:e3:b0" a IP 192.168.0.5.
Popřípadě, jak mám zjistit, zda mě někdo hacknul, nebo se na mě naboural.
Díky
Neznámá MAC adresa v mé síti (hackli mě?) Vyřešeno
Re: Neznámá MAC adresa v mé síti (hackli mě?)
Neni jeden z tech telefonu Iphone a nema ta vec v logu routeru jako hostname znak minus ?
- CyberCodeDroid
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jeden tel. je iPhone, ale jeho MAC tam normálně je. Nemá tam v hostname znak mínus. Ta MAC adresa jakoby ničemu doma nepatří. Jedině, že by si router pamatoval v minulosti připojené zařízení a z nějakého důvodu to občas zobrazil. Třeba tiskárnu mívám vypnutou a stejně tam její MAC adresu mám.
Jinak díky, zkusím to angryIP
Jinak díky, zkusím to angryIP
U toho Iphone - je u WiFi zapla funkce "private address" ?
Tvar te MAC by tomu odpovidal, neni to zadny existujici vyrobce.
Tvar te MAC by tomu odpovidal, neni to zadny existujici vyrobce.
Re: Neznámá MAC adresa v mé síti (hackli mě?) Vyřešeno
petr22: DÍKY MOC CHLAPE! Jsem to ale paranoik. Při pátrání co je to ta "private address" a kde jí v iPhonu najdu (nechápu, že jsem si toho nevšiml), jsem si všiml, že to a samé je i v Apple Watch a zjistil jsem, že ta "naznámá" MAC adresa je od AW. Já měl totiž za to, že AW nemá žádnou wifi, že jsou jen přes BT spojené s iP....
Takže záhada vyřešena, byla to MAC adresa mojich AW hodinek
Takže záhada vyřešena, byla to MAC adresa mojich AW hodinek
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3778
-
od MK_Vs
Zobrazit poslední příspěvek
22 kvě 2024 13:02
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 2013
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 14:14
-
-
- 3
- 2617
-
od DeNNI85