USB Adapter WIFI Vyřešeno
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
USB Adapter WIFI Vyřešeno
Zdravím určite sa to tu už riešilo no potrebujem poradiť. Prerábajú mi sieť takže som zatial pripojený na susedovej WIFI cez USB adaptér jeden mám v PC a druhý v NTB a keby ste sa pýtali prečo i v NTB tak bez neho NTB nemá signál. V PC nemám problém WIFI ide v poriadku 70Mbps a to je dalej od routera adapter tam mám TP Link TL-WN722N. Ale NTB mi nespolupracuje adaptér tam mám Tenda 6 a som aj bližšie k routeru no rychlosť mám len 7 Mbps. Ked ich vymením tak mi ten starší 722N v NTB ide ale vypadáva a Tenda v PC má ledva 2Mbps. Nemá niekto niaky nápad čím to može byť ? Ovládače mám aktualne.
Re: USB Adapter WIFI
Kdyz notebook premistis tam, co je PC, je rychlost jaka ?
Ze Tenda U6 ma problemy neni prekvapujici, viz komentare na eshopech o dosahu a stabilite.
Obvyklou pricinou podobneho chovani je ruseni okolnich siti - nekde muze byt takove, ze WiFi nelze vubec pouzivat.
Ze Tenda U6 ma problemy neni prekvapujici, viz komentare na eshopech o dosahu a stabilite.
Obvyklou pricinou podobneho chovani je ruseni okolnich siti - nekde muze byt takove, ze WiFi nelze vubec pouzivat.
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Ked dám NTB na miesto PC tak je signál slabší akurát ten download skáče od tých 7Mbps do 20Mbps. Ako ten Tenda mi chytí pripojenia aj ludí čo sú 8 domov dalej ale ten download je mizerný .... na PC mi ani nepustí speedtest. Ono ked ho odpojím a pripojím ten adaptér tak na niakych 5 minút mám 50Mbps a ked som ho kúpil tak asi týžden išiel v poriadku.
Tendu vratit (pokud to jde) a koupit neco jineho?
Maximalne bych zkusil tu Tendu zapojit do nejakeho USB prodluzovaciho kabelu. Mam tu nejaky prtavy USB Wifi adapter, ktery pouzivam tak 2x za rok a ten treba ma mnohem lepsi rychlosti, kdyz ho zapojim do prodluzovaciho kabelu a dam treba 0,5m od bedny.
Maximalne bych zkusil tu Tendu zapojit do nejakeho USB prodluzovaciho kabelu. Mam tu nejaky prtavy USB Wifi adapter, ktery pouzivam tak 2x za rok a ten treba ma mnohem lepsi rychlosti, kdyz ho zapojim do prodluzovaciho kabelu a dam treba 0,5m od bedny.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Ja bych jako prvni resil ten notebook, proc nevidi zadne site, to neni normalni.
Odmontovat spodni kryt a podivat se, jestli nejsou odpojene WiFi anteny ze sitove karty - tim bych zacal.
Odmontovat spodni kryt a podivat se, jestli nejsou odpojene WiFi anteny ze sitove karty - tim bych zacal.
Z popisu neni jasne, jestli notebook nevidi zadnou wifi sit nebo nevidi jen tu jednu konkretni.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Presnejšie WIFI v NTB ide len má mizerný dosah bez toho adaptéra mi tú WIFI ani nenájde. A problém je že mi blbne v NTB i ten TL-WN722N neustále odpája kvoli nepriradenej IP a i ked dám pevnú tak to blbne. Rozmýšlal som aj nad tým predlžovacím káblom USB ... že to dám bližšie k oknu.
Dodatečně přidáno po 15 minutách 58 vteřinách:
Tak som len tak zo srandy išiel do nastavení toho adaptéra. V ovládači v kolonke spresnenie som našiel wireless mode a zmenil som nastavenie z IEEE 802.11b/g/n na IEEE 802.11b/g a download mi stúpol z tých 7Mbps na 36Mbps ... rozmýšlam čo by ešte mohlo pomocť.
Dodatečně přidáno po 11 hodinách 3 minutách 21 vteřinách:
Tak to pomohlo len na PC v NTB mi to aj tak nejde. Chyba musí byť v NTB lebo oba adaptéry mi tam blbnú .... oba odpája. Napíše neidentifikovaná sieť ked dám riešiť problém tak len Server DHCP nie je povolený a wifi nemá platný protokol IP .... ked dám resetovať sieť na chvílu to pomože ale po čase to začne vždy blbnúť rovnako.
Dodatečně přidáno po 15 minutách 58 vteřinách:
Tak som len tak zo srandy išiel do nastavení toho adaptéra. V ovládači v kolonke spresnenie som našiel wireless mode a zmenil som nastavenie z IEEE 802.11b/g/n na IEEE 802.11b/g a download mi stúpol z tých 7Mbps na 36Mbps ... rozmýšlam čo by ešte mohlo pomocť.
Dodatečně přidáno po 11 hodinách 3 minutách 21 vteřinách:
Tak to pomohlo len na PC v NTB mi to aj tak nejde. Chyba musí byť v NTB lebo oba adaptéry mi tam blbnú .... oba odpája. Napíše neidentifikovaná sieť ked dám riešiť problém tak len Server DHCP nie je povolený a wifi nemá platný protokol IP .... ked dám resetovať sieť na chvílu to pomože ale po čase to začne vždy blbnúť rovnako.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 1194
-
od nl635
Zobrazit poslední příspěvek
17 úno 2024 09:53