Dvojity NAT

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž

Re: Dvojity NAT

Příspěvekod zeus » 13 pro 2024 10:23

DMZ nema s NATem zas az tolik do cineni. Je to hlavne kvuli tomu, abys nemusel pracne otevirat porty v nastaveni firewalu.
NAT ti ta C2 bude delat v rezimu router (tedy privod do WAN) vzdy. Resenim je ten AP mode, kdy kabel das do jedne z LAN a vypnes DHCP server.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Reklama
radek178
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod radek178 » 13 pro 2024 10:42

Diky moc. Ja tomu prd rozumim. Jeste mam teda par dotazu, co me napadly. Pak DMZ nema cenu resit. Nicmene jsem hru zkousel s tim jednim NATem a stejne vypadla, ale ne tak casto. nicmene jsem to zkousel malo na to, abych mohl rict, jestli se to zlepsilo nebo mela jen lepsi chvilku.

1. Sagem ma modry port WAN/2.5Gb, je rozdil, pokud to do Archeru dam z nej do LAN nebo kdyz to dam ze Sagemu ze zlutyho (LAN) do zlutyho na Archeru?
2. Pokud to zapnu jednim ze zpusobu z bodu 1, firewall v Archeru nebude funkcni, ze?
3. Pokud FW na Archeru bude timto zapojenim mimo, neni lepsi rovnou Archer hodit do pryc a dat kabel primo ze Sagemu do PC?
4. Tak nekde mam problem. Pokud to zapojim do LAN na Archeru, tak se do Archeru nedostanu. Musim to jeste projit. Mozna jsem nevypl DMZ na Sagemu.

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvekod RIKI22 » 13 pro 2024 20:34

Ak je ten modrý port označený WAN/Lan 2,5Gb/s ,tak ak ho chceš použiť,ako lan ,tak možno to treba v nastavení nastaviť ,ako lan.
Predtým ,ako si na Archeri vypol DHCP,nastavil si mu novú IP adresu ?Samozrejme nastaviš si ho pripojením z lan do lan PC.Zmeníš mu IP adresu ,uložíš nastavenie.
Skúsiš ,či sa dostaneš do nastavenia s novou IP adresou.Ak áno ,vypneš DHCP a uložíš nastavenie.Až potom ho pripojíš na router Sagem.Potom sa dostaneš do menu.

radek178
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvekod radek178 » 14 pro 2024 17:50

Jo, ten modry je WAN/2,5GB. Vsiml jsem si toho az vcera, kdyz jsem si modem otocil. V rychlo navodu je to tusim jen jako port 2,5Gb. Jestli to jde jako LAN nevim. Podivam se.
Ad Archer. Nevim. Musim se taky podivat. Uz mam jeden NAT pryc. mam to ted zapojeno z modryho portu na Sagemu do LAN Archeru a jede to. Jen ma to smysl takto mit? Neni to ted tak, jak jsem psal v bode 3 vys? Ze pokud Archer v LAN nepouziva vestaveny FW, tak nema smysl ho pouzivat a spojit rovnou Sagem s PC?

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Příspěvekod zeus » 15 pro 2024 13:08

Zalezi, zda k C2 mas zapojeno jeste neco jineho kabelem nebo po wifi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

radek178
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvekod radek178 » 15 pro 2024 19:59

Z C2 jen PC a chtel jsem wifi, ale wifi ma rychlejsi ten Sagem. Takze v tom rezimu, co to ted mam, je ten FW nefunkcni?

Zpět na “Sítě - hardware”