o2 connect do modemu?

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fantousek
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž

o2 connect do modemu?

Příspěvekod Fantousek » 30 dub 2025 12:36

ahoj,
o2 nabizi 5g internet na doma - poskytnou ti simku a modem to chapu
potom k mobilnímu tarifu kde mám neomezené data je možnost tzn. O2 connect
kdy ti k tomu tarifu pošlou druhou simku , kterou si šupneš jak oni pišou do tabletu/hodinek/ntb/iot atd a čerpáš data z toho tarifu.
ALe, že ji můžeš dát do 5g modemu a hnát na té simce domácí sít nikde nepíšou a na lince mi to vyloučili, že ta simka v modemu a v dalším mobilu aktivovat, nejde aktivovat mi sdělili. Je tohle technicky nějak možné ohlídat? nějak obchcat? za 200kč navíc si mohu navýšit tarif z 20mbit download na neomezené 5g a ty rychlosti jsou někde jinde oproti pevnému internetu, který já jsem schopný doma mít- 30mbit.

Reklama
Zivan
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: o2 connect do modemu?

Příspěvekod Zivan » 30 dub 2025 13:34

Hlidaji to, SIMky blokuji a nevim jak ted, ale minimalne na zacatku byl docela problem tu SIM zas odblokovat. Tady je o tom tema na dvacet stranek:
https://forum.mobilmania.zive.cz/viewto ... &t=1339497

Zatim pry funguje v mobilnim modemu TP-Link M7200, ktery byl zakoupeny u O2. Nebo pokud se ti podari dostat IMEI jinde zakoupeneho kusu do whitelistu.

Celkem bezne je to, ze nekdo od O2 tvrdi o nejakem zarizeni, ze je podporovane a nekdo jiny tvrdi, ze urcite neni. Rekl bych, ze je v tom u modemu docela chaos a muze se to kdykoliv zmenit. Treba kdyz zjisti, ze az moc lidi tu SIM pouziva v M7200.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

flakyr
nováček

Příspěvekod flakyr » 30 dub 2025 20:42

Ahoj,
trochu se Vám k tomu vyjádřím. Můžu se označit za "blbce", který do toho šel a možná trochu poradím do budoucna.
Viděl jsem, asi jako každý, reklamu, kde je možné vložit sim kartu do zařízení a budete čerpat stejné podmínky jako máte na normálním tarifu. Koupil jsem si TP-link mr 200 od O2 (z bazaru a mám možnost využít i jinde, tak není úplně taková kravina), s tím, že na chalupě udělám internet. O víkendu jsem si hrál, přeinstaloval i systém a dal Openwrt s tím, že to zkusím nějak obejít. Nepovedlo se, ale možná nejsem tak zdatný - dozvěděl jsem se následně po koupi, že je možné použít pouze
nositelnou elektroniku ;)

Samozřejmě m7200... tak jsem si říkal zkusím svalně zda se bere i jiný "nositelný" router - nositelné zařízení, které případně vrátím. Pořídil jsem levný Mercusys MT110, kam jsem vložil sim kartu a musím říct, šlo to bez problémů, ale vždy pouze jeden den. Pak se cca 2 dny čekalo, než odblokují a pak znovu šlo.
Tak jsem znovu zkoušel podporu a všude říkali M7200, M7000 a ještě jeden usb modem nevím jaký, a není potřeba aby byl od O2 (více odpovědí, než od jednoho člověka). Od té doby válčím s M7200, které vůbec nefunguje (koupeno z Mall) s tím, že jeden říká to... a druhý ono..

Třeba to někomu pomůže, ale zatím bych možná vyčkal, protože sami lidi od O2 neví... Nabízeli mi internet po sim kartě, ale za 400 kč... člověk nevyužije a hlavně, momentálně mám Neo stříbrný za 350 kč (bez air bank), kde je stejná rychlost internetu a ještě volání a sms...

Momentálně válčím a prý by mělo dojít k odblokování O2 connect sim karty. S o2 jsem zatím spokojený, ale tohle slibování a nikdo neví nic mě... a ještě Vás odbydou, že to není koupeno u nich, tak nic dělat nebudou. (nemůžou)

Zivan
Level 5.5
Level 5.5

Příspěvekod Zivan » 30 dub 2025 23:00

Realne zkusenosti jsou fajn, at autor vlakna vidi, ze tu SIM neda do jakehokoliv modemu a ono to bude fungovat bez omezeni.

Ona ta SIM ma byt hlavne pro ruzna cidla, hodinky, tablety, notebooky a kamery, ne do modemu. Ale co jsem cetl, tak si ji lidi dali do notebooku se SIM slotem a O2 jim ji stejne zablokovalo.

Ja se obavam, ze jsou ted zahlceni prevadenim zakazniku Nej.cz a prevadenim O2TV na Oneplay. A nejaka O2 Connect SIM je v prioritach hodne vzadu. V utery jsem byl treba v Brne na pobocce a katastrofa, obvykle tam jsou 2-3 holky, ted jeden chlapek a k tomu hromada postavajicich zakazniku, kdy minimalne polovina mela v ruce papir s informaci, ze budou prevedeni k O2 a budou platit podstatne vic. A on vetsine odpovidal, ze do prevodu s tim nic nemuze udelat. A zda se mi, ze podobne je zahlcena i infolinka.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

flakyr
nováček

Příspěvekod flakyr » 01 kvě 2025 09:27

S tím máš pravdu, ještě jsem zapomněl. Při aktivaci o2 connect automaticky převádí na nový tarif a nikdo Vám to neřekne. Měl jsem Neo + stříbrný a hned dali Neo stříbrný za víc peněz (ale prý převedou všechny časem). To samé když se aktivuje Oneplay.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Avatar: Frontiers of Pandora™ - Ubisoft Connect (amdrewards.com)
    od driticool » 05 srp 2024 09:28 » v P: Software
    0
    2719
    od driticool
    05 srp 2024 09:28

Zpět na “Sítě - hardware”