nastala potřeba zapojit do sítě více zařízení (tiskárna, notebook...), doma jsem našel jeden starší switch (nepodařilo se mi určit značku, je na něm napsáno jen 5-Port Workgroup Hub with SparkLights
Pomalé připojení přes switch
Pomalé připojení přes switch
Dobrý den,
nastala potřeba zapojit do sítě více zařízení (tiskárna, notebook...), doma jsem našel jeden starší switch (nepodařilo se mi určit značku, je na něm napsáno jen 5-Port Workgroup Hub with SparkLights
). Avšak po zapojení přes switch se mi rapidně snížila rychlost internetu v počítači (ping a upload stejný, ale download klesl z 10,11Mb/s na 1,17Mb/s, podle speedtest.net). Opravdu nevím co s tím, napadá mě jen koupit nový switch, myslíte že by to pomohlo? Pokud ano, můžete nějaký doporučit?
- Owner
- Master Level 8.5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Re: Pomalé připojení přes switch
Pokud je ten switch opravdu staršího data ,tak v sobě pravděpodobně nemá funkci QoS ,která by se postarala o rovnoměrné rozložení rychlosti internetu mezi všechny uživatele (pokud je tedy dobře nastavená).
Takže za kolik stovek,tisíců,desetitisíců korun chceš tento switch ?
Nebyl by pro tebe vhodnější router ,už jenom kvůli notebooku ,mohl by si mít wifi připojení.
Takže za kolik stovek,tisíců,desetitisíců korun chceš tento switch ?
Nebyl by pro tebe vhodnější router ,už jenom kvůli notebooku ,mohl by si mít wifi připojení.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Re: Pomalé připojení přes switch
Síť co tu mám je trochu složitá, je v ní router i Wi-Fi, switch potřebuji jen v jednom pokoji, protože Wi-Fi je tu občas nestabilní. Jinak cenu bych si představoval tak kolem toho 1tis., za to už se nějaký shenat dá, ne?
// Ještě jsem zapomněl dodat, že při jakékoli operaci s internetem (načítání stránky, video na youtube) bliká na switchi červená ikonka Collision. To i v případě, že zatím nejsou připojena žádná další zařízení. To asi není v pořádku?
// Ještě jsem zapomněl dodat, že při jakékoli operaci s internetem (načítání stránky, video na youtube) bliká na switchi červená ikonka Collision. To i v případě, že zatím nejsou připojena žádná další zařízení. To asi není v pořádku?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4381
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
08 úno 2025 09:18
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 5262
-
od muffin105
24 lis 2024 14:41
-
-
- 16
- 13736
-
od šulda
28 bře 2025 21:30
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 7699
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
-
- 8
- 5659
-
od Bary-Jan