neexistuje nějaký způsob jak to obejít?? hodně byste mi tím pomohli.. díky předem za radyObejití firewallu routeru Vyřešeno
Obejití firewallu routeru
zdravím.. bratr mě dává jen tak ze srandy do seznamu nežádaných uživatelů či co to je v routeru >> firewall >> acess control a nejde se mi připojit k internetu..
neexistuje nějaký způsob jak to obejít?? hodně byste mi tím pomohli.. díky předem za rady
neexistuje nějaký způsob jak to obejít?? hodně byste mi tím pomohli.. díky předem za rady- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:

- Stav:
Re: Obejití firewallu routeru
Možná. Záleží jak sofistikovanou síťovku máš. Vlez do správce zařízení, vyber svoji síťovku, klikni na ni pravým a dej vlastnosti. V kartě Upřesnit MOŽNÁ bude MAC address - změň ji na co chceš (čísla 0-9, písmena A-F, celkem 12 znaků).
Nechci být škodolibý, ale možná si tam dej MAC bratrova PC a pokud si ji nezmění i on, tak to nezablokuje, protože by odřízl i sebe
Nechci být škodolibý, ale možná si tam dej MAC bratrova PC a pokud si ji nezmění i on, tak to nezablokuje, protože by odřízl i sebe
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Pod položkou "acces control" bývá MAC blokování adresy pro wifi. Pokud tě tam přidal, tj jsi v blacklistu (a nikoli že tě odebral z whitelistu), tak je asi nejjednodušší změnit MAC adresu.
Druhá možnost je připojit se (kabelem) na předřazený prvek.
Pokud se skutečně jedná o wifi, tak by mělo jít i připojit se kabelem k zmíněnému routeru (na kabel se toto nastavení nevztahuje, a navíc jiná síťová karta = jiná MAC ad.)
Druhá možnost je připojit se (kabelem) na předřazený prvek.
Pokud se skutečně jedná o wifi, tak by mělo jít i připojit se kabelem k zmíněnému routeru (na kabel se toto nastavení nevztahuje, a navíc jiná síťová karta = jiná MAC ad.)
mac adress ve vlastnostech síťovky jsem nenašel :(
btw Máme router kterej má výstup pro kabely i wifi.. Brácha se připojuje přes wifi.. Já přes kabely.. Funguje to i na ty kabely??
(zkoušel jsem ten můj zapojit do jiné zdířky ale žádná změna..
)
btw Máme router kterej má výstup pro kabely i wifi.. Brácha se připojuje přes wifi.. Já přes kabely.. Funguje to i na ty kabely??
(zkoušel jsem ten můj zapojit do jiné zdířky ale žádná změna..
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:

- Stav:
Určitě ti blokuje MAC a pokud si ji nezměníš, tak se nedostaneš ani do routeru abys to pravidlo zrušil.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Ve vlastnostech grafiky - upřesnit je položka síťová adresa.. to je ono??
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:

- Stav:
Ve vlastnostech grafiky? Ty máš síťovku na grafice? 
- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Třeba ta MAC adresa u síťovky se jmenuje u mě Síťová adresa, nebo použít na to program
Re: Obejití firewallu routeru Vyřešeno
*tak síťovky no.. 
dík všem za rady..
dík všem za rady..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1860