Psal jsem, že je to router je D-Link DSL-2543B (1xDSL, 4xLAN). Tak nějak jsem se toho obával, že nemá WAN a doufal, že i tak by to mohlo jít.
Např. NS nastavit na mod bridge. a přidělování IP nechat na routeru se zapnutým DHCP.
Jestli to dobře chápu, tak s routerem s WAN portem by to, co jsem chtěl jít mělo? A vpřípadě nedostatku volných LAN portů by k němu stačil pořídit switch.
Když je na routeru vyplé DHCP, potom se chová jako switch ne?
Po vypnutí DHCP na routeru, vše funguje jak má. Sdílení internetu i vnitřní LAN.
Sdílení připojení k internetu
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Sdílení připojení k internetu
Přesně tak, pokud je na routeru vyplý DHCP server, tak se chová jako switch (nebo bridge, ale to už záleží an pohledu)
Pokud bys koupil router s normální RJ-45 na WANu, tak by to šlo. Pokud ti to funguje přes tento oslí můstek, tak bych do toho ale neinvestoval.
Pokud bys koupil router s normální RJ-45 na WANu, tak by to šlo. Pokud ti to funguje přes tento oslí můstek, tak bych do toho ale neinvestoval.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3272
-
od Bary-Jan
Zobrazit poslední příspěvek
05 úno 2025 22:07
-
- 1
- 3095
-
od TechShowGamer
27 črc 2024 06:31
-
- 0
- 1529
-
od Vítek Pokorný
16 dub 2025 11:34
-
- 1
- 12794
-
od pikaso.andreas
23 led 2025 10:42
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4725
-
od Riviera kid
26 lis 2024 12:48
-