Zdravím, již jsem prošel všechna fóra ale na můj problém jsem nenarazil.
Na plese jsem vyhrál router OvisLink WL5460AP. Mám internet od UPC -30Mb/s. UPC bytu dynamicky poskytuje max. 3 ip adresy. Bydlím ve studentském bytě (celkem 5 lidí).
Chtěl bych pomocí routru vytvořit Wifi síť, aby všichni na bytě měli internet. Do nastavení routru jsem se dostal bez problémů (//192.168.100.252) (pod //192.168.100.1 se dostanu do modemu)
Zvolil jsem AP mode (z možných-AP, Client, Bridge,Repeater). Nastavil SSID, Wireless Security..atd.
V TCP/IP Basic :
LAN interface settings:
IP adress - nechal jsem ji na výchozí 192.168.100.252
Subnet Mask- 255.255.255.0
Default Gateway - zde jsem zkoušel všelicos i 0.0.0.0
DHCP: jsem zapnul na ,,server,, s rozmezím adres na 192.168.100.100-200
DNS: nepsal jsem nic
Internet bohužel stále nešel, tak jsem zavolal na UPC a řekli, že se už od nich nastavuje dynamicky ip adresa a že musím nastavit na routru možnost dynamického přidělení ip adresy. To jsem však v nastavení routru nikde nenašel.
Je vůbec možné takovouto síť s tímto routrem a připojením vytvořit? Díky
OvisLinkWL5460AP-dynamické přidělení IP adresy routeru
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: OvisLinkWL5460AP-dynamické přidělení IP adresy routeru
Vyresetuj ho do továrního nastavení.
Strč přívodní kabel do LAN2 (měl by to být zároveň WAN, někde tuto funkci uvádí u LAN1 tak vyzkoušej)
Vyber režim Gateway (GW)
Ve Wireless nastav jméno sítě a šifrování v security (alespoň WPA, lépe WPA2)
Potom klikni na setup u WAN port
WAN access dej DHCP client
Potom přejdi do nastavování LAN
Tady přepiš Ip address na 10.0.0.1 (pod touto IP se potom budeš do routeru i přihlašovat)
DHCP dej na server a rozsah dej 10.0.0.2 - 10.0.0.100
Ulož nastavení a mělo by to jet. Případně dej reboot.
Strč přívodní kabel do LAN2 (měl by to být zároveň WAN, někde tuto funkci uvádí u LAN1 tak vyzkoušej)
Vyber režim Gateway (GW)
Ve Wireless nastav jméno sítě a šifrování v security (alespoň WPA, lépe WPA2)
Potom klikni na setup u WAN port
WAN access dej DHCP client
Potom přejdi do nastavování LAN
Tady přepiš Ip address na 10.0.0.1 (pod touto IP se potom budeš do routeru i přihlašovat)
DHCP dej na server a rozsah dej 10.0.0.2 - 10.0.0.100
Ulož nastavení a mělo by to jet. Případně dej reboot.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
diky za rady, jen tady asi bude jiny problem, kdyz pripojim router jak pres LAN1 nebo LAN2 port do pocitace, tak zaboha nemuzu najit jak GW mode (ve wireless basic settings je porad na výběr pouze AP,Bridge, Repeater, Client) tak jakekoli WAN settings(proste v žádné záložce a nikde ani zkratka WAN není)
menu je členěno záložek takto:
SETUP-system /statistics / active clients
WIRELESS-Basic Settings (SSID, mode, channel...) / Advanced Settings / Security(encryption atd.-to funguje vporadku) /Access Control (Wireless Access Control Mod) / Site Survey / WDS Setting
TCP/IP - Basic (IP adress, subnet mask, default gateway, dhcp, dhcp client range, dns server, spanning tree, clone mac adress)
OTHER- Upgrade Firmware / Reboot / Save / Reload Settings / Password / Log
ale nikde ani zmínka o WAN
jestli neni nutne preinstalovat firmware nebo neco? fakt to nechapu
menu je členěno záložek takto:
SETUP-system /statistics / active clients
WIRELESS-Basic Settings (SSID, mode, channel...) / Advanced Settings / Security(encryption atd.-to funguje vporadku) /Access Control (Wireless Access Control Mod) / Site Survey / WDS Setting
TCP/IP - Basic (IP adress, subnet mask, default gateway, dhcp, dhcp client range, dns server, spanning tree, clone mac adress)
OTHER- Upgrade Firmware / Reboot / Save / Reload Settings / Password / Log
ale nikde ani zmínka o WAN
jestli neni nutne preinstalovat firmware nebo neco? fakt to nechapu
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš k tomu manuál? Každý manuál říká něco jiného a i v rámci jednoho manuálu se různé kapitoly lišily postupem.
Musíš to nějakým způsobem přepnout na Gateway. Někde píšou AP+GW, někde jen GW a jinde zas AP+Router.
Musíš to nějakým způsobem přepnout na Gateway. Někde píšou AP+GW, někde jen GW a jinde zas AP+Router.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zmínka tam ani být nemůže, protože se jedná o AP a ne router.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
takže pokud tomu dobře rozumím, s tímto modelem to prostě nejde?
na jiném fóru jsem se dočetl, že bych musel mít model WL5460AP_v2 abych mohl nastavit router na AP+router.(tedy GW)
(k manuálům - v krabičce bylo jedno CD a jeden z manualů k modelu WIAS-1000G, druhý manual a cela krabice byla k WL5460AP_v2, ale na routeru je napsane pouze WL5460AP
tak si myslim, že sem v ty tombole vyhrál nějakej odpad:-D )
pak mi prosím poraďte, jaký router si mám koupit :-)
Díky
na jiném fóru jsem se dočetl, že bych musel mít model WL5460AP_v2 abych mohl nastavit router na AP+router.(tedy GW)
(k manuálům - v krabičce bylo jedno CD a jeden z manualů k modelu WIAS-1000G, druhý manual a cela krabice byla k WL5460AP_v2, ale na routeru je napsane pouze WL5460AP

pak mi prosím poraďte, jaký router si mám koupit :-)
Díky
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Kolik do toho chceš vrazit?
no tak bylo příjemné tak 800-1000,-
max 1200,- jestli to je dostačujici
max 1200,- jestli to je dostačujici
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V této cenové relaci je hodně dobrý tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72Z90UBIJD
Pokud bys chtěl i GBit porty a USB, pak tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72Z90UBSO1
Pokud bys chtěl i GBit porty a USB, pak tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72Z90UBSO1
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 7063
-
od draxxx
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:46
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4047
-
od jaro3
Zobrazit poslední příspěvek
08 srp 2024 20:56
-
-
- 1
- 1721
-
od zeus