CD/DVD mechanika v autě – jak ji propojím s autorádiem?*

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

butyna
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

CD/DVD mechanika v autě – jak ji propojím s autorádiem?*

Příspěvekod butyna » 17 dub 2011 19:37

Zdarec jak sviňa. Prosím o pomoc, potřebuji z pc mechaniky dostat zvuk a to pomocí toho kabýlku do jacku. Máte někdo zkušenosti stímto problémem?? Poraďte mi. Děkuji Vám.
Jedná se o to, že mechanika bude v autě a zvuk bude veden do autorádia pomocí AUX ještě nevím jestli jackem nebo cinchema zezadu.
Naposledy upravil(a) Myloš dne 17 dub 2011 20:14, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu „jak dostat zvuk z mechaniky do jacku??“

Reklama
Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: jak dostat zvuk z mechaniky do jacku??

Příspěvekod Myloš » 17 dub 2011 20:01

Vítej na fóru PC-HELP!
  1. PC mechanikou myslíš CD/DVD mechaniku z PC?
  2. Chceš-li zvuk dostat z mechaniky „pomocí toho kabýlku do jacku“, o jaký/který „ten kabýlek“ jde? A do kterého jacku?
  3. V autě bude namísto přehrávače jenom ta mechanika, nebo celé PC? A pokud celá mechanika, jak/čím ji chceš napájet/pohánět?
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

butyna
nováček
Stav:

Příspěvekod butyna » 17 dub 2011 20:04

napájení je vyřešeno, bude to mechanika dvd z pc, jedná se mi o ten zvukový kabel, který je připojen ze zadu na mechanice a ten se dále připojuje do základové desky. Já pořebuji na opčném konci tento zapijit do autorádia pomocí jacku ze předu nebo ze zadu pomocí cinčů, nevím jak to mam udělat a jestli je to možné.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 17 dub 2011 20:12

Redukci z čtyřpinového audiovýstupu na DVD mechanice do Jacku 3,5 nebo do cinchů určitě neexistuje. Jediná možnost je koupit propojovací kabel z audiovýstupu mechaniky do bordu a ne jednom konci nahradit čtyřpinový konektor jackem nebo cinchemi (nahradit = uštípnout čtyřpin a místo něj napájet jack). Nejsem si ale vůbec jistý, jestli mechanika bude pracovat při pouhém připojení napájecího napětí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: CD/DVD mechanika v autě – jak ji propojím s autorádiem?*

Příspěvekod Myloš » 17 dub 2011 20:14

butyna:
Jít by to mělo. Já měl takhle kdysi (ještě na třiosmšestce) vyvedený audiokablík z CD do cinchů v záslepce a kabel pak přímo do zesilovače.
Ten káblík od CD k cinch-samicím jsem nevyráběl, nýbrž dostal, ale vzpomínám si, že na něm byl mezi kanály napájený nějaký kondík nebo co.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

butyna
nováček
Stav:

Re: CD/DVD mechanika v autě – obraz do LCD obrazovky ze sběr

Příspěvekod butyna » 18 dub 2011 20:53

ještě mám jeden problém. Jedná se DVD mechaniku a chci pouštět v autě dvd. Jedná se mi oto, jakým způsobem dostanu video signál ze sběrnice do LCD obrazovky?? Nebo kde se tento video signál na sběrnici nachází?? Víte někdo poradit??

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 18 dub 2011 20:56

A jak ji budeš ovládat? BTW video signál z mechaniky nedostaneš tamtudy tečou pouze data o dekódování se stará CPU...
http://scirocco.wz.cz/cd-rom/cd-rom.htm
http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.p ... 7&start=25
Naposledy upravil(a) El Diablo dne 18 dub 2011 21:04, celkem upraveno 1 x.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

butyna
nováček
Stav:

Příspěvekod butyna » 18 dub 2011 21:00

uměl by jsi mi poradit jak? nebo nějaKÝ návod schéma nebo něco co by mi to rozchodilo??

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 18 dub 2011 21:08

Schema nejspíš existuje. Běžně dostupný ale není. Znamenalo by to v podstatě si postavit něco na způsob klasickýho počítače, ale na koleně. Takže pro domácího kutila když už by věděl jak, tak naprosto neefektivní. I kdyby se ti podařilo to postavit a zprovoznit, tak by si zjistil, že se to časově ani finančně absolutně nevyplatí a bylo vy výrazně jednodušší a levnější si koupit drahý rádio s DVD přehrávačem a obrazovkou. To už by bylo jednodušší si koupit třeba nějaký přenosný dvd přehrávač a vykuchat ho a uspůsobit dle svýho.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 18 dub 2011 21:18, celkem upraveno 1 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 18 dub 2011 21:15

Pochybuje, že by někoho /mimo tazatele/ napadla taková blbost a ještě k tomu tvořil schéma. :smile:

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 18 dub 2011 21:20

On vlastně chce postavit přenosný DVD přehrávač. Bohužel na zprovoznění jen DVD mechanika a pár konektorů nestačí. Schema nejspíš existuje, ale nebude dosažitelný a i kdyby, tak nejspíš by skončil na zakázkových obvodech a programech v nich.

P.S. Je to stejný, jako by měl motor a chtěl by připojením kol s ním jezdit jako s autem.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 dub 2011 22:58

Mám dojem, že si tazatel z nás dělá šoufky!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Sítě - hardware”