Jak propojit televizi s PC

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

alexandra111
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Jak propojit televizi s PC

Příspěvekod alexandra111 » 04 lis 2011 23:49

Dobrý den,potřebovala bych poradit dvě věci.Za prvé: jak propojit TV s PC.Mám televizi LCD Samsung LE40D550 a počítač asi 3 roky starý Intel core 2CPU 4GB RAM, a nemá vzadu HDMI připojení. Chtěla bych to připojit hlavně kvůli prohlížení filmů z počítače do TV.Samozřejmě budu potřebovat asi nějaký kabel,ale nevím,jak to bude se zvukem.Jestli to půjde s počítače,nebo bude zvuk v televizi.Až budu mít kabel,tak budu potřebovat podrobný popis,co mám kde nastavit v tom počítači,co to bude po mě chtít,aby to fungovalo.
A za druhé: propojila jsem si TV s routrem přes LAN a propojení proběhlo v pořádku,hlásí mi to,že byla siť nastavena,ale v televizi jsem nenašla nic,čím bych to měla nějak zapnout a ani nevím,co bych mohla přes ten LAN přijímat,jestli aspoň Youtube,ale jak se k němu dostat.
Děkuji za podrobné vysvětlení pro laika.

Reklama
Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak propojit televizi s PC

Příspěvekod Funstorm007 » 05 lis 2011 01:11

Televize by měla mít VGA D-sub, který bude mít určitě i tvé PC. Samosebou by použití HDMI bylo lepší už jen z důvodu zvuku ale když to připojíš přes ten klasický VGA kabel tak zvuk dodáš pomocí jacku, který na tvém PC také určitě bude...

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 05 lis 2011 09:31

Podporuje tvoje grafická karta režimy Rozšířená plocha nebo Klonování? Jaké výstupy má grafická karta?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 05 lis 2011 09:58

Na PC musíš spustit media server (mám stejnou TV jen menší) http://www.samsung.com/cz/consumer/tv-a ... ab=support
RTFM!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Ervussus
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Ervussus » 05 lis 2011 10:31

Máme též Samsung TV propojenou s PC, máme to přes LAN, z TV to vede do routeru a z routeru PC chytají wifi, mám to vyřešené tak, že když dám na film,fotku,... pravé tak mám + možnost přehrát v.. rozkliknu a tam mám TV, v PC se mi otevře malý přehrávač, který mě vůbec nějak neruší ani neotravuje. Vidím, že to máš taky přes LAN, uprav jen Možnosti sdílení.

alexandra111
nováček
Stav:

Příspěvekod alexandra111 » 05 lis 2011 11:50

mmmartin píše:Podporuje tvoje grafická karta režimy Rozšířená plocha nebo Klonování? Jaké výstupy má grafická karta?

Mám grafickou kartu CPU Intel core 2 duo E6300-1.86GHz 775 pin,1066MHz,2M BOX.Jestli to k něčemu pomůže a je to ono.

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Lis 2011 11:52) ---

Funstorm007 píše:Televize by měla mít VGA D-sub, který bude mít určitě i tvé PC. Samosebou by použití HDMI bylo lepší už jen z důvodu zvuku ale když to připojíš přes ten klasický VGA kabel tak zvuk dodáš pomocí jacku, který na tvém PC také určitě bude...

A jak teda potom spustím ten film,aby mi hrál V TV.Díky

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Lis 2011 11:55) ---

A jde v té televizi přehrávat i něco z internetu,třeba You-tube atd. a jak to v té televizi najdu.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 05 lis 2011 13:19

S tim zdílením přes LAN zkušenosti nemám, můj předchůdce sřejmě jo takže ti v tom poradí možná on. Když mám TV s PC srávně propojené, můžeš televizi použít jako monitor nebo obraz naklonovat na TV i na monitor k PC. To, co jsi uvedla není GPU neboli grafická karta ale CPU čili procesor. Když klikneš na obrazovku pravým tlačítkem myši, objeví se nabídka a tam (v případě Nvidie) by měla být možnost ovlídací panel NVIDIA nebo něco podobného. Až na to klikneš otevře se okno a v levé nabídce vybereš možnost nastavit více monitorů. Nevím, zda to tam bude úplně tak přesně jak zde píšu ale bude to přinejmenším podobné. Jak je to v případě ATI si teď nejsem jist...

alexandra111
nováček
Stav:

Příspěvekod alexandra111 » 05 lis 2011 14:35

mmmartin píše:Podporuje tvoje grafická karta režimy Rozšířená plocha nebo Klonování? Jaké výstupy má grafická karta?

takže grafická karta bude asi tato!:VGA Leadtek WinFast PX 7600GT TDh 256 MB DDR3.PClex16,2xDVI

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 05 lis 2011 14:57

Měla by, není nic jednoduššího než to vyzkoušet...

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 05 lis 2011 15:57

Karta má výstup TV OUT, (= kompozitní video případně s-video), takže by měla jít propojit s videovstupem televize - to je ve tvém případě buďto SCART, nebo žlutý cinch. Dále budeš muset propojit výstup zvukové karty s audiovstupem televize - buďto opět SCART, nebo bílý a červený cicnch.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 05 lis 2011 16:57

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Zpět na “Sítě - hardware”