Dobrý den,potřebovala bych poradit dvě věci.Za prvé: jak propojit TV s PC.Mám televizi LCD Samsung LE40D550 a počítač asi 3 roky starý Intel core 2CPU 4GB RAM, a nemá vzadu HDMI připojení. Chtěla bych to připojit hlavně kvůli prohlížení filmů z počítače do TV.Samozřejmě budu potřebovat asi nějaký kabel,ale nevím,jak to bude se zvukem.Jestli to půjde s počítače,nebo bude zvuk v televizi.Až budu mít kabel,tak budu potřebovat podrobný popis,co mám kde nastavit v tom počítači,co to bude po mě chtít,aby to fungovalo.
A za druhé: propojila jsem si TV s routrem přes LAN a propojení proběhlo v pořádku,hlásí mi to,že byla siť nastavena,ale v televizi jsem nenašla nic,čím bych to měla nějak zapnout a ani nevím,co bych mohla přes ten LAN přijímat,jestli aspoň Youtube,ale jak se k němu dostat.
Děkuji za podrobné vysvětlení pro laika.
Jak propojit televizi s PC
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak propojit televizi s PC
Televize by měla mít VGA D-sub, který bude mít určitě i tvé PC. Samosebou by použití HDMI bylo lepší už jen z důvodu zvuku ale když to připojíš přes ten klasický VGA kabel tak zvuk dodáš pomocí jacku, který na tvém PC také určitě bude...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Podporuje tvoje grafická karta režimy Rozšířená plocha nebo Klonování? Jaké výstupy má grafická karta?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na PC musíš spustit media server (mám stejnou TV jen menší) http://www.samsung.com/cz/consumer/tv-a ... ab=support
RTFM!
RTFM!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Máme též Samsung TV propojenou s PC, máme to přes LAN, z TV to vede do routeru a z routeru PC chytají wifi, mám to vyřešené tak, že když dám na film,fotku,... pravé tak mám + možnost přehrát v.. rozkliknu a tam mám TV, v PC se mi otevře malý přehrávač, který mě vůbec nějak neruší ani neotravuje. Vidím, že to máš taky přes LAN, uprav jen Možnosti sdílení.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
mmmartin píše:Podporuje tvoje grafická karta režimy Rozšířená plocha nebo Klonování? Jaké výstupy má grafická karta?
Mám grafickou kartu CPU Intel core 2 duo E6300-1.86GHz 775 pin,1066MHz,2M BOX.Jestli to k něčemu pomůže a je to ono.
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Lis 2011 11:52) ---
Funstorm007 píše:Televize by měla mít VGA D-sub, který bude mít určitě i tvé PC. Samosebou by použití HDMI bylo lepší už jen z důvodu zvuku ale když to připojíš přes ten klasický VGA kabel tak zvuk dodáš pomocí jacku, který na tvém PC také určitě bude...
A jak teda potom spustím ten film,aby mi hrál V TV.Díky
--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Lis 2011 11:55) ---
A jde v té televizi přehrávat i něco z internetu,třeba You-tube atd. a jak to v té televizi najdu.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
S tim zdílením přes LAN zkušenosti nemám, můj předchůdce sřejmě jo takže ti v tom poradí možná on. Když mám TV s PC srávně propojené, můžeš televizi použít jako monitor nebo obraz naklonovat na TV i na monitor k PC. To, co jsi uvedla není GPU neboli grafická karta ale CPU čili procesor. Když klikneš na obrazovku pravým tlačítkem myši, objeví se nabídka a tam (v případě Nvidie) by měla být možnost ovlídací panel NVIDIA nebo něco podobného. Až na to klikneš otevře se okno a v levé nabídce vybereš možnost nastavit více monitorů. Nevím, zda to tam bude úplně tak přesně jak zde píšu ale bude to přinejmenším podobné. Jak je to v případě ATI si teď nejsem jist...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
mmmartin píše:Podporuje tvoje grafická karta režimy Rozšířená plocha nebo Klonování? Jaké výstupy má grafická karta?
takže grafická karta bude asi tato!:VGA Leadtek WinFast PX 7600GT TDh 256 MB DDR3.PClex16,2xDVI
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Měla by, není nic jednoduššího než to vyzkoušet...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Karta má výstup TV OUT, (= kompozitní video případně s-video), takže by měla jít propojit s videovstupem televize - to je ve tvém případě buďto SCART, nebo žlutý cinch. Dále budeš muset propojit výstup zvukové karty s audiovstupem televize - buďto opět SCART, nebo bílý a červený cicnch.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na PC musíš spustit program AllShare http://www.samsung.com/cz/consumer/tv-a ... ab=support
nebo:
http://buchtic.bloguje.cz/901340-jak-na ... tne-je.php
nebo:
http://buchtic.bloguje.cz/901340-jak-na ... tne-je.php
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS