Mám zapojený interned na dva routery.
Když půjdu po "drátě" po signálu, tak tímto způsobem: přijímač poskytovatele DaCoNet > do Wan TL-WR 340GD > z Lan TL-WR 340GD > do Wan TL-WR 1043ND.
Každý router je pro jedno poschodí. Internet z obou routerů funguje bez problémů a zabezpečuje pokrytí i v garáži a na zahradě. Používáme výpočetní techniku firmy APPLE.
A teď problém:
Pokoušel jsem se celý systém doplnit o uložiště dat, tedy "klasický" externí HDD HP-SimplexSave o velikosti 1000 GB připojený přes USB na TL-WR 1043ND. TL-WR 1043ND jsem nastavil přesně podle návodů ze stránek TP-link počínaje provedením upgrade FW, nastavením routeru s naklonováním MAC adresy a nastavením FTP serveru sdíleného jako celku (všechna data pro všechny).
Po nastavení vše funguje v softweru TP-link, HDD vidím v softweru TP-link. Ale nevidím ho nikde jinde v počítači (Finder, Safari). Když zadám v prohlížeči IP adresu, kterou by se měl obsah disku zobrazit a mělo by se s ním dát pracovat, nic se neděje.
Skrátka disk vidím jen v nastavovacím softweru TP-link, ale nikde jinde. Skusil jsem připojení přes Air port (WiFi) i po kabelu, skusil jsem i starý notebook s Windows XP a výsledek byl stejný.
Jsem si jist, že mám někde chybu v nastavení, ale nedokážu ji najít.
Nemáte s tím někdo skušenosti? Poraďte prosím.
TP-link a sdílení dat
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: TP-link a sdílení dat
A jsi připojený na ten konkrétní router? Protože ho máš až jako druhý, dostaneš se na něj jen z toho TL-WR 1043ND
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
jsem na něj připojený. To jsem kontroloval.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Bře 2012 17:39) ---
Teď přes něj komunikuji.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Bře 2012 17:39) ---
Teď přes něj komunikuji.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Měl bys mít v administraci pod network sharing zaplou tu službu a daný sdílený oddíl disku. Máš?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Bylo dozajista mysleno Storage Sharing o polozku vyse (neboli Samba). FTP je dosti specificky zpusob sdileni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Tak se simulátorem jsem to skoušel taky, ale tam je problém. Neodpovídá poslední verz FW. Tudy cesta nevede.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Bře 2012 21:33) ---
ftp://172.17.1.7
Po vypsání tohohle příkazu se vlastně nestane nic. Obrazovka (stránka) se vrátí do předchozí podoby.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Bře 2012 21:33) ---
ftp://172.17.1.7
Po vypsání tohohle příkazu se vlastně nestane nic. Obrazovka (stránka) se vrátí do předchozí podoby.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A jak vypadá teda ten storage sharing? Kdyby to bylo podle emulátoru, mmohl bych si to víc projít i já... sakra už 

A neni potřeba do počítače nejakou další utilitku, nebo prográmek?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2917
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
27 led 2025 16:39
-
- 1
- 3095
-
od TechShowGamer
27 črc 2024 06:31
-
- 0
- 1533
-
od Vítek Pokorný
16 dub 2025 11:34
-
-
Herní PC okolo 20k OPRAVA link košíku Příloha(y)
od Samlitt » 02 dub 2025 20:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 1906
-
od mmmartin
03 dub 2025 20:50
-
-
-
Outlook, účet Google a Family Link - jak připojit
od MK_Vs » 28 pro 2024 19:10 » v Kancelářské balíky - 1
- 2420