Jaký router si mám koupit?*

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Kartsy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Jaký router si mám koupit?*

Příspěvekod Kartsy » 12 dub 2012 23:14

Zdar,

díky za pěkně zpracovaný článek o routerech. Mně nedávno odešel letitý Asus WL500G a já nyní zvažuji jeho náhradu. Vzhledem k tomu, že možná budu potřebovat využívat USB pro ext. disk (stahování HD filmů a klienti mi doma stejně běhají pouze na wifi-g, tak nejdu do doporučovaného a jinak velmi povedeného RT-N10+ C1. Za podobnou cenu se mi teď nabízí jetý Asus WL-520gU nebo nový RT-N10U (bez DPH). Pak lze také koupit 2x dražší RT-N13U.

Můžete mi, prosím vás, někdo uvedené routery porovnat vzhledem k jejich výkonu (použitý chipset, RAM, funkce) s ohledem na použití v bytě ve wifi-nezarušeném prostředí s 3 klienty wifi-G (notebook,tiskárna,smartphone s androidem) a 2 ethernet klienty (desktop, dab receiver)? Nerad bych kupoval něco zbytečně drahého a nebo naopak vyhazoval peníze za starý krám. Poskytovatel mi dodává stabilní 24Mbit ethernetovou přípojkou.

Díky moc za pomoc!!!
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 12 dub 2012 23:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odděleno od FAQ

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Jaký router si mám koupit?*

Příspěvekod Žbeky » 12 dub 2012 23:22

A nechceš koupit radši normální NAS?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Kartsy
nováček
Stav:

Příspěvekod Kartsy » 15 dub 2012 19:29

Můžeš vysvětlit to NAS? Co se týče mnou uváděných routerů s podporou USB sharing, je ten nejdražší (ASUS RT-N13U) srovnatelný s nejdražším TP Linkem (TL-WR1043ND)?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 15 dub 2012 19:31

V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Kartsy
nováček
Stav:

Příspěvekod Kartsy » 15 dub 2012 19:50

Tak to mě ani nenapadlo :-) Už mám doma několik Westernů (My Book Studio II a My Book World II), takže levnější cesta bude kvalitní router. Asi půjdu do TL-WR1043ND. Snad si to bude s klienty typu Asus WL100G, 107G nebo integrovanými síťovkami v noteboocích rozumět...

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 15 dub 2012 21:21

Musíš tam prostě být síťovka, pak to určitě pojede.

Jinak právě My BookWorld má LAN konektor ne?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Sítě - hardware”