Vesa90 píše:Jestli to chápu dobře, tak máš stolní PC, do kterého máš od poskytovatele přiveden kabel s koncovkou RJ-11 a máš tam vytáčené připojení? Ty chceš mít internet přes kabel stále v PC a bezdrátově v notebooku? Pokud ano, tak stačí router s funkcí wiffi a funkcí ADSL modemu... Koncovku RJ-11 zapojíš do modemu a pak klasickým UTP kabelem s koncovkou 8P8C (lidově RJ-45) propojíš krabičku se stolním PC a nastavíš na routeru i možnost wiffi připojení.
Ano ano, mám vedenej kabel od Netboxu do PC a chci net přes wifi do notebooku. Nevěděl jsem, zda mám net připojenej telefonním kabelem s koncovkou RJ-11, nebo ethernetovým kabelem s koncovkou RJ-45. Volal jsem i na Netbox, kde mi operátor řekl, že naprosto jistě musím mít připojení provedení přes ethernetový kabel s koncovkou RJ-45. Koukal jsem i na tu koncovku a je na ní 8 vodičů, takže by to měla být koncovka RJ-45.
No a operátorem mi byly rovněž doporučeny dva wifi router. D-link DIR 600 a D-link DIR 615. Asi vyberu jeden z nich. Cena začíná kolem 600 Kč.
Nepopletl jsem snad nic, chápu to takhle správně? Díky.