Jak nakonfiguruji router, abych měl vzdálený přístup? *
Jak nakonfiguruji router, abych měl vzdálený přístup? *
Zdravím potřeboval bych poradit jak nakonfigurovat router TP-Link TL-WR741 abych měl vzdálený přístup do počítače. V podstatě mi de o zprovoznění domácího uložiště které bude přístupné odkudkoliv. Celý den se snažím ale bez úspěchu... Díky za rady a návrhy. Samozřejmě mám veřejnou ip
Naposledy upravil(a) Myloš dne 18 kvě 2013 07:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu „domácí uložiště“
Důvod: Upřesnění nadpisu „domácí uložiště“
Re: domácí uložiště
Pro jistotu sem vlož první 3 slova (Bytes) z tvé IP. Zde můžeš zkontrolovat, zda příslušný port je na tvé straně opravdu otevřený >>> http://ping.eu/port-chk/ - případně >>> http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
Úložiště je NAS (sítový disk)? Můžeš otevřít port(y), který(é) je(jsou) potřeba, nebo otevřít celý počítač (nejlehčí, jestli to podporuje router, ale nebezpečné) = DMZ (demilitarizovaná zóna). Také záleží, jak máš vybudovanou síť, například propojení sítě v modemrouteru a podobně.
Úložiště je NAS (sítový disk)? Můžeš otevřít port(y), který(é) je(jsou) potřeba, nebo otevřít celý počítač (nejlehčí, jestli to podporuje router, ale nebezpečné) = DMZ (demilitarizovaná zóna). Také záleží, jak máš vybudovanou síť, například propojení sítě v modemrouteru a podobně.
Uložiště je terový disk připojený k starému Pc, ze kterého bych v podstatě chtěl udělat server pro přístup z Androidu. K NAS bych se dopracoval časem a s financema... Router(nano station loco 5) mi otevře jen 22 a 23 port ale v AP(TP-Link) to mužu forwardovat jestli nekecam ne ? Jinak DMZ podporuje. Síť je jednoduchá router - AP a na něj připojený pc přes UTP a NB přes wifi
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2013 00:43) ---
port 21 je podle testu zavřený
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2013 00:44) ---
jak ho mužu otevřít ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2013 00:43) ---
port 21 je podle testu zavřený
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2013 00:44) ---
jak ho mužu otevřít ?
Na co máš 2 routery (a další v modemrouteru?)? Jestli každý nemá vlastní okruh neveřejných IP, tak se ti to musí mlátit i mezi sebou, navíc je docela komplikované to i dobře nastavit. Já mám v modemrouteru 4 větve LANky, která se mi na koncích (i třeba v jiném patře rodinného domku) větví pomocí switchů (8 portových), vše 1 Gb/s, i propojka v modemrouteru. Jediná slabá místa (100 Mb/s) jsou síťovky v TV LG 42LV375S a v sat boxu Ferguson Ariva 202E HD, ale to prostě výrobci podcenili.
ten nanostation je jen 5GHz přijímač v router modu kde je nastavené PPPoE pro přístup k internetu od poskytovatele a dale přiděluje ip adresy zařízením. TP- link mám v pokoji a používám ho jako AP
Takže pak je to mnohem lepší. Jestli to riskneš, nastav v TP-linku DMZ, budeš muset vyplnit neveřejnou IP toho PC, který budeš chtít mít otevřený a překontroluj otevřenost na tom odkazu.
už se stalo ale port je pořád zavřený ... nějak bezpečněji by to nešlo ?
Bezpečněji otevřít pouze potřebný port, zatím zkusit zprovoznit DNZ. Zkus restartovat router, případně i PC, tím se nic nezkazí ... Máš zapnuté DHCP?
DHCP na TP linku je vyplé protože jinak nemám přístup k internetu
Takže by neměl být problém s měnícími se neveřejnými IP zařízení v síti. Co ten port, je stále zavřený? Pokud to zprovozníme přes DNZ, můžu ti poskytnout obrázky, jak tuneluji porty na svém modemu, ale každý modem to má jinak, asi jako různé BIOSy.
port 21 je otevřený v cestě stál antivir :) bohužel total comander mi píše že FTP je offline tzn že musím mít puštěný nějaký server na pc ?
to bych ho ale pak nemhl vzdáleně zapnout je to tak ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2013 02:36) ---
píše že je připojen čeká na přihlášení a pak hláška offline... zkoušel jsem vytvořit v pc příchozí připojení a nic a VPN nemůžu rozjet
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2013 13:39) ---
posunul jsem se zase o kousek dál
ale pořád nejsem kde bych chtěl... při přihlášení přes SFTP plugin v Total commanderu mi vyhazuje že ověřovací metody nejsou k dispozici nicméně port 21 a 22 jsou otevřené
to bych ho ale pak nemhl vzdáleně zapnout je to tak ?
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2013 02:36) ---
píše že je připojen čeká na přihlášení a pak hláška offline... zkoušel jsem vytvořit v pc příchozí připojení a nic a VPN nemůžu rozjet
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2013 13:39) ---
posunul jsem se zase o kousek dál

Re: Jak nakonfiguruji router, abych měl vzdálený přístup? *
Ano, server FTP je potřeba. Nebo NAS s podporou FTP, to snad budou skoro všechny. Spouštět by mohl jít přes nějaký ovladač PC, například VNC a podobné programy vzdálené plochy. Některé počítače (nejspíš ty s neveřejnou IP připojující se na FTP s veřejnou IP) musí pracovat s FTP v režimu passive, jde zapnout v nastavení internetu, tedy v XP.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Vzdálený přístup z mobilu na mobil
od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4169
-
od czTANIScz
Zobrazit poslední příspěvek
11 črc 2024 21:11
-
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4791
-