Ano, ide to aj na takuto vzdialenost, dokonca aj dalej. Problem v takomto pripade je skor vyska anten nad zemou vid. "freshnell zone". Pravdepodobne by si musel postavit stoziare pre anteny mozno aj vyssie ako 50m.
Ak ma niekto pochybnosti ako daleko to moze fungovat kuknite sem:
http://en.wikipedia.org/wiki/Long-range_Wi-Fi
Wi-Fi anténa na 50 - 70 Km Vyřešeno
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Wi-Fi anténa na 50 - 70 Km
Pres les ne, musi to jit nad lesem. V lese nemas signal hned za prvnim stromem.
Skutecne je nutna prima viditelnost anten.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Wi-Fi anténa na 50 - 70 Km
Na nějaký výkon trestu kašlu . Stejně na nic nepřijdou. Jsou to většinou "kokouní" hlavy .
Jak myslíš. Mám kolegu, co pracuje na ČTU a prakticky každý den napomínají nějakého "wifistu", co má výkon o pár desítek procent přes povolený limit. Většinou to pak řeší u soukromé osoby napoprvé domluvou. Pokud se toho dopustíš opakovaně, či se toho dopustíš (stačí jednou) jako podnikatel, tučná pokuta tě nemine. Spoustu lidí si myslí, že když vezme maximální povolený výkon a soustředí ho do paprsku, tak že je vše OK. Ale není. Jelikož maximální výkon je myšlený vyzářený do koule. Pokud se udělá anténou nějaká výseč, musí být vyzářený výkon tolikrát nižší, kolikrát je menší výseč vůči kouli.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Wi-Fi anténa na 50 - 70 Km Vyřešeno
petr22 píše:Pres les ne, musi to jit nad lesem. V lese nemas signal hned za prvnim stromem.
Ano, je to nad lesem... Jen jsem to špatně napsal.
Speed_dead píše:Na nějaký výkon trestu kašlu . Stejně na nic nepřijdou. Jsou to většinou "kokouní" hlavy .
Jak myslíš. Mám kolegu, co pracuje na ČTU a prakticky každý den napomínají nějakého "wifistu", co má výkon o pár desítek procent přes povolený limit. Většinou to pak řeší u soukromé osoby napoprvé domluvou. Pokud se toho dopustíš opakovaně, či se toho dopustíš (stačí jednou) jako podnikatel, tučná pokuta tě nemine. Spoustu lidí si myslí, že když vezme maximální povolený výkon a soustředí ho do paprsku, tak že je vše OK. Ale není. Jelikož maximální výkon je myšlený vyzářený do koule. Pokud se udělá anténou nějaká výseč, musí být vyzářený výkon tolikrát nižší, kolikrát je menší výseč vůči kouli.

Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1426
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:33