Ahoj, můžete mi prosím poradit s přístupem přes ftp na NAS. ( WD My Cloud ) V lokální síti není problém se připojit takto: ftp://heslo@192.168.1.xxx.
Když se chci připojit z venku, již to nefunguje. Např: ftp://heslo@xx.xxx.xxx.xxx:80. Port forwarding mám nastavený na ip NASu. Vím, že někdo mi říkal, že to snad není možné se takto z venku na NAS připojit. Opravdu to nelze, nebo dělám někde chybu. Děkuji
NAS a ftp
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: NAS a ftp
máš povolené všechny porty? máš to směřované na vnitřní IP nasu? máš veřejnou ip?
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

Porty povolené mám a směřované na ip nasu. Veřejnou adresu mám, vzdálená plocha např. fuguje. Zápis z venku mám správně?
Bez VPN děláš pořádnou hloupost.
Proč? Kvůli bezpečnosti?
Zapni pasivní připojení k FTP (od PC z kterého lezeš na FTP), občas to zlobí a jinak to nejde. Musíš zapnout ftp na NASu a řádně vše povolit v nastavení NASu. Jaký máš na místě NASu upload do Netu?
Samozřejmě, že kvůli bezpečnosti. Veškerý SOHO HW se o bezpečnost nestará, děravé routery Asus, D-Link, TP-Link, Zyxel ... kritické nedostatky a následnou nápravu vůbec výrobci neřeší. Projdi se někdy po sídlišti a za 20 minut budeš velkou zásobu interních dat. Katastrofa, ale hlavně, že to mají. Bez VPN to ani nezkoušej, FTP je už tak dost problematický, navíc bez robustního šifrování, že bys o tom neměl ani uvažovat.
Router mám Cisco RV130, který již nějaké zabezpečení má. Na nasu je pouze povolit ftp a nic víc. Jinak upload mám 8,1 Mbit/s. VPN prý snad udělat na NAS nejde.
Nechápeš VPN, to je ten problém a Cisco nebo Juniper to nezachrání. Udělej si to jak chceš, vystřízlivění bude bolestné, ale to se neda nic dělat.
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
udělej si VPN tunel do sítě a potom se na něj už easy připojíš.. co je na tom těžkého? 

Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

Tak nastavení které může souviset je tam mnohem více, jen je potřeba to vyzkoušet, zda to má vliv i na ftp. Například vzdálený přístup. Je to opravdu tvůj upload, není to download? Nastavil jsi už ten pasivní režim?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ten 80 port je tam schválně? Ptám se, protože defaultně je 21.