PING dotaz

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 255
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

PING dotaz

Příspěvekod shockwave » 10 lis 2018 09:06

Ahoj, mám dotaz, když použiji PING dotaz, dá se k dotazu připojit i číslo portu zařízení?

Jde mi o to, že mám program na kterém sleduji mnoho kamer s různými lokalitami - vzdálené sítě, občas se stane, že nějaká lokalita nejde vidět a já bych potřeboval ověřit, zda není na lokalitě problém s internetem. Bylo mi řečeno, že PINGem se připojím jen na router dané vzdálené lokality, ale abych zjistil funkčnost netu na lokalitě, tak bych musel PINGnout vnitřní IP adresu pc, na kterém běží jejich kamery. V programu vidím, že se nejde připojit k dané lokalitě, tak už musí být problém s netem mezi mým pc a lokalitou nebo se pletu?

Nebo je to tak, že PINGnu na vzdálený router, ten vysílá pakety v pohodě na můj pc, ale problém může být i mezi jejich routerem a zařízením - pc uvnitř jejich sítě, na vzdálené lokalitě, že?

Jde se PINGnout jen přes PORT na vzdálený pc, když neznám jeho IP adresu, znám jen IP adresu routeru, ke kterému je vzdálený pc připojen? To nelze,že?. Děkuji za názor



Reklama
Uživatelský avatar
lamin_cz
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 274
Registrován: říjen 12
Bydliště: Kostelec u Holešova
Pohlaví: Muž

Re: PING dotaz

Příspěvekod lamin_cz » 10 lis 2018 09:18

Ahoj, zkus nmap a nebo paping

Zdroj: https://serverfault.com/questions/30935 ... cific-port
  • CPU: Cx6x86L-PR150+
  • MB: XT PRO2
  • GPU: integrovaná
  • RAM: 28Mb SDRAM
PHP, MySQL, HTML, CSS, jQuery ...

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1247
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: PING dotaz

Příspěvekod Microsheep » 10 lis 2018 09:54

Toto ping neumí, ale umí to powershellový Test-Netconnection s parametrem -Port (můžeš vybrat číslo) nebo má parameter -CommonTCP a tam máš na výběr ty známé defaultní porty (HTTP, RDP,SMB,WINRM). Na rozdíl od nmapu, tento skenuje pouze TCP, nmap umí i UDP. Popřípadě pokud se jedná o veřejné adresy nebo počítače, kde jsou sedmičky (ty tenhle cmdlet nemají), tak používám webové služby třeba ping.eu, kde si rovněž ověříš otevřený port.

Jde se PINGnout jen přes PORT na vzdálený pc, když neznám jeho IP adresu, znám jen IP adresu routeru, ke kterému je vzdálený pc připojen? To nelze,že?. Děkuji za názor

Ještě k tomuto dotazu, ten jsem přehlédl. NAT funguje tak, že jsou počítače za ním skrytá pod IP adresou routeru. Tudíž pokud tak není nastaveno na routeru, pingnout do vnitřní sítě právě tu kameru, tak to samozřejmě nejde. Můžeš ověřit, že zařízení NATovaná služba na daném portu poslouchá. Například pokud je vystrčený HTTPS, můžeš zkontrolovat, jestli na HTTPS poslouchá. (většinou samotné kamery vystrčené nejsou a pokud ano tak jenom DVRka a to z ip adres, kdo mají mít přístup)

Pokud chceš kontrolovat internet v dané lokalitě, musel by jsi mít uvnitř sítě nějaký server, který bude komunikovat do internetu na určitý server, který jakmile nedostane odpověď, tak zjistí, že daná lokalita se nedostane k internetu nebo např. vypnutá elektřina, někdo nějaký firewall, neběží služba, která komunikuje. Viz. zabbix, nagios atd.

Příklad:
Test-Netconnection pc-help.cz -Port 443
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 255
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: PING dotaz

Příspěvekod shockwave » 10 lis 2018 10:18

Ještě jsem zkusil Telnet, ten se tváří, že to funguje. Nebo to není vhodný nástroj na ověření přes PORT? Děkuju

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1247
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: PING dotaz

Příspěvekod Microsheep » 10 lis 2018 10:28

Jo, nebo klidně telnet, na ten jsem zapomněl. Ten se teda musí instalovat přes funkce "Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows" (ale je to otázka minuty) nebo se dá ještě použít Putty.
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 255
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: PING dotaz

Příspěvekod shockwave » 10 lis 2018 11:20

Microsheep píše:Jo, nebo klidně telnet, na ten jsem zapomněl. Ten se teda musí instalovat přes funkce "Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows" (ale je to otázka minuty) nebo se dá ještě použít Putty.


Super, děkuji za pomoc a nápady. Fakt si toho vážím.

Dodatečně přidáno po 39 minutách 54 vteřinách:
Jen mám ještě blbý dotaz, co to vlastně znamená, když ten port bude jakoby zavřený-nepodaří se s ním navázat spojení, jen pro upřesnění, abych v tom měl jasno. Děkuji moc

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1247
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: PING dotaz

Příspěvekod Microsheep » 10 lis 2018 19:13

Zavřený port v tomhle pojetí znamená, že je filtrovaný nějakým firewallem.
Aby byl port otevřený a přístupný musí:
- služba/proces/aplikace na zařízení poslouchat na daném portu (většinou se používá pro ověření netstat nebo nmap na localhost)
- lokální firewall musí být správně nastaven, aby daný port pustil dál
- potom správně nastavit NAT na routeru/firewallu
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15231
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: PING dotaz

Příspěvekod ITCrowd » 10 lis 2018 20:36

PING se k portu neváže.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1247
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: PING dotaz

Příspěvekod Microsheep » 10 lis 2018 21:10

Presne tak, snad jsem to vysvetlil srozumitelne a nebylo to zavadejici, ping neni udp ani tcp.
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

verne
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: PING dotaz

Příspěvekod verne » 19 lis 2018 09:11

Ještě jsem zkusil Telnet, ten se tváří, že to funguje
showbox app online


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • CSGO ping
    od Lukylukee » 24 pro 2017 22:12 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    270
    od Lukylukee
    24 pro 2017 22:12
  • Ping Spikes.
    od Jobeloka » 10 lis 2018 14:53 » v Sítě - hardware
    0
    221
    od Jobeloka
    10 lis 2018 14:53
  • Nestabilní ping
    od ZdeneeG » 11 čer 2018 21:43 » v Sítě - hardware
    12
    1013
    od JegenaJk
    15 čer 2018 15:51
  • Ping v CS:GO
    od MakeBoostGamer » 17 úno 2018 13:07 » v Hry
    4
    366
    od jankoo
    17 úno 2018 14:48
  • Nestabilní ping
    od sqaro » 24 lis 2018 17:46 » v Sítě - hardware
    28
    695
    od ITCrowd
    29 lis 2018 19:38

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů