Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
rakato11
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod rakato11 » 02 led 2019 11:12

Dobrý den, mám router ADB VA2111 a na něm jsou napojení 3 účastníci. Potřeboval bych jednoho z nich zablokovat, je toto možné u tohoto routru?
Zde na fóru již je jedno téma vyřešené a zamčené, ale tam se jedná o router TP-Link Archer C5.
Děkuji za každý podnět.



Reklama
Petrfoo
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 723
Registrován: srpen 17
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod Petrfoo » 02 led 2019 11:26

A jak máš router zabezpečený? Přes heslo nebo přes MAC adresy?
Lenovo ThinkPad T480 | Intel Core i5-8250U | 8GB RAM DDR4 | Intel UHD Graphics | 256GB SSD
Dell Inspiron 15 7560 | Intel i5-7200U | nVidia GeForce 940MX | RAM 8GB DDR4 2400 MHz | 256GB SSD
Xiaomi Mi 8 | Snapdragon 845 | 6/128 GB

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15203
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod xbs » 02 led 2019 11:34

buď změň heslo nebo jednoduše povol MAC adresy těch dvou chtěnejch zařízení a třetí se už nepřipojí... hledej podobný nastavení v routru...

mac.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17350
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2019 11:49

Co si představuješ pod pojmem zablokovat? Zamezit přístupu do nastavení, zamezit přístupu k internetu, zamezit přístupu k síti? Jde jen o wifi, nebo i o LAN?
xbs: žádám tě zdvořile, aby ses nepletl do témat o kterých máš mizivou představu. Viz. např. zde viewtopic.php?f=41&t=204608
A pro oba - MAC adresou lze vyřešit připojení přes wifi. Jak víte, že tazatel nepožaduje "zablokování" i přes LAN?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15203
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod xbs » 02 led 2019 11:55

ITCrowd: uznávám že seš přes sítě machr, ale tady i v předešlym tématu sem poradil špatně či jak? řek bych že obojí sou nejjednodušší řešení...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17350
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2019 12:20

xbs: předešlé: vůbec jsi netušil, že DHCP server může být i jinde, než na routeru, okamžitě tazatele odkážeš na router s doporučenou IP adresou brány, která může být také jiná. To už by správněji bylo 192.168.x.1, tam většinou gateway najdeš. Nikde popis, jak se to zjistit. A samozřejmě může být gateway i na 10.0.0.138... Tedy tvá rada bude fungovat pouze za podmínek že:
- DHCP běží skutečně na routeru
- router má Ip 192.168.1.1
Spočítej si to statisticky. Screen hodnotím velmi kladně, obrázek hodně napoví...
tohle: Aniž bys věděl, co vlastně tazatel chce, dal jsi návod k zamezení přístupu pouze přes wifi. Když si odstřižená osoba vezme kabel, stejně se připojí.
Jako schopný hardwerář přece taky neplácneš první co tě napadne, ne? Přece se vyptáš, co a jak a nač.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15203
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod xbs » 02 led 2019 12:35

máš pravdu, chce to znát víc informací... asi něgdy rychlejš píšu než přemejšlim, každopádně sem v obou případech vycházel z toho, že home user chce nejjednodušší řešení, v druhym sem si pak představoval zamezení přístupu přes wifi na mobil...

Uživatelský avatar
rakato11
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod rakato11 » 02 led 2019 20:10

Všem se omlouvám, čekal jsem odpovědi přes email a já to neměl nastaveno v "Nastavení notifikací" takže až nyní jsem si to přečetl.
ITCrowd píše:Co si představuješ pod pojmem zablokovat? Zamezit přístupu do nastavení, zamezit přístupu k internetu, zamezit přístupu k síti? Jde jen o wifi, nebo i o LAN?

Potřebuji zablokovat jednoho uživatele přes LAN, na WIFI mám heslo. Potřebuji zamezit přístupu k internetu.
Naposledy upravil(a) rakato11 dne 02 led 2019 20:17, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17350
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2019 20:16

Tak znovu:
ITCrowd píše:Co si představuješ pod pojmem zablokovat? Zamezit přístupu do nastavení, zamezit přístupu k internetu, zamezit přístupu k síti?

Případně sem dej link na to vyřešené téma, ať víme, co vlastně chceš.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
rakato11
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod rakato11 » 02 led 2019 20:21

Tu je to téma co jsem vzpomínal: viewtopic.php?f=41&t=203831
Potřebuji zamezit přístupu k internetu.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17350
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2019 20:33

No hurá.
U tvého routeru to zřejmě nepůjde. Zkoušel jsem se něco dočíst v manuálu, ale neobjevil jsem nic. Zkus zapátrat v položce firewall, tam se občas něco schovává.
Je to pořád dokola. Nemůžete chtít funkce routeru po plečce za pětikilo. Pokud chcete router, musíte si koupit router - 2000+
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
rakato11
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zablokovat jednoho uživatele routru

Příspěvekod rakato11 » 04 led 2019 13:29

Děkuji za snahu pomoci. Chtěl jsem to zkusit ale moc velkou naděj jsem tomu nedával a proto jsem se obrátil zde na zkušené a předtucha se mi potvrdila. No nic se nedá dělat, nový router asi kupovat nebudu jelikož jsem invalidní důchodce a peněz je tak akorát. Bydlím v rodinném domě, na můj router jsem napojil svého tchána na žádost mojí ženy a od něho je napojena přes switch jeho další dcera se svým amantem. Oba nikde nepracují, nic neplatí jenom chlastají. Tchán nedá na ní dopustit a já ze svého všechno platím, manželka je také na jejich straně. Ale to patří někam jinam, děkuji za pomoc.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • výběr WIFI routru
    od xbs » 26 črc 2019 17:28 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    433
    od xbs
    26 srp 2019 16:15
  • Po restarte routru nejde pripojenie k internetu
    od ce3peo » 27 bře 2019 19:35 » v Sítě - hardware
    11
    775
    od ce3peo
    28 bře 2019 16:34
  • Jak zablokovat "spam" schůzku v google kalendáři?
    od DennyNet » 01 čer 2019 01:27 » v Komunikace na internetu
    0
    864
    od DennyNet
    01 čer 2019 01:27
  • Přehřívání jednoho jádra CPU
    od Blaser » 22 kvě 2019 20:36 » v Problémy s hardwarem
    11
    681
    od Blaser
    23 kvě 2019 19:21
  • Spojení videí do jednoho a přidání obrázků
    od krtenek » 14 led 2019 11:59 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    40
    5325
    od krtenek
    17 úno 2019 09:45

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti