Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde. Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4734
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod RIKI22 » 18 led 2019 17:13

Už si skúsil v Správca zariadení-Sieťové adaptéry, odinštalovať všetko ,okrem Lan a spraviť reštart ?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17279
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod ITCrowd » 18 led 2019 17:38

Zkus ještě jedno nastavení:
Položka Network/WAN. Zde zaškrtni "Use these DNS servers" a vyplň IP adresy DNS serverů tvého providera. Tím zařízení v síti nebudou žádat IP adresy webů od routeru, ale přímo od DNS. Routeru se tak ulehčí.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Martin63 » 20 led 2019 01:01

Michal.S píše:Tak asi po 15 minut opět výpadek úplně stejně.
WPK-PSK jsem tam zkoušel dát a nejde vůbec.
Nastavení DHCP je Enable 192.168.0.100 - 192.168.0.199 - default 192.168.0.1 primarní a sekundarní DNS jsou nuly :D
Tak že se to nepodařilo no..

Proč by to nemělo jít? Ona je to jediná možnost, jak otestovat, zda tvůj notebook funguje alespoň s b/g.

Dodatečně přidáno po 3 minutách 32 vteřinách:
ITCrowd píše:Zkus ještě jedno nastavení:
Položka Network/WAN. Zde zaškrtni "Use these DNS servers" a vyplň IP adresy DNS serverů tvého providera. Tím zařízení v síti nebudou žádat IP adresy webů od routeru, ale přímo od DNS. Routeru se tak ulehčí.

Oni ty TP-Linky nemají tak špatný CPU jak si zdánlivě myslíš. Používám TL-WR841N a funguje to naprosto bezproblémově. Do 100 Mbit tarifu nemá smysl dávat nic lepšího, jedině v případě, že má doma uživatel NAS, případně chce na domácí síti tahat nějaké objemnější soubory, jinak je to pro klasického uživatele naprosto zbytečná investice.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17279
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod ITCrowd » 20 led 2019 08:58

Martin63 píše:Oni ty TP-Linky nemají tak špatný CPU jak si zdánlivě myslíš. Používám TL-WR841N a funguje to naprosto bezproblémově. Do 100 Mbit tarifu nemá smysl dávat nic lepšího, jedině v případě, že má doma uživatel NAS, případně chce na domácí síti tahat nějaké objemnější soubory, jinak je to pro klasického uživatele naprosto zbytečná investice.
Ty tplinky jsou nanic. Prohledej si pc-help. Je tu asi 100tplinků a dva asusy (10a12rt - což není žádná hitparáda).
Ke 100Mbit tarifu - žádná z těch pleček nemá propustnost wan/lan 100%, když hooodně dobře, tak 80. Z toho plyne, že tvé tvrzení je nesprávné. Když si platíš 100Mbit a 20% rychlosti ztratíš na routeru, pak vyhazuješ 20% poplatku úplně zbytečně.
Neříkám, že je nikdy nelze použít - tam, kde je přiojeno jedno, dvě zařízení, rychlost je do 20Mbps, nehraješ, nestahuješ, nepřehráváš, řešíš v podstatě jen e-mail, proč ne. Počítač na kancelářskou práci je taky jiný a za jinou cenu, než na hry.
Používám TL-WR841N a funguje to naprosto bezproblémově.
To je právě ono. Ty jako dlouholetý rádce bys už měl vědět, že pokud něco funguje mě doma, neznamená to, že to bude fungovat jinde. Přesto se nejen ty, ale i další, právě na tohle odvolávají. Ani ty wokna nejsou na dvou počítačích identické, ani nainstalované programy, byť je třeba i HW stejný. Tohle skutečně použít nelze.


Michal: myslím, že je čas na to, zkusit live distribuci linuxu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Martin63 » 20 led 2019 17:02

Já jako dlouholetý rádce vím, že TL-WR841N dá oběma směry 96/98 Mb/s (vyzkoušeno již na 450+ domácnostech). Klidně ti někdy udělám exkurzi jestli chceš. :D Reálně ho neomezí ani 8 připojených zařízení na Wi-Fi (víc jsem netestoval). Ta rychlost se u tohoto levného Wi-Fi routeru opravdu 100% dělí, byť mi to zřejmě nikdy neuvěříš.

A protože tyhle Wi-Fi routery nakupuji neustále ve velkém množství, tak moc dobře vím, že před pár lety to byly pěkné krámy (ale to ASUS taky). Realita je však taková, že tenkrát to dávali všichni ISP do většiny domácností a z toho vzniká většina problémů zde na PC-HELPu. Každý ISP nakoupil hromadu TP-Linků a žádné ASUSy a z toho vznikla ta špatná statistika. :-(
Všechny TP-Linky, které měli na konci "ND" jsou plečky a některé "N" taky. HW revize TP-Linku znám skoro všechny z hlavy a vím jaké chyby která HW revize měla. Proto se vždy ptám na HW revizi, ona toho ta HW revize prozradí opravdu hodně.

Ale ano, máš částečnou pravdu. TP-Link má velmi špatnou pověst právě kvůli počátečním HW revizím, které se sekají a které v mnoha domácnostech běží dodnes s tím, že se router musí jednou týdně vyp./zap. Již dávno neplatí, že levný router od TP-Linku se seká. Téměř u všech TL-WR841N mám uptime několik měsíců a není problém.

Je mi úplně jasné, že spousta ISP dává do domácností ještě první a druhé HW revize, protože jich mají spoustu ve skladu. To je pak strašný problém. Já už je všechny ze sítě vyházel, ale ne všichni to udělali a tak je mi úplně jasné, že problémy se sekajícím TP-Linkem hned tak nevymizí... Ty Wi-Fi routery od TP-Linku většinou usmrtí až indukce při bouřce, nikoliv stáří a do té doby budou působit špatnou pověst.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17279
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod ITCrowd » 20 led 2019 19:30

Jó, už jsem si vzpomněl :-)
Naposled to skončilo na tom, že jsem chtěl po tobě screen z testu té rychlosti. Pak jsi na nějakou dobu zmizel :-)
A aby nedošlo k omylu - není to o značce. Je to o plečkách. Není to o providerech. Je to o tom, že si lidi klidně tu plečku koupí.
Uptime několik měsíců???? Moje cisko běží od roku 2004. Kvůli změně nastavení od providera restart 3x. No a několikrát vypadl proud.... Ještěže nezajišťuješ opravdové routery. Kdyby musely být všechny routery na internetu po pár měsících restartovány, to by to vypadalo...
A něco ke statistice - vždycky, když má někdo nějaký problém s konektivitou, vždycky je to plečka. Pokud je to router (2000+), pak jsou dotazy na nastavení.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Martin63 » 20 led 2019 22:25

ITCrowd píše:Jó, už jsem si vzpomněl :-)
Naposled to skončilo na tom, že jsem chtěl po tobě screen z testu té rychlosti. Pak jsi na nějakou dobu zmizel :-)

Jo, screen jsem neposlal, protože jsem neviděl žádný důvod utrácet své peníze za předražený ASUS a srovnávat to s TP-Linkem, který slouží přesně tak jak jsem popsal. Proč bych to měl dělat? Kvůli tvému fanatickému přesvědčení o prospěšnosti 1 Gbit Wi-Fi routerů a veřejné lásce k ASUSu? :lol: Jednou jsem si ten tvůj slavný ASUS krátce vyzkoušel u uživatele a co bych na něm měl obdivovat? (Konkrétně to byl ASUS RT-AC58U).
1.) Pomalost webového rozhraní (po každém uložení konfigurace čekat 6 vteřin na save?) Kdybych dával k lidem jakkoliv drahý ASUS, tak mi nastavení zabere o 3/4 času víc než u TP-Linku.
2.) Zahlcení paměti RAM po krátkém zobrazení grafů vytížení RAM?
3.) Nedávno se v tom krámu provedl upgrade firmware a nešla vzdálená správa přes https://, opravila to až další verze firmware.
Tohle u TP-Linku fakt neznám. S ASUSem si snad už děláš srandu. :D
Jinak testy jsem čistě na TP-Linku prováděl několikrát a rychlost se skutečně dělí. Samozřejmě v závislosti na protokolu. Pokud někdo začne sosat Torrenty a využívat tak jeden z nejagresivnějších protokolů, pak je jasné, že na ostatní klienty za NATem velká rychlost nezbude. To už pak chce aplikovat alespoň základní QoS pravidla. Někdy mi přijde, že jsi na některé věci oslepl a vůbec nečteš co píšu. Dál nevím co za test by sis konkrétně přál. Tyhle levnější Wi-Fi routery opravdu nemají USB port, takže ti asi těžko mohu ukázat přenos na FTP. Poslední funkční router za ty prachy s USB portem byl TL-WR842N, ale ten už se neprodává.

Na tvé dětské móresy, že "ASUS je nejlepší" a "router pod 2000,- Kč není router" jsem ztratil veškerou chuť a vůli ti cokoliv dokazovat.
ITCrowd píše:Uptime několik měsíců???? Moje cisko běží od roku 2004. Kvůli změně nastavení od providera restart 3x. No a několikrát vypadl proud.... Ještěže nezajišťuješ opravdové routery. Kdyby musely být všechny routery na internetu po pár měsících restartovány, to by to vypadalo...

Je též velmi zajímavé jak se chytneš přes uptime jenom proto, abys mi oponoval Ciscem. Už ti ale nedojde, jak je těžké ten uptime udržet déle než pár měsíců, když v naší díře vypadává proud každých pár měsíců. Pokud si myslíš, že má každý druhý uživatel doma UPS, tak to už jsi úplně mimo. :lol:
Jako člověk zaslepený IT nikdy nepochopíš, že v cca 90% domácnostech bohatě stačí něco ve stylu TL-WR841N. (Jasně, za pár let až bude optika do každé vesničky to vyhovovat nebude, ale to se zatím neděje...) Ten zbytek, který přijde na PC-Help jsou ti, kteří mají nějaký problém a rozhodně za něj nemůže nová HW revize TP-Linku, ale celková rozšířenost této firmy v domácnostech. Kolik domácností má doma TP-Link a kolik ASUS? Jasně, že vede na plné čáře TP-Link...

ITCrowd píše:A něco ke statistice - vždycky, když má někdo nějaký problém s konektivitou, vždycky je to plečka. Pokud je to router (2000+), pak jsou dotazy na nastavení.

Tak určitě, když takový Wi-Fi router má doma jen pár jedinců. :lol:

ITCrowd píše:Není to o providerech. Je to o tom, že si lidi klidně tu plečku koupí.

Opravdu si myslíš, že jsou ti poskytovatelé v silném konkurenčním prostředí tak blbí a dají k uživateli Wi-Fi router, který funguje tak strašně špatně, že přes něj pomocí http://www.speedtest.net nejde naměřit přes kabel rychlost, kterou si uživatel platí? (Mnohdy přesně 100 Mbit? Reálně cca těch 96/98 Mbit u TP-Linku). To by u nich ten uživatel dlouho nezůstal, protože dneska tě každej pokárá za nižší rychlost. Na to, že se router jednou týdně kousne si uživatelé u některých ISP tak nějak zvykli a tím pádem ISP vnutí uživatelům starší HW revizi, aby se toho krámu konečně zbavili. Tady vzniká ta špatná pověst a tady vznikají pravé problémy...

ITCrowd píše:Ještěže nezajišťuješ opravdové routery.


Možná by ses divil co všechno nezajišťuju... Níže zobrazený datový tok je z 90% tvořen 100 Mbit TP-Linky. Problém? Nemyslím si... všem to jede bez stížností. V síti jsou mnohem důležitější investice než NATující routery u uživatelů, které za 550,- Kč vytvoří na 100 Mbit lince stejnou službu jako předražený ASUS za 2000+,- Kč. (Pro admina dokonce i lepší službu, protože na rozdíl od ASUSu to webové rozhraní lítá opravdu rychle).

Ale neboj se, jednoho krásného dne D se zajisté shodneme, protože 1 Gbit do všech domácností se každým rokem nezadržitelně blíží. Pak je jasné, že bude alespoň v části domácnostech 1 Gbit Wi-Fi router. Do té doby to postrádá smysl, protože než ten den D nastane, tak 1 Gbit router již bude HW zastaralým dědkem. Valná část národa mimo velkých měst nemá doma dodnes ani těch 40 Mb/s, tak se s tím smiř a o uploadu raději ani nemluvě. Pro upload by u některých ISP mnohdy stačil i Wi-Fi router s normou 802.11b. :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17279
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod ITCrowd » 21 led 2019 08:23

Nevím, kde jsi vzal to, že jednoznačně preferuji asus. I když doporučuji routery, vždycky je tam i odpovídající tp-link, popřípadě další značka. To, že recenzuji routery od Asusu souvisí s tím, že mě oslovili, zda bych to nechtěl dělat, a já souhlasil. Asi mají lepší pí ár :-)
Sám Asus nemám, kdybych byl zaslepen, jak píšeš, asi bych ho měl, nemyslíš?
Na problémy s ram, které popisuješ, jsem nikdy nenarazil.
Co se týče rychlosti save při ukládání konfigurace - zde: viewtopic.php?f=117&t=155456 jsem to popsal. Je to prostě daň za přítulnější rozhraní. Pro uživatele, který si router nastavuje sám, je to rozhodně lepší. Pro toho, kdo nastavování dělá denně a ví kam sáhnout, zbytečně zdržující, v tom s tebou souhlasím. Nicméně, router stačí nastavit jednou. Pak už o něm nevíš. Takže těch pár vteřin neberu jako rozhodující.
A vzdálená správa? Správu přes WAN vždy vypínám. Pokud jednou nastavím, pak vše funguje a správu nepotřebuji. Pokud mám plečku, chápu, že se připojovat potřebuji.
A k preferenci routerů 2000+: ono v prvním zapojení stačí plečka. Pak ale uživatel chce třeba omezení šířky pásma, nebo připojí NAS, či TV a plečka začne padat. Těžko se pak vysvětluje, že to prostě plečka nedokáže. Chci-li po routeru funkce routeru, pak si musím koupit router. Tím není nijak dotčeno to, že pokud uživatel nepožaduje žádné funkce, má připojen jeden stolní PC, jeden ntb a mobil a rychlost připojení má do 50Mbps, klidně lze plečku použít. V takových případech taky volím levnější cestu. U rodičů s wifi 20/5 Mbps, kde je jeden stolní počítač a na wifi čtečka a sem tam mobil, plečka plně vyhoví. Uptime je pořád, přerušen jen výpadky proudu.
K tomu ještě malou zkušenost - např. netbox nabízí několik tarifů, pokud si vezmeš ten nejpomalejší, plečka to zvládne. Další věc, kterou netbox nabízí je zapnutí rychlosti 100Mbps pro tzv. metropolitní síť. Tohle, pokud to uživatel udělá, znamená pády pleček. A zajímavé je, že 100Mbitové cisco tohle přežilo bez komplikací. Proto ho taky pořád mám :-) A proto se investice do routeru vyplatí.
Gigabit LAN začíná mít význam při připojení více stolních počítačů a vždycky tam, kde je počítáno s NAS. Pokud je internetové připojení pomalé, pak lze řešit plečkou + gigabitovým switchem. A v neposlední řadě jde i o wifi, tam kde je pásmo 2,4GHz přecpané, doporučuji se poohlédnout po něčem, co umí 5GHz. Záleží prostě na tom, co uživatel chce a na místních podmínkách.
A ještě k providerům - každý provider nabízí nejlevnější řešení. Pak je tu na fóru plno dotazů k pádům, pomalým připojení, nedostatečná wifi a já nevím co ještě. Typicky hjůveje a comtrendy od kyslíku atd.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Martin63 » 21 led 2019 20:30

Přesně tak! A konečně jsme se k tomu dostali... :-) Huawei a Comtrend je pěknej šmejd. To nepoužívám ani jako AP. Nelze však házet všechny Wi-Fi routery za 600,- Kč do jednoho pytle. Věř si čemu chceš, ale nový TL-WR841N za pár facek zvládne 100 Mb/s oběma směry, nikoliv tvých zmiňovaných 50 Mb/s. (Proč furt zmiňuješ nižší rychlost než 100 Mb/s? Zmiňuji 100 Mb/s! => Přesněji tedy 96/98 Mb/s). Pád této "plečky" od TP-Linku takový datový tok rozhodně neznamená i při plném sosání a přesně to je ten důvod proč tyhle Wi-Fi routery používám. Fakt si myslíš, že bych si do sítě nasadil Huawei a neustále někam jezdil a stále řešil, že to padá? Kdepak.

Proč si myslíš, že do těch "pleček" lezu ze vzdálené správy? Kvůli tomu, že to padá? :lol: Co máš furt s tím padáním a nižší rychlostí než 100 Mb/s? :lol: Lezu tam většinou kvůli změně SSID a hesla. Nebývá to moc časté, ale když uživatel něco takového chce, tak k němu kvůli tomu nemusím jezdit. Dále se to hodí např. pokud se nějaké zařízení nechce k Wi-Fi routeru připojit. Třeba jsem se setkal se starším notebookem, který uměl jen kanály 3. - 11. Nemusel jsem kvůli tomu startovat auto a obětovat změně kanálu přes hodinu času. Vše jsem to díky vzdálené správě vyřešil na dálku. Není to tak lepší? :-)

Jak správně zmiňuješ, tak jsou i rozlehlé paneláky, kde je 2.4 GHz pásmo přervané. Tam je pak samozřejmě vhod 5 GHz Wi-Fi router (za předpokladu, že mají lidé alespoň jedno 5 GHz zařízení, což ani dnes bohužel nebývá moc časté).
Stále jsi mi ale nevysvětlil proč bych se měl od TL-WR841N držet dál, když ta "plečka" nepadá, dává 100 Mb/s oběma směry bez jakýchkoliv pádů, sekání, problémů a má jednu z nejlepších vzdálených webových konfigurací (a to i co se týče nechtěného restartu od uživatele zadním tlačítkem). Kromě toho tuhle "plečku" vyměním díky potřebě upgradu na 1 Gbit za X let. Určitě ne kvůli tomu, že by ta "plečka" chcípla.
Co se týče čistě Wi-Fi připojení, tak mnohem lepší je investovat do klientské antény na střeše než do Wi-Fi routeru, který jako TL-WR841N plně obhájí svoji bezvadnou spolehlivost a stabilitu.

Samozřejmě je jasné, že TL-WR841N nedám do nějakého velkého rodinného domu, kde je zapotřebí pokrýt X místností: Přízemí, druhé patro, garáž, sklep atd... Tam už sahám třeba po několika správně rozprostřených Ubiquiti Unifi. Ale do průměrné české domácnosti TL-WR841N bohatě, bohatě, bohatě stačí. ;)
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17279
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod ITCrowd » 21 led 2019 21:06

Řekl bych, že další diskuze je naprosto zbytečná. Časem lidi pochopí, že plečka je plečka, stejně jako už pochopili, že nejlevnější potraviny nejsou nejlepší. Budoucnost odvane plečky na smetiště, kam patří.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Michal.S
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: srpen 09
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod Michal.S » 22 led 2019 17:09

Ahoj,

omlouvám se, byl jsem pracovně mimo ČR (tak že bez přístupu na router samozřejmě), tak jsem nemohl řešit problém.
Každopádně jsem sledoval vlákno a moc jsem to nedočetl, tak že jestli tam bylo něco podstatného, tak mi to když tak připomeňte.

ITCrowd: Jak si napsal ohledně té nastavení sítě mám wan Connection Type nastaveno na : Static IP, bych musel přepnout na Dynamic IPa tam není vyplněná ani IP adresu, měl bych to teda přepnout a vyplnit podle poskytovatele ?

Děkuji Vám za rady a Váš čas.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17279
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wifi na notebooku se vypíná, ale jinde jde.

Příspěvekod ITCrowd » 22 led 2019 17:21

Jaaaaj, já se upsal :-)
Ne ve wan, ale v záložce DHCP.
Uvidíš tam položky Primary DNS a Sekundary DNS. Pravděpodobně tam budeš mít vyplněny nuly. Místo těch nul dej IP adresy DNS serverů poskytovatele.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Velmi pomalý internet na notebooku přes Wi-Fi doma, jinde OK
    od Pavla.94 » 10 led 2019 22:44 » v Problémy s hardwarem
    1
    489
    od petr22
    11 led 2019 05:52
  • Wi-fi adaptér se u notebooku stále vypíná
    od Aldovi » 12 črc 2019 18:25 » v Sítě - hardware
    1
    678
    od ShaneP12
    29 črc 2019 20:56
  • Nefunkční WiFi v notebooku
    od mk20 » 12 bře 2019 18:38 » v Problémy s hardwarem
    7
    653
    od RIKI22
    12 bře 2019 22:18
  • Wifi - na notebooku nejde
    od LuciC95 » 06 bře 2019 12:57 » v Sítě - hardware
    3
    694
    od ITCrowd
    07 bře 2019 13:56
  • Na notebooku nejde WiFi - Server DNS Neodpovídá
    od Shadehazard » 11 kvě 2019 16:40 » v Administrace sítě
    2
    1264
    od Shadehazard
    11 kvě 2019 16:51

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů