Ethernet

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Froxen
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Ethernet

Příspěvekod Froxen » 06 úno 2019 19:29

Zdravím. Moje otázka je lehká a absolutně hloupá. Jsem absolutní poleno co se týče techniky a proto se chcu zeptat vás. Koupil jsem si PC na který nejde WiFi ale jen ethernet a chce to jen propojit přez router. Takový menší problém je že router je na druhý straně baráku. Pomohlo byste takovýnu blbost jako já ? :lol:
Rád bych hlavně věděl jestli to jde nějak i přez wifinu nejlíp.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 06 úno 2019 19:31

Vítej na PC-HELP!
WiFi ti nedoporučím, protože signál na druhém konci nebude stát za nic. Doporučoval bych powerline, něco takového: viewtopic.php?f=117&t=165570
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Froxen
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Ethernet

Příspěvekod Froxen » 06 úno 2019 19:45

ITCrowd píše:Vítej na PC-HELP!
WiFi ti nedoporučím, protože signál na druhém konci nebude stát za nic. Doporučoval bych powerline, něco takového: viewtopic.php?f=117&t=165570

Jak koukám kde koukám nikde to už není k prodeji.
Co třeba tenhle ?https://www.czc.cz/power-line-230v/produkty
A ještě jedna otázka po který budu vypadat jako neandrtalec.
Jak tahle mašinka funguje ?

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36486
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Ethernet

Příspěvekod petr22 » 06 úno 2019 19:51

Kazdy adapter das do jedne elektricke zasuvky nejbliz k mistu, kde mas
dane zarizeni a zapojis do nej ethernet kabel z daneho zarizeni.

Spojeni mezi temi adaptery funguje po elektrickem rozvodu, muzes
takhle pripadne propojit i vic zarizeni nez dve.

Nebo natahni jeden hoooodne dlouhy kabel pres cely barak.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 06 úno 2019 19:55

Můžeš třeba: https://www.czc.cz/devolo-dlan-550-duo/190174b3/produkt
https://www.czc.cz/strong-powerline-500 ... 55/produkt
Pokud chceš gigabit, pak: https://www.czc.cz/netgear-powerline-10 ... 92/produkt
Pokud chceš k tomu i wifi, pak: https://www.czc.cz/tp-link-tl-wpa4220kit/141165/produkt

Princip je jednoduchý - využívá přenosových vlastností elektrického vedení. Napětí 230V 50Hz se "odfiltruje" a zbyde datový signál, se kterým lze pracovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Froxen
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Ethernet

Příspěvekod Froxen » 06 úno 2019 20:26

ITCrowd píše:Můžeš třeba: https://www.czc.cz/devolo-dlan-550-duo/190174b3/produkt
https://www.czc.cz/strong-powerline-500 ... 55/produkt
Pokud chceš gigabit, pak: https://www.czc.cz/netgear-powerline-10 ... 92/produkt
Pokud chceš k tomu i wifi, pak: https://www.czc.cz/tp-link-tl-wpa4220kit/141165/produkt

Princip je jednoduchý - využívá přenosových vlastností elektrického vedení. Napětí 230V 50Hz se "odfiltruje" a zbyde datový signál, se kterým lze pracovat.

Hodlám hrát celkem náročný hry i po internetu takže bych potřeboval co nejlepší tuhle vecičku ale ne zas s moc přestřelenou cenou.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 06 úno 2019 20:32

Pak můžeš rozhodně vyloučit wifi.
A můžeš jít do toho netgearu. Blbé je to, že nemá průchozí zásuvku, ale zase parametry a cena jsou příznivé. Rozhodnout se musíš sám.
Ovšem, jestli má tvůj router jen 100Mbitové porty, pak je to fuk.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Froxen
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Ethernet

Příspěvekod Froxen » 06 úno 2019 20:49

ITCrowd píše:Pak můžeš rozhodně vyloučit wifi.
A můžeš jít do toho netgearu. Blbé je to, že nemá průchozí zásuvku, ale zase parametry a cena jsou příznivé. Rozhodnout se musíš sám.
Ovšem, jestli má tvůj router jen 100Mbitové porty, pak je to fuk.

Takže netgear je podle vás nejlepší řešení ?
Já jen že bych celkem rád měl internet k dispozici co nejdřív takže to celkem spěchá.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 07 úno 2019 07:59

Ten netgear má dle mě nejlepší poměr cena/výkon. Ale odstačující by měly být i ty ostatní.
Objednej přes net, kdyby to nechodilo, vrátíš do 14 dnů.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Notebook nedetekuje připojení ethernet kabelu.
    od OrganTv12 » 30 říj 2018 18:01 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    611
    od OrganTv12
    30 říj 2018 18:01
  • Adaptér Ethernet nemá platnou konfiguraci protokolu IP
    od jakubstrycek96 » 16 pro 2018 16:02 » v Problémy s hardwarem
    6
    516
    od petr22
    16 pro 2018 19:19
  • Adaptér Ethernet 2 nemá platnou konfiguraci protokolu IP.
    od ondrejfromsweden » 29 srp 2018 14:34 » v Internet a internetové prohlížeče
    10
    1157
    od drobino
    29 srp 2018 18:09
  • Ethernet ovladač pro Windows XP 32.bit
    od Honzapc » 13 úno 2019 18:25 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    285
    od zeus
    13 úno 2019 18:29

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti