rada se zapojením routeru Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 748
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 08 úno 2019 18:38

[attachment=0]síť 2.jpg[/attachment]
[attachment=1]síť.jpg[/attachment]

tak takhle
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2019 18:41

Vidíš, že to jde :-)
Zkusil jsi zadat do prohlížeče adresu 192.168.10.1? Ukázalo se ti přihlášení?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 748
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 08 úno 2019 18:43

ano chce to po mě heslo,které neznám.Jak jsem psal router měl být nastaven poskytovatelem a nastavil i SSID a heslo k wifi.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2019 18:46

OK.
Takže zkus jen tak admin/admin. To asi nepůjde.
Pokud to nepůjde tak se ozvu za cca hodku a půl. Prozatím udělej to, že se připojíš napřímo, zadáš ipconfig /all a pečlivě opíšeš
IP adresu
Masku
Bránu
DHCP
DNS servery.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 748
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 08 úno 2019 18:47

admin jsem zkoušel jako první bohužel,S ručním vyplněním už jsem to taky zkoušel a nepomohlo to .

kurčák
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod kurčák » 08 úno 2019 20:13

a neroutuje nahodou antena, pak by stacilo, hodit kabel z WAN do LAN vypnout a zapnout routr

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2019 20:39

Takže - nic jsem nepsal o ručním vyplnění. Pokud nebudeš dělat jenom to a přesně to, co ti radím, žádného výsledku se nedoberem Tohle si přečteš aspoň pětkrát, stáhneš do počítače a NEBUDEŠ! dělat nic jiného.

Pravděpodobně je připojení vázáno na MAC adresu.

1. Je možné, že provider má už platnou MAC adresu routeru zadánu. K přechodu na jinou MAC dochází nejčastěji mezi druhou a třetí hodinou ráno. Tedy je možné, že zítra už router fungovat bude, naopak přestane fungovat přímé připojení počítače. Můžeš tedy počkat a uvidíš.

2. Pokud tomu tak není a připojení je vázáno na MAC adresu síťové karty, budeš muset restartovat router do továrního nastavení. Dobře si rozmysli, zda to chceš, celé nastavení pak budeš muset udělat sám.
- odpoj router od WAN portu
- podrž tlačítko reset více než 5 sekund
- připoj počítač k LAN portu
- zkontroluj, zda je přidělena IP adresa (ipconfig) a zjisti číslo brány (bude asi 192.168.0.1, nebo 1.1.
- napiš tuto ip adresu do prohlížeče. Mělo by se zobrazit přihlášení. Pokud ne, zkus napsat tplinkwifi.net
- heslo bude admin/admin
- nejprve si router vyžádá změnu hesla, vyber si jméno a heslo - toto bude pro vstup do routeru, někam si ho zapiš
- v nastavení klikni na Advanced (nahoře)
- přejdi do menu Network/MAC Clone.
TPLmac.png

- pečlivě si opiš původní MAC adresu!!! - červený rámeček
- stiskni tlačítko Clone MAC Address
- přejdi do nabídky WAN
- zkontroluj nastavení Dynamic IP
TPLwan.png

- přejdi do položky LAN
- nastav IP adresu na 192.168.10.1, masku na 255.255.255.0
TPLLan.png

- přejdi do nabídky DHCP
- nastav DHCP jak je ve screenu
TPLdhcp.png

- stiskni Save
- počkej, až si router uloží informace.
- zkontroluj pomocí ipconfig přidělenou IP adresu (měla by být 192.168.10.1xx)
- připoj kabel internetu do WAN
- do adresního řádku prohlížeče napiš 192.168.10.1
- přihlaš se do administrace routeru (už novým jménem a heslem)
- zkontroluj status, položku WAN
TPLwanSet.png


A teď - pokud tam kde teď vidíš nuly budou vyplněny IP adresy, máš vyhráno. Pokud ne, skončil jsi (pravděpodobná vazba na hostname, které neznáme)

Pro první případ - ověř, že ti na PC funguje internet, měl by.
Pak vejdi do nastavení wifi, nastav SSID region atd.
TPLwifi.png

A pak nastav zabezpečení wifi (Security)
TPLwifiset.png


Stejně tak nastavíš WiFi 5GHz.
Tím je základní nastavení provedeno.

RIZIKA! Je klidně možné, že provider váže konektivitu i na hostname. Pak ten postup nebude fungovat.
Pokud provider chce MAC adresu a tu dle bodu 1. změní, pak ti zítra internet fungovat nebude. Pak jsou dvě možnosti:
a) provider nastavil původní MAC adresu routeru - v tom případě v menu Metwork/Clone MAC a zde vypíšeš tu MAC adresu, kterou sis zapsal a internet se rozjede.
b) provider nastavil úplně jinou MAC adresu, v tom případě budeš kompletně bez internetu a musíš kontaktovat providera.

Je jen na tobě, jak se rozhodneš.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 37 vteřinách:
kurčák píše:a neroutuje nahodou antena, pak by stacilo, hodit kabel z WAN do LAN vypnout a zapnout routr

Nedomnívám se. Na routeru by v tomto případě nebylo povoleno DHCP.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

kurčák
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod kurčák » 08 úno 2019 21:01

pravda, nevsim jsem si ze dhcp mu dava adresu..

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 748
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 08 úno 2019 21:18

Doufám že se neurazíš,ale zkusil jsem kabel z toho napájení místo do WAN dát do LAN a net jede,ale wifina stále ne.S tím nastavováním radši počkám do zítra co to provede.
Takže základní problém stále nevyřešen jen informuji.
Ps: to ruční vyplnění ip atd jsem zkoušel dříve než jsem sem napsal :-)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2019 21:22

Net ti pojede, pokud síťovka dostane adresu, kterou má a ne od dhcp z routeru. Další zařízení už ovšem připojit nepůjde. Buď tě to vykopne, nebo se nepřipojí.
Přijdeš na to tak, že síťovka bude mít IP adresu, kterou sis zapsal a ne 192.168.10.1xx.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 748
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 08 úno 2019 21:24

jj pravdu máš telefon se k wifi nepřipojí.Takže prozatím děkuji a počkáme do zítra jestli se to umoudří.
Takže okolo 12 tedy zapojím router tak jak má být a nechám ho do rána? je to správný postup?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2019 21:33

Jestli mám pravdu, pak zítra, až pustíš počítač, tak už se nepřipojí. V tom případě zapojíš router a mělo by to naskočit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rada se zapojením frontpanelu (ke zdroji?)
    od TuloKaloNakerManza » 06 dub 2019 11:37 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    20
    372
    od TuloKaloNakerManza
    06 dub 2019 13:47
  • Problém s zapojením mikrofonu
    od HonzaR33 » 24 čer 2018 21:06 » v Vše ostatní (sw)
    9
    632
    od xbs
    25 čer 2018 10:26
  • Problém se zapojením dvou monitorů
    od HerpCZ » 17 říj 2018 13:25 » v Problémy s hardwarem
    1
    393
    od HerpCZ
    19 říj 2018 15:31
  • Fan Controller pomoc s vyběrem a zapojením.
    od heavyblack1 » 05 zář 2018 21:27 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    434
    od vuLva
    06 zář 2018 11:15
  • Kúpa routeru
    od nermitus » 25 bře 2019 15:14 » v Vše ostatní (hw)
    2
    300
    od nermitus
    26 bře 2019 20:27

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host