rada se zapojením routeru Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 08 úno 2019 21:45

ok nechám to tedy napřímo
a měl jsi pravdu jak jsem se připojil přes telefon k wifi tak pc se seklo a vyhodilo chybu.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 08 úno 2019 23:27

Jistěže. Počítačová síť má svá pravidla. Jedno z nich je to, že dva DHCP servery na jedné síti neběží.
Nicméně - pokud se mobil při tomto zapojení (WAN kablík do LAN) připojil na internet, pak to znamená, že připojení by nemělo být vázáno ani na hostname, ani na MAC adresu. Což pravděpodobně posouvá problém někam jinam...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 09 úno 2019 08:37

Takže problém stále přetrvává.
ano při zapojení (WAN kablík do LAN) se mobil připojil a pc vyhodilo hlášku cosi o ip a chybě.
připojení i nastále běží na přímo v pohodě bez routru,jak zapojím router tak už sice svítí na něm vše zeleně pc se tváří,že je připojeno i proběhne přenos nějakých paketů,ale na net se nedostanu(myšleno na nějaké www stránky)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 09 úno 2019 09:11

Takže poprosím:
přímě připojení, výpis "ipconfig /all"
se zapojeným routerem, výpis "ipconfig /all".
A se zapojeným routerem o výpis "ping 77.75.79.39".
A ještě - pokud ping projde OK, pak zkus tuto IP adresu napsat do prohlížeče. Co se satne pak?
ITCrowd píše:Jinak pokud pravoklikneš do okna příkazového řádku a z nabídky vybereš "vybrat vše" (text zbělá) a pak stiskneš enter, pak se obsah okna vloží do schránky a můžeš ho sem dát jako text (Ctrl+V).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 09 úno 2019 10:49

na přímo

Název hostitele . . . . . . . . . : admin
Primární přípona DNS. . . . . . . :
Typ uzlu . . . . . . . . . . . . : neznámý
Povoleno směrování IP . . . . . . : Ne
WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne

Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti 2:

Přípona DNS podle připojení . . . :
Popis . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast
ernet NIC
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-E0-4C-4D-17-04
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 192.168.10.101
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.10.1
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.10.1
Servery DNS . . . . . . . . . . . : 10.100.0.100
10.10.10.10
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 9. února 2019 8:31:08
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 12. února 2019 8:31:08

C:Program FilesPDFCreatorImages2PDF>

[size=85][color=green]Dodatečně přidáno po 10 minutách 51 vteřinách:[/color][/size]
Zapojený router

Images2PDFC: Console application of Images2PDF.
Copyright by pdfforge GbR (c) 2010, 2011

Use the parameter /? for more information.

C:Program FilesPDFCreatorImages2PDF>ipconfig/all

Konfigurace protokolu IP systému Windows

Název hostitele . . . . . . . . . : admin
Primární přípona DNS. . . . . . . :
Typ uzlu . . . . . . . . . . . . : neznámý
Povoleno směrování IP . . . . . . : Ne
WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne

Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti 2:

Přípona DNS podle připojení . . . :
Popis . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Eth
ernet NIC
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-E0-4C-4D-17-04
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 192.168.10.101
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.10.1
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 192.168.10.1
Servery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.10.1
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 9. února 2019 10:50:57
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 10. února 2019 10:50:57

C:Program FilesPDFCreatorImages2PDF>ping 77.75.79.39

Pýˇkaz PING na 77.75.79.39 s d‚lkou 32 bajt…:

OdpovŘÔ od 100.76.29.3: Cˇlově hostitel nenˇ dostupně.
OdpovŘÔ od 100.76.29.3: Cˇlově hostitel nenˇ dostupně.
OdpovŘÔ od 100.76.29.3: Cˇlově hostitel nenˇ dostupně.
OdpovŘÔ od 100.76.29.3: Cˇlově hostitel nenˇ dostupně.

Statistika ping pro 77.75.79.39:
Pakety: Odeslan‚ = 4, Pýijat‚ = 4, Ztracen‚ = 0 (ztr ta 0%),
Pýibli§n  doba do pýijetˇ odezvy v milisekund ch:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Pr…mŘr = 0ms

C:Program FilesPDFCreatorImages2PDF>

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 09 úno 2019 11:09

Tak moje důvěra v poskytovatele byla příliš veliká :-)
Chci ti poděkovat za trpělivost, ale bez diagnózy a bez tvé spolupráce by mě tento problém vůbec nenapadl...
Router je špatně nastaven - má na WAN portu i na LAN portu síť 192.168.10.xxx, to nemůže fungovat.
=> nezbývá, než tovární reset a nastavení uvedené výše (MAC Clone nejspíš můžeš vynechat), nebo reklamace u poskytovatele a žádost o přenastavení.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 09 úno 2019 11:16

Taže jedině dostat z provozovatele heslo?
nebo co bude jednodušší?
nebo může provozovatel na dálku změnit výše uvedené?Protože mi paní říkala ,že pokud budu chtít změnit heslo k připojení wifi mám zavolat a oni to změní.

Uživatelský avatar
drobino
Level 3
Level 3
Příspěvky: 631
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod drobino » 09 úno 2019 12:14

V malování dej "uložit jako", ne jen "uložit", pak můžeš zvolit jaký formát se má uložit včetně jpg viz obrázek je to sice z win 10 ale xpečka tu možnost myslím měli taky.
malovani.jpg
Já ten odkaz prubnul a nastavení sítě 192.168.10.xxx brána je nastavena 192.168.10.1 to bude nejspíše i adresa routeru tp link. POkud máš pc nastavené automatické získávání ip z dhcp pak ti routuje i anténa na střeše takže bych tp link zkusil připojit jako switch tedy kabel zapojil do lan portu ne wan.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 09 úno 2019 12:17

drobino
ano to lze a funguje pokud dám kabel místo Wan do Lan,ale pouze pro jedno zařízení,pokud se připojím telefonem k wifi tak mě to vyhodí internet v pc již řešeno.

Uživatelský avatar
drobino
Level 3
Level 3
Příspěvky: 631
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod drobino » 09 úno 2019 12:18

Tady už jsou tři stránky já už jsem fakt slepý.

Dodatečně přidáno po 17 minutách 6 vteřinách:
ITCrowd ti psal co máš udělat co je pro tebe nejjednodušší musíš vědět ty. Já osobně bych resetoval router a zkusil jej přenastavit jak už ti psali v případě že to nepůjde stejně poskytovatele budeš muset kontaktovat a vyřešit to s ním.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 09 úno 2019 13:36

Ještě POZOR!
Pokud se do toho pustíš sám, pak v postupu, co jsem ti dal musíš udělat změnu.
A to:
V Network/LAN nesmí být 192.168.10.1! Můžeš klidně nechat výchozí 192.168.1.1
A v nastavení DHCP nesmí být 192.168.10.100 - 199, ale 192.168.1.100 -199
Jinak by to zase nefungovalo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 09 úno 2019 14:33

Ještě se zeptám předpokládám že pokud bych cokoli zvrtal stále mohu jet napřímo bez routru že?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s zapojením mikrofonu
    od HonzaR33 » 24 čer 2018 21:06 » v Vše ostatní (sw)
    9
    578
    od xbs
    25 čer 2018 10:26
  • Fan Controller pomoc s vyběrem a zapojením.
    od heavyblack1 » 05 zář 2018 21:27 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    411
    od vuLva
    06 zář 2018 11:15
  • Problém se zapojením dvou monitorů
    od HerpCZ » 17 říj 2018 13:25 » v Problémy s hardwarem
    1
    361
    od HerpCZ
    19 říj 2018 15:31
  • Výběr routeru
    od Johny0x5 » 25 úno 2018 14:05 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    12
    613
    od ITCrowd
    26 úno 2018 12:59
  • Nefungování routeru
    od Sixboom » 19 kvě 2018 08:20 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    426
    od Sixboom
    19 kvě 2018 12:19

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti