rada se zapojením routeru Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 09 úno 2019 14:43

Přesně tak :-)
Kdyby sis nevěděl rady, přepojíš internet do karty a napíšeš sem.


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 09 úno 2019 15:49

[attachment=0]nastavení.JPG[/attachment]

To nastavení je tu trochu jiné a nikde nevidím clonování mac.
nastavil jsem heslo a jméno wifi, ale mobil se mi nepřipojí.
Jinak už mám klasické zapojení z antény do WAN a z LAN do pc a net jede.
Tak už i fakčí wifi
Ale prosím koukni na to nastavení co případně změnit,tohle se nastavilo samo při nějakém quick něco.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 09 úno 2019 16:30

Místo quick jsi měl hned přejít do "Advanced", to jsem psal...
Dej mi screen Network/internet a Network/LAN settings.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 09 úno 2019 16:37

Ano nejdříve jsem dal advaced,ale nikde nešla dát to clonování MAC tak jsem rysknul to quicke.Kdyžtak dám znovu reset pokud je to problém.
Jen otázka když jsem připojen k netu dostanu se jen k loginu k napájecímu adaptéru je to normální?
do routru se dostanu jen pokud ho odpojím od antény.
Jinak LAN setting je viz výše

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 09 úno 2019 16:39

ITCrowd píše:Tak moje důvěra v poskytovatele byla příliš veliká :-)
Chci ti poděkovat za trpělivost, ale bez diagnózy a bez tvé spolupráce by mě tento problém vůbec nenapadl...
Router je špatně nastaven - má na WAN portu i na LAN portu síť 192.168.10.xxx, to nemůže fungovat.
=> nezbývá, než tovární reset a nastavení uvedené výše (MAC Clone nejspíš můžeš vynechat), nebo reklamace u poskytovatele a žádost o přenastavení.

Tady jsem psal, že MAC Clone můžeš vynechat. To je pak těžké, to uznáš :-)

Dodatečně přidáno po 2 minutách 18 vteřinách:
A tady, že nemáš nastavit desítku.
ITCrowd píše:Ještě POZOR!
Pokud se do toho pustíš sám, pak v postupu, co jsem ti dal musíš udělat změnu.
A to:
V Network/LAN nesmí být 192.168.10.1! Můžeš klidně nechat výchozí 192.168.1.1
A v nastavení DHCP nesmí být 192.168.10.100 - 199, ale 192.168.1.100 -199
Jinak by to zase nefungovalo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 09 úno 2019 16:46

zde scren[attachment=0]nastavení.JPG[/attachment][attachment=1]nastavení1.GIF[/attachment]
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 09 úno 2019 16:50

Ten horní je blbě, spodní dobře.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 09 úno 2019 16:53

pardon ten horní byl původní a po opravě je ted ten spodní screen
S tou MAC adresou jinou než je při ipconfig/all si asi hlavu lámat nemusím či ano?
jde nějak zesílit signál wifi? tedy krom větších antének či nějaké extra krabičky,mam pokoj přes dvě stěny a telefon píše slabý signál.vzdálenost od routeru cca 8 m

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 09 úno 2019 16:57

Ne, to opravdu nemusíš. To byl jen můj předpoklad možné nefunkčnosti, který byl nepravdivý :-)
Teď mi ještě dej screen položky internet a LAN settings.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 09 úno 2019 17:10

[attachment=0]int.JPG[/attachment]

LAN seting máš přeci výše či co mám jiného postnout?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod ITCrowd » 09 úno 2019 17:31

Já tam vidím vždycky něco jiného, než by pod tou položkou mělo být :-)
Nemáš tam, když klikneš na "Advanced" pole "Status"? Vypadá nějak takto:
TPLstat.png


Jestli ne, tak se na to asi můžeme vykašlat. Funguje to, což jsme chtěli :-)
Kdyby se vyskytl problém, můžeš se sem obrátit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

mafian
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 739
Registrován: leden 07
Pohlaví: Muž

Re: rada se zapojením routeru

Příspěvekod mafian » 09 úno 2019 17:37

[attachment=0]int.JPG[/attachment]

jo tak tohle jsi chtěl už jsem doma :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s zapojením mikrofonu
    od HonzaR33 » 24 čer 2018 21:06 » v Vše ostatní (sw)
    9
    578
    od xbs
    25 čer 2018 10:26
  • Fan Controller pomoc s vyběrem a zapojením.
    od heavyblack1 » 05 zář 2018 21:27 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    411
    od vuLva
    06 zář 2018 11:15
  • Problém se zapojením dvou monitorů
    od HerpCZ » 17 říj 2018 13:25 » v Problémy s hardwarem
    1
    361
    od HerpCZ
    19 říj 2018 15:31
  • Výběr routeru
    od Johny0x5 » 25 úno 2018 14:05 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    12
    613
    od ITCrowd
    26 úno 2018 12:59
  • Nefungování routeru
    od Sixboom » 19 kvě 2018 08:20 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    426
    od Sixboom
    19 kvě 2018 12:19

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti