Připojení TV Samsung pomocí LAN Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

miguelkol
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: srpen 19
Pohlaví: Muž

Připojení TV Samsung pomocí LAN  Vyřešeno

Příspěvekod miguelkol » 03 srp 2019 23:59

Ahoj,

prosím o radu a pomoc. Jsem už zoufalej a nevim co mam dělat s připojením televize na internet pomocí LAN.
Poskytovatel O2 a modem ZyXEL VMG8924-B30A

V problematice připojování IP adres, DNS, DHCP atd se absolutně nevyznám a tak jsem zkoušel postupovat podle různých článků a rad na fórech atd. Bez výsledku. Co jsem vypozorovat:
Pokud vše dám do defaultního nastavení, vypnu televizor a modem - kde před tím povolím DHCP tak průběh je následující:

- propojím modem a televizor LAN kabelem
- zapnu modem, který se začně načítat a rozsvítí se i LED kontrolka, která informuje o připojení LAN kabelu
- zapnu televizor, který mě informuje, že bylo detekováno připojení kabelem a zda chci toto nastavit.
- na modemu svítí téměř vše kromě aktivního připojení k internetu - LED u zásuvky z LAN kabelem také svítí
- jakmile se má aktivovat připojení na internet, respektive se aktivuje, tak LED i LAN zhasne.
- chci v televizoru na stavit připojení kabelem, ale nejde to.
- při opakování se na TV zobrazí IP adresa 169.254.129.32, Maska podsítě 255.255.0.0. + MAC adressa
Brána a Server DNS jsou 0.0.0.0.
Televizor mě informuje abych povolil DHCP, nebo zadal IP adresu, Masku, Bránu a DNS ručně = buď jsem vždy zadával špatně, nebo prostě nevím.
Zarážímě i to, ta LED indikace prostě vždy přestane svítit.
V příloze posílám print screen nastavení modemu.

Budu rád za jakoukoliv pomoc,nebo radu.

p.s.: To stejné řeším s připojením na zesilovač NAIM UNITY ATOM. Když je LAN kabelem připojen k modemu a modem se načítá, tak se na zesilovači potvrdí připojení a zobrazí se IP Adresa. V momentě jak modem naběhne tak LED indikace LAN zhasne a na zesilovačí se objeví not connected.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
dvorakj
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3265
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN

Příspěvekod dvorakj » 04 srp 2019 08:27

musis v tv povolit dhcp
nebo na ni nastav:
ip: 10.0.0.33
maska: 255.255.255.0
brana: 10.0.0.13
dns: 8.8.8.8

miguelkol
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: srpen 19
Pohlaví: Muž

Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN

Příspěvekod miguelkol » 04 srp 2019 10:27

Děkuji za rychlou reakci.

Bohužel nefunguje a stav je pořád stejný.

V TV nejde nikde povolit nebo zakazat DHCP - tuhle informaci mi píše televize, když se jí nepodaří pomocí kabelu připojit, abych povolil DHCP na modemu/u poskytovatele, což mám. Pro představu ještě posílám pár screen shotů obrazovky.

Zašinám si říkat jestli to prostě není modeme a nemám si pořídit něco kvalitnějšího.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8506
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN

Příspěvekod richchie » 04 srp 2019 10:46

Co to nejdřív zkusit takhle?
https://www.o2.cz/osobni/podpora

https://www.o2.cz/osobni/techzona-modemy-pro-adsl-vdsl/zyxel-vmg8924-b30a.html?article=481101

jinak co se týče samsungu a netu tak bez problému.Když jsem připojoval můj tak jsem jen dal kabel a net si tv nastavila sama a bez problémů fungoval.Jinak O2 ty šmejdy nechci ani vidět.

miguelkol
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: srpen 19
Pohlaví: Muž

Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN

Příspěvekod miguelkol » 04 srp 2019 10:55

Nerozumím proč nastavovat na modemu službu multi. Nemám O2 TV a nikdy mít nebudu :-D.
Využívám víceméně pouze Netflix. Chápu správně, že toto nastavení je pro O2 TV a připojení set topo boxu? Nebo to má i jiný váznam?

Jako nastavení přes Wi-Fi šlo absolutně bez problémů, ale nad LAN už trávím 4 odpoledne a jsem prostě bezradný. Zoufalství...

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8506
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN

Příspěvekod richchie » 04 srp 2019 11:00

Tak projít nastavení-https://www.o2.cz/osobni/techzona-modemy-pro-adsl-vdsl/zyxel-vmg8924-b30a.html

a zjistit jaký port používá O2 tv.Možná máš kabel na net jen ve špatné dírce.

dvorakj
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3265
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN

Příspěvekod dvorakj » 04 srp 2019 11:04

brana ma byt 10.0.0.138
nenapsala se mi 8 na konci

kdyz to nastavis, das ping z pc, co je na te same siti, tak se to ozyva zpet?
ping 10.0.0.33

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9495
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN

Příspěvekod zeus » 04 srp 2019 11:18

Zarážímě i to, ta LED indikace prostě vždy přestane svítit.

Zkus na tom kabelu i jine zarizeni, prip. ho vymen za jiny.
A zkontroluj to nastaveni O2TV - obvykle je to port LAN2.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

miguelkol
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: srpen 19
Pohlaví: Muž

Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN

Příspěvekod miguelkol » 04 srp 2019 11:21

dvorakj píše:brana ma byt 10.0.0.138
nenapsala se mi 8 na konci

kdyz to nastavis, das ping z pc, co je na te same siti, tak se to ozyva zpet?
ping 10.0.0.33


PING 10.0.0.33 (10.0.0.33) 56(84) bytes of data.
--- 10.0.0.33 ping statistics ---
5 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 4061ms

Dodatečně přidáno po 23 minutách 5 vteřinách:
zeus píše:
Zarážímě i to, ta LED indikace prostě vždy přestane svítit.

Zkus na tom kabelu i jine zarizeni, prip. ho vymen za jiny.
A zkontroluj to nastaveni O2TV - obvykle je to port LAN2.


Zkoušel jsem i na zesilovači NAIM UNITY ATOM a vlastně to stejné. Dokud se modem načítá tak zesilovaš hlásí že je připojen pomocí LAN kabelu. Jak modem naběhne kompletně tak se připojení pomocí LAN ztratí.

Teď jsem zkoušel přímo do počítače(iMAC) a to stejné. Dokud modem nabíhá tak LED svítí zeleně, jakmile naběhne tak dioda u LAN zhasně a konec.

Ale i když zhasne a například odpojím LAN kabel z televizoru tak ten zahlásí že kabel byl odpojen.

Jedu do města koupit jiný kabel, z čehož jsme pekelně nervózní protože ten LAN kabel co mám teď je opravdu perfektní Kategorie 6a - tak jestli to valstně taky pro ten modem není probém :-/ Tento kabel mám hlavně kvůli rychlosti přenosu, stínení a použitých materiálu od firmy Orchestra Instruments.

dvorakj
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3265
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN

Příspěvekod dvorakj » 04 srp 2019 12:14

staci koupit obyc 5e, vyhodil si zbytecne penize... a na zkousku stacilo vymenit kabel z wan do lan, ale tak jak si sel koupit novy, tak ok.
modem, nebo co to je, vyhod a kup novy.
predtim si opis vsechny udaje na strane wan.
LAN si nastavis podle sebe

a nepripojuj prvni TV, ale notebook nebo pc, at vyradime vliv tv

miguelkol
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: srpen 19
Pohlaví: Muž

Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN

Příspěvekod miguelkol » 04 srp 2019 13:36

Kabel mam a jedu domů. Zarizeni koupim nove namisto ZyXEL co jsem dostal od O2. Mam vyhlidli jeden od ASUS, ale to me ude dnes.
WAN mam udelany print screen. V zasuvce WAN na modemu jsem nikdy nic pripojeneho nemel. Pouze LAN a pripojeny kabel do DSL

dvorakj
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3265
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Připojení TV Samsung pomocí LAN

Příspěvekod dvorakj » 04 srp 2019 13:38

no mas v tom trochu hokej, ale neva :-)
No zkus to s tim kablem. ohledne noveho zarizeni si nech poradit, je tu par borcu, co doporuci dobry dsl router. (adsl, vdsl?)

Dodatečně přidáno po 18 minutách 34 vteřinách:
jeste bys mel zkusit tovarni nastaveni toho routeru a cele si to nastavit znova.
wan das tak, jak mas
LAN nastavis znova, nechas default podsit, co ti to vytvori.
na nb pak pomoci ipconfig /all zjistis branu, masku.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Samsung Galaxy S7 - odemykani pomoci otisku prstu
    od Marfi6 » 15 srp 2019 01:52 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    528
    od Skeleton
    15 srp 2019 06:38
  • Připojení pomocí USB síťové karty
    od jimbo009 » 14 zář 2019 21:01 » v Sítě - hardware
    21
    1510
    od ITCrowd
    15 zář 2019 20:13
  • jak mít nejlepší zvuk s pomocí nastavení nebo s pomocí nějakého softwaru
    od ibro79 » 28 pro 2018 19:43 » v Taktování a další úpravy PC
    53
    4979
    od richchie
    25 led 2019 20:08
  • RTX 2070 QHD Samsung C27JG5 VS RTX 2060 fullHD Samsung C24FG73
    od Rubera » 16 úno 2019 12:20 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    1391
    od Azmir
    02 črc 2019 22:47
  • Zalohovaní pomoci robocopy
    od heavyblack1 » 20 pro 2018 11:55 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    411
    od heavyblack1
    20 pro 2018 12:39

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host